Hoppa till huvudinnehållet
Uber
Uber

Amsterdam Airport Schiphol (AMS)

Vare sig du ska från Schiphol Airport till centrala Amsterdam eller från centrala Amsterdam till Schiphol Airport, kan du lita på att Uber tar dig dit.

Evert van de Beekstraat 202, 1118 CP Schiphol, Netherlands
+31 20-794-0800

Beställ en resa runt jorden

Tryck på en knapp och få transporter till och från fler än 500 stora flygplatser.

Ta dig runt som en lokalinvånare

Låt appen och din förare hantera detaljerna så att du slipper navigera i en okänd stad.

Känn dig hemma med Uber

Hitta dina favoritfunktioner, inklusive prissättning i realtid och kontantfria betalningar också när du befinner dig på en ny plats.

Resprisexemplen är beräkningar och återspeglar inte variationer som kan uppstå till följd av rabatter, trafikförseningar och andra faktorer. Fasta priser och minimiavgifter kan tillämpas. Faktiska priser kan variera.

 • UberX1-4

  Affordable, everyday rides

 • Black1-4

  Premium rides in luxury cars

 • Minibuss1-7

  Spacious rides for groups up to 7

Öppna din app för att beställa en resa

När du är redo kan du öppna din app för att beställa en resa. Välj det resealternativ som bäst passar storleken på din grupp och det bagageutrymme ni behöver.

Följ anvisningarna i appen

Du får anvisningar om upphämtningspunkter direkt i appen. Skyltar kan också finnas på flygplatsen.

Möt upp din förare

Gå till den upphämtningsplats som specificeras i appen. Observera att denna utgång inte alltid är vid din närmsta utgång. Om du inte kan hitta din förare kan du kontakta hen via appen.

Wifi på AMS

Wifi finns tillgängligt utan kostnad inomhus på Amsterdam Airport. Logga in på Schiphol Airports nätverk för en fyratimmarsperiod. Du kan sedan logga in igen när de fyra timmarna har förflutit.

Parkering på Schiphol

Det finns flera parkeringsalternativ på Schiphol. P1-korttidsparkering finns tillgänglig för upphämtningar och avlämningar medan P3-långtidsparkering finns för långtidsvistelser.

Bagageförvaring på Schiphol Airport

Du kan använda Schiphols bagageinlämning för att förvara både handbagage och bagage för incheckning i upp till 30 dagar. Bagageförvaringen på Schiphol finns i källaren mellan ankomsthall 1 och 2 och debitering sker utifrån typ av objekt snarare än vikt.

Uber finns tillgängligt på Amsterdam Airport, så du kan få en bekväm och smidig resa vart du än ska.

Öppna Uber-appen när du beställt en resa för att hitta din upphämtningsplats.

Uber-resor till och från Schiphol Airport kanske inte är särskilt långa, men kan påverkas av faktorer som tid och trafik. Öppna Uber-prisberäknaren för uppskattade respriser.

Upphämtningstider kan variera beroende på tidpunkten, hur många förare som finns på vägarna och andra faktorer.

Kör du med Uber?

Få reda på hur du kan förbättra flygplatsresor – var du kan hämta upp passagerare och vilka lokala lagar och förordningar som gäller.

Ska du till en annan flygplats?

Bli avlämnad och upphämtad vid mer än 500 flygplatser över hela världen.

Uber är det perfekta valet för resenärer som reser till eller från Amsterdam Schiphol Airport (AMS). Schiphol Airport ligger ungefär 20 minuter från centrala Amsterdam. Den är lätt att nå för resenärer till och från Amsterdam, och flygplatsens utmärkta trafikanslutningar med tåg, buss och taxi, gör att den också är lätt att nå för passagerare från andra delar av Nederländerna. Uber finns också tillgängligt vilket är en garant för smidiga transporter vart du än är på väg.

Terminaler på Schiphol

Schiphol har en huvudterminal för passagerare som är uppdelad i tre våningar. På markplan på Schiphol-terminalen finns ankomsthallen samt restauranger, caféer, en livsmedelsbutik och andra tjänster som till exempel skåp och en frisör. På andra våningen finns incheckningen och avgångshallen, medan den tredje våningen är platsen för VIP-lounger. Från AMS flyger exempelvis:

 • Croatia
 • Delta
 • HOP!
 • Jet2.com
 • United

Restauranger på Schiphol Airport

Amsterdam Schiphol har ett brett utbud av platser där du kan äta och dricka med massor av snabbmatsrestauranger, caféer, traditionella restauranger och barer att välja bland. Restaurangerna på Amsterdam Airport har smaker från alla kontinenter, från nylagade medelhavsrätter till holländska klassiker, så du kommer säkert att hitta något vad du än är sugen på .

Ta dig runt på flygplatsen AMS

Eftersom det bara finns en passagerarterminal är det enkelt att promenera runt på Schiphol Airport.

Saker att göra på flygplatsen AMS

Schiphol Airport garanterar en unik shoppingupplevelse varje gång, och erbjuder allt från leksaker och prylar till ost och choklad. Varför inte unna sig en spännande lyxgåva före flyget? Om du gillar kosmetika hittar du alla dina favoritmärken i butikerna på Amsterdam Airport. Dessutom är AMS, med så många taxfreebutiker att utforska, den perfekta platsen att hitta en unik och skattefri present till nära och kära därhemma.

Valutaväxling på Schiphol

Valutakontoret ABN AMRO Exchange Schiphol kan växla 60 valutor vilket är perfekt om du vill ta ut lite kontanter innan du börjar utforska Amsterdam. Växling av belopp värda minst än 200 EUR är kostnadsfria. Vill du växla ett mindre belopp än detta får du betala en mindre avgift, så det är bättre att ta ut större belopp om du tänker stanna ett tag.

Hotell på Amsterdam Airport

Det finnas massor av hotell en kort Uber-resa från AMS, och det finns också flera Amsterdam Airport-hotell på promenadavstånd. Så oavsett när du anländer – tidigt på morgonen eller sent på kvällen – kan du vara säkert på att få en skön natts sömn. Det finns också företagsfaciliteter på många hotell, vilket är perfekt för dig som är på tjänsteresa.

Intressanta platser i närheten av Schiphol

Om du väntar på anslutande flyg på Schiphol Airport finns mycket att göra, särskilt om du är beredd att åka på utflykt till centrala Amsterdam:

 • Anne Franks hus
 • Dam-torget
 • Rijksmuseum
 • Det kungliga slottet

Du hittar mer information om flygplatsen AMS här.