Please enable Javascript
Doorgaan naar hoofdinhoud

Reserveer vooraf een rit via Uber bij Amsterdam Airport Schiphol

Leg je plannen vandaag nog vast door een rit via Uber naar Amsterdam Airport Schiphol te reserveren. Vraag tot 30 dagen voor je vlucht een rit aan, op elk moment van de dag en op elke dag van het jaar.

Bestemming
Datum en tijd kiezen

Date format is yyyy/MM/dd. Press the down arrow or enter key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2023/09/24.

11:39 AM
open

Reserve is mogelijk niet beschikbaar voor jouw ophaallocatie

Vraag overal ter wereld een rit aan

Met één simpele handeling heb je toegang tot luchthavenvervoer op meer dan 600 belangrijke locaties.

Voel je gelijk thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij je niet door een onbekende stad hoeft te navigeren.

Voel je thuis met Uber

Gebruik al je favoriete functies, zoals realtime tarieven en contactloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Manieren om te rijden in het gebied

 • Uber voor Marokko

  1-4

  Het Uber voor Marokko tarief is €1 hoger dan een UberX rit besteld op hetzelfde moment voor dezelfde route. €1 van elke rit geboekt met de optie Uber voor Marokko is geen onderdeel van de ritprijs, maar is het bedrag dat Uber B.V. doneert aan het Rode Kruis ter ondersteuning van de humanitaire hulp voor de aardbeving in Marokko. Het Rode Kruis beveelt geen enkel bedrijf, merk, product of dienst aan.

 • Uber Pet

  1-4

  Reis met jouw huisdier

 • UberX

  1-4

  Betaalbare, dagelijkse ritten

 • Comfort

  1-4

  Nieuwere auto's met extra beenruimte

 • Green

  1-4

  Betaalbare ritten in elektrische auto's

 • UberX Saver

  1-4

  Een nieuwe rit optie met lagere tarieven.

 • UberX Pin

  1-4

  Betaal met pinpas in de auto

1/7

Ophalen bij Amsterdam Airport Schiphol (AMS)

Open je app om een rit aan te vragen

Zodra je er klaar voor bent, open je de Uber-app om een rit naar je bestemming aan te vragen. Kies de optie voor vervoer naar de luchthaven AMS die past bij het aantal personen waar je mee reist en de hoeveelheid bagage die je bij je hebt.

Volg de aanwijzingen in de app

Je krijgt direct in de app een routebeschrijving naar Amsterdam Airport-ophaalpunten. Ophaallocaties kunnen per terminal verschillen. Ophaalborden voor het delen van ritten (rideshare) vind je mogelijk ook op Amsterdam Airport Schiphol.

Ga naar je chauffeur

Ga naar de AMS-ophaallocatie die je via de app is toegewezen. Houd er rekening mee dat deze locatie niet altijd bij de dichtstbijzijnde uitgang is. De naam van de chauffeur, het kenteken en de kleur van de auto worden weergegeven in de app. Controleer dit voordat je instapt. Als je de Uber-chauffeur niet kunt vinden, kun je contact opnemen via de app.

Veelgestelde vragen van passagiers

 • Uber is beschikbaar op Amsterdam Airport Schiphol, zodat je altijd een handige, comfortabele rit kunt krijgen, waar je ook maar heen wilt.

 • Je vindt je ophaallocatie in de Uber-app nadat je een rit hebt aangevraagd.

 • Ook voor tamelijk korte ritten kunnen de Uber-tarieven van en naar Amsterdam Airport Schiphol variëren afhankelijk van onder andere het tijdstip en de verkeersdrukte. Kijk in de Uber-ritprijscalculator om een idee te krijgen van de ritprijzen.

 • Hoelang het duurt voor je wordt opgehaald, is onder andere afhankelijk van het tijdstip en het aantal Uber-partners op de weg.

Meer informatie

 • Rijden via Uber?

  Wil je bijvoorbeeld weten waar je passagiers moet ophalen en wat de lokale regels zijn? Ontdek hoe je ritten naar en vanaf de luchthaven nog beter kunt laten verlopen.

 • Ga je naar een ander vliegveld?

  Laat je afzetten op en ophalen bij meer dan 600 vliegvelden wereldwijd.

1/2

Wat is er te doen in de terminals van Schiphol?

Uber is de ideale keuze om van en naar Amsterdam Schiphol Airport (AMS) te reizen. Schiphol Airport ligt op ongeveer twintig minuten van het centrum van Amsterdam. De luchthaven is gemakkelijk bereikbaar voor reizigers van en naar Amsterdam. Daarnaast is AMS Airport via onder andere trein, bus en taxi ook zeer goed bereikbaar voor reizigers uit de rest van Nederland. Ook kan er hier gebruikgemaakt worden van Uber, waarmee je veilig op je plaats van bestemming komt.

Schiphol-terminals

Schiphol heeft één grote passagiersterminal die uit drie verdiepingen bestaat. Op de begane grond bevindt zich de Schiphol Terminal, met de aankomsthal en restaurants, cafés, een supermarkt en diverse andere voorzieningen, waaronder kluisjes en een kapper. Op de eerste verdieping zijn de incheckzones en de vertrekhal, en op de tweede verdieping vind je de viplounges. Luchtvaartmaatschappijen die vliegen vanaf AMS zijn onder meer:

 • Croatia
 • Delta
 • HOP!
 • Jet2.com
 • United

Restaurants op Schiphol Airport

Amsterdam Schiphol is voorzien van een breed scala aan plekken waar je iets kunt eten of drinken, met onder andere een groot aantal fastfoodtentjes, cafés, restaurants en bars. In de restaurants op Amsterdam Airport is elk continent vertegenwoordigd; je vindt er een wereld aan smaken, van verse Mediterraanse gerechten tot typisch Nederlandse klassiekers, dus er zit altijd wel iets van je gading bij.

Je weg vinden op AMS

Met maar één passagiersterminal is Schiphol Airport gemakkelijk beloopbaar.

Wat kun je doen op AMS?

Van speelgoed en gadgets tot kaas en chocolaatjes, winkelen op Schiphol Airport is gegarandeerd elke keer weer een unieke ervaring. Trakteer jezelf voor je vlucht eens op verleidelijk luxe cadeautje. Gek op cosmetica? In de winkels op Amsterdam Airport vind je al je favoriete make-upmerken. En met zoveel taxfreewinkels is Amsterdam Airport de perfecte plek om een uniek souvenir te kopen voor je vrienden en familie thuis.

Geld wisselen op Schiphol

Bij het geldwisselkantoor van ABN AMRO Exchange Schiphol kun je zestig verschillende valuta’s wisselen, handig als je alvast wat kleingeld bij je wilt hebben voordat je Amsterdam gaat verkennen. Transacties van minimaal € 200 zijn gratis. Als je een kleiner bedrag wilt wisselen, wordt er een kleine vergoeding in rekening gebracht. Als je van plan bent langer te blijven, kun je dus het beste een wat groter bedrag opnemen.

Hotels rond Amsterdam Airport

Op slechts een kort Uber-ritje vanaf AMS Airport bevinden zich legio hotels en bovendien zijn er talloze hotels op loopafstand van Amsterdam Airport te vinden. Dus of je nu ‘s morgens heel vroeg of ‘s avonds heel laat arriveert, een goede nachtrust is altijd gegarandeerd. Bovendien hebben veel van de hotels ook businesscenters. Handig als je op zakenreis bent.

Bezienswaardigheden rond Schiphol

Maak je een tussenstop op Schiphol Airport? Er is van alles te doen, vooral als je in de gelegenheid bent om een uitstapje te maken naar het centrum van Amsterdam:

 • Anne Frankhuis
 • De Dam
 • Rijksmuseum
 • Koninklijk Paleis

Meer informatie over AMS vind je hier.

Deze pagina bevat informatie van externe websites waarover Uber geen zeggenschap heeft en die regelmatig kunnen worden gewijzigd of bijgewerkt. Informatie op deze pagina die niet rechtstreeks verband houdt met Uber of activiteiten van Uber, is alleen ter informatie bedoeld. Deze informatie mag niet zodanig worden gebruikt, geïnterpreteerd of uitgelegd dat er enige vorm van impliciete of expliciete garantie wordt gecreëerd. Bepaalde vereisten en functies verschillen per land, regio en stad. De promokorting is alleen geldig voor nieuwe gebruikers. Deze promotie kan niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en is niet van toepassing op fooien. Beperkte beschikbaarheid. De aanbieding en voorwaarden kunnen worden gewijzigd.