Please enable Javascript
Doorgaan naar hoofdinhoud

Ritprijs delen

Deel je een rit met vrienden? Dan kun je ook de kosten delen. Je hoeft niet contant te betalen. De app kan dit voor je berekenen en je de rekening sturen.

Waarom is dit handig?

Deel een rit met vrienden

Gedeelde pret is dubbele pret. Haal je vrienden op en deel samen de kosten.

Je hoeft niet contant te betalen

Deel de kosten van de rit direct via de app. Makkelijk en zonder gedoe.

Hoe werkt het?

Vraag je rit aan

Tik om de app te openen en vraag op de gebruikelijke manier een rit aan.

Let op: Je moet de nieuwste versie van de app hebben om gebruik te kunnen maken van Ritprijs delen.

.

Deel de kosten

Heb je een rit aangevraagd? Swipe dan in de app van onderen naar boven, tik op de geselecteerde betaalmethode en daarna op Ritprijs delen.

Selecteer je vrienden

Voer de namen of telefoonnummers van de andere passagiers in. Iedereen die je toevoegt, ontvangt een bericht waarin wordt gevraagd om je uitnodiging te accepteren.

Veelgestelde vragen

  • Ja. De kosten van de rit worden evenredig verdeeld over de passagiers die de uitnodiging accepteren om de ritprijs te delen.

  • Ja. Wanneer een ritprijs wordt gedeeld, betaalt elke deelnemende passagier 25 cent extra kosten. Op je betalingsbewijs zie je de totale kosten van Ritprijs delen voor alle passagiers.

  • Als een passagier Ritprijs delen niet accepteert of geen geldige betaalmethode heeft, dan wordt het gedeelte van die passagier ook bij jou in rekening gebracht.

  • Gebruik je Apple Pay en wil je de ritkosten delen? Dan moet je misschien een andere betaalmethode kiezen. Bij een volgende rit kun je weer kiezen voor Apple Pay.

Aanmelden

Download de app en stel je account in zodat je er helemaal klaar voor bent als je de volgende keer een rit nodig hebt.

Delen

Nodig je vrienden uit voor Uber. Ze ontvangen dan korting op hun eerste rit.

Opties variëren afhankelijk van je stad en regio.

Als een passagier Ritprijs delen niet accepteert of geen geldige betaalmethode heeft, dan wordt het gedeelte van die passagier ook bij jou in rekening gebracht. Actieve promoties op je account zijn alleen van toepassing op jouw deel van de ritprijs.

Ritprijs delen is mogelijk niet beschikbaar voor alle Uber-opties. Let op: Een ritprijs niet meer worden gedeeld in de app nadat de rit is beëindigd.