Hoppa till huvudinnehållet

OR Tambo International Airport (jnb)

Letar du efter ett alternativ till traditionell transfer eller taxi på Johannesburgs flygplats? Vare sig du ska från Johannesburgs flygplats till centrum eller från centrum till Johannesburgs flygplats kan du ta dig dit du ska med Uber-appen som du redan känner till. Beställ en resa till och från JNB med en knapptryckning.

1 Jones Road, Kempton Park, Johannesburg, 1632, South Africa
+27 11-921-6262

Reservera en resa med Uber i förväg till OR Tambo International Airport

Slutför dina planer i dag genom att reservera en resa med Uber till OR Tambo International Airport. Beställ en resa upp till 30 dagar före flygresan, när som helst och vilken dag på året som helst.
Destination
Välj tid och datum

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2022/07/03.

Funktionen ”Reservera” kanske inte är tillgänglig för denna upphämtningsplats

Ett smartare sätt att resa

Beställ en resa över hela världen

Tryck på en knapp och få transport till och från fler än 500 stora flygplatser.

Ta dig runt som en lokalinvånare

Låt appen och din förare hantera detaljerna så att du slipper navigera i en okänd stad.

Känn dig som hemma med Uber

Hitta dina favoritfunktioner, inklusive prissättning i realtid och kontantfria betalningar, även när du befinner dig på en ny plats.

Olika sätt att resa i området

 • Comfort

  1-3

  Nyare bilar med extra benutrymme

 • UberGo

  1-2

  Prisvärda vardagsresor

 • UberX

  1-3

  Prisvärda vardagsresor

1/3

Upphämtning kl. Johannesburgs flygplats (JNB)

Öppna appen för att beställa en resa

När du är redo kan du öppna Uber-appen för att beställa en resa till din destination. Välj det alternativ på JNB flygplats som bäst passar storleken på din grupp och det bagageutrymme ni behöver.

Följ anvisningarna i appen

Du får anvisningar om upphämtningspunkter på Johannesburgs flygplats direkt i appen. Upphämtningsplatserna kan variera beroende på terminal. Skyltar för upphämtning för samåkning kan också finnas på OR Tambo International Airport.

Möt upp din förare

Gå till den upphämtningsplats på JNB som anges i appen. Observera att denna plats inte nödvändigtvis är vid den utgång som är närmast dig. Din förares namn, registreringsnummer och bilfärg visas i appen. Verifiera bilen innan du kliver in. Om du inte kan hitta din förare kan du kontakta hen via appen.

Tips för OR Tambo Airport

Wifi på OR Tambo

OR Tambo International Airport erbjuder kostnadsfritt wifi till passagerare som finns tillgängligt antingen som en 4-timmarsperiod eller i form av 1 GB data. Det går att köpa till extra data efter behov.

Parkering på OR Tambo

OR Tambo International Airport erbjuder kort- och långtidsparkering på och vid sidan av anläggningen samt avlämningar och upphämtningar. Det finns 11 500 allmänna parkeringsplatser fördelade på 9 parkeringsplatser på anläggningen.

Valutaväxling på OR Tambo

Valutatjänster från Travelex erbjuds både i taxfreeköpcentret och på flygsidan. JNB har också ett antal bankkontor från exempelvis Absa, American Express och First National Bank.

Vanliga frågor från passagerare

 • Uber finns tillgängligt på flygplatsen JNB, så du kan få en bekväm och smidig resa vart du än ska.

 • Öppna Uber-appen när du beställt en resa för att hitta din upphämtningsplats.

 • Uber-resor till och från OR Tambo Airport kanske inte är särskilt långa, men kan påverkas av faktorer som tid och trafik. Öppna Uber-prisberäknaren för uppskattade respriser.

 • Upphämtningstider kan variera beroende på tidpunkten, hur många förare som finns på vägarna och andra faktorer.

Mer information

Kör du med Uber?

Få reda på hur du kan förbättra flygplatsresor – var du kan hämta upp passagerare och vilka lokala lagar och förordningar som gäller.

Ska du till en annan flygplats?

Bli avlämnad och upphämtad vid mer än 600 flygplatser över hela världen.

Information till besökare på Johannesburg Airport

Uber är det perfekta valet för resenärer som reser till eller från flygplatsen JNB. OR Tambo International Airport är hela Afrikas största och mest trafikerade flygplats eftersom den är den huvudsakliga flygplatsen för internationella avgångar för resenärer från Johannesburg, Pretoria med flera. OR Tambo International Airport ligger i Kempton Park, Gauteng, ungefär 30 minuter med bil (27 kilometer) från centrala Johannesburg och 80 kilometer söder om Pretoria.

Terminaler på OR Tambo

OR Tambo International Airport är uppdelad på flera våningar istället för terminaler. Våning 0 hanterar alla utrikes- och inrikesankomster samt bagageutlämningen. Passagerare når gaterna från våning 1 (utrikesavgångar) och våning 2 (inrikesavgångar).

Våning 1

 • British Airways
 • Emirates
 • Shongololo Premium Lounge

Våning 2

 • Mango Airlines
 • South African Airways

Våning 3

 • Bidvest Premier Lounge
 • Mashonzha Premium Lounge
 • Andra premiumlounger

Restauranger på OR Tambo

Det finns massor att välja på när det gäller mat och dryck på OR Tambo International Airport, med ett stort utbud av gourmetrestauranger, snabbmatsställen, barer och caféer på alla våningar på flygplatsen, både på flyg- och landsidan och på båda sidor om säkerhetskontrollen.

Ta dig runt på OR Tambo

Eftersom flygplatsen har flera våningar istället för terminaler nås alla delar av flygplatsen enkelt till fots. Det finns också en Gautrain-anslutning direkt från OR Tambo International Airport till centrala Johannesburg och Pretoria samt taxitjänster utanför terminalen. Se dock till att bara använda officiella taxibilar med ACSA-logotypen. Gautrain-tjänsterna nås lätt från avgångshallen på våning 0.

Saker att göra på OR Tambo

På OR Tambo finns fler än 30 butiker med det bästa om inom mode, teknik, leksaker, kosmetika, taxfreevaror och souvenirer. De främsta premiumloungerna gör också OR Tambo till en av de bästa platserna för att ta en tupplur eller kolla mejlen innan flyget. Om du hellre har roligt i Joburg när du väntar på anslutande flyg tar Gautrain dig till centrum på ett ögonblick.

Hotell i närheten av OR Tambo International Airport

Det finns massor av boendemöjligheter i och runt flygplatsområdet, med fler än 10 hotell inom 3 kilometer från OR Tambo International Airport och många fler lite längre bort. Här ingår allt ifrån budgetalternativ när du väntar på anslutande flyg till femstjärniga lyxsviter, varav flera erbjuder mötesrum och företagsfaciliteter samt ett urval av restauranger och barer att varva ner i. Många av hotellen har erbjuder också transportservice vilket ger effektiva transporter till och från flygplatsen.

Intressanta platser i närheten av OR Tambo

 • Constitution Hill, Johannesburg
 • Emperors Palace, Kempton Park
 • Hector Pieterson Memorial, Johannesburg
 • Kliptown Open Air Museum, Johannesburg
 • Maboneng, Johannesburg

Du hittar mer information om OR Tambo Airport här.

Facebook

Denna sida innehåller information från webbplatser från tredje part som inte kontrolleras av Uber och ibland kan ändras eller uppdateras. Eventuell information som visas på denna sida som inte är direkt relaterad till Uber eller Ubers verksamhet ges endast i informationssyfte och ska inte åberopas eller tolkas som grund för några slags garantier, uttryckliga eller underförstådda, gällande informationen häri. Vissa krav och funktioner kan variera mellan olika länder, regioner och städer. Kampanjrabatten gäller bara nya användare. Denna kampanj kan inte kombineras med andra erbjudanden och gäller inte dricks. Begränsad tillgänglighet. Erbjudandet och villkoren kan ändras.