Please enable Javascript
Hoppa till huvudinnehållet

Hur mycket kostar en resa med Uber?

Planera din nästa resa med prisberäknaren.

search
Ange upphämtningsplats
Navigate right up
search
Ange destination

Så beräknas priserna

I de flesta städer beräknas priset i förväg, innan du bekräftar din resebeställning. I andra visas ett beräknat prisintervall*. Priset kan påverkas av bland annat följande faktorer:

*Se gällande prisvillkor i din stad

Grundpris

Grundpriset beror på resans varaktighet och sträcka.

Driftsavgift

I din stad kan det hända att en fast avgift läggs till för varje resa. Den går till drifts-, myndighets- och säkerhetskostnader.

Tider och platser med hög efterfrågan

Om det finns fler passagerare än tillgängliga förare kan priserna tillfälligt stiga tills dess att tillgång och efterfrågan har stabiliserats igen.

Olika sätt att resa i området

;

Tjäna pengar genom att köra med Uber-appen

Bakom ratten

Kör med Uber när du vill och tjäna pengar efter ditt eget schema.

Andra sätt

Ta reda på vilka resurser och kampanjer i appen som kan hjälpa dig att tjäna mer pengar.

Vanliga frågor

  • När du anlänt till din destination och klivit ut ur fordonet kommer din slutgiltiga kostnad att beräknas automatiskt och debiteras med den betalningsmetod du angett.

  • Ja, du kan beställa en resa till och från de flesta större flygplatser runtom i världen. Gå till vår flygplatssida för att se de platser där Uber är tillgängligt.

  • I de flesta städer har Uber utformats som en kontantlös upplevelse. I städer där kontantbetalningar är tillgängliga måste detta alternativ väljas innan du beställer resan.

  • Öppna appen och ange din destination i rutan ”Vart vill du åka?”. Prisberäkningen för varje resealternativ visas. Bläddra för att se vad som finns tillgängligt i ditt område.