Please enable Javascript
Doorgaan naar hoofdinhoud

Hoeveel kost een rit via Uber?

Plan je volgende rit met de ritprijscalculator.

search
Ophaallocatie invoeren
Navigate right up
search
Bestemming invoeren

Hoe prijzen worden geschat

In de meeste steden wordt de prijs bepaald voordat je de rit bevestigt. In andere steden zie je een geschatte prijs.* Een aantal toeslagen en factoren kan van invloed zijn op de prijs:

Basistarief

Het basistarief is gebaseerd op de duur en de afstand van een rit.

Operationele kosten

In jouw stad kunnen we een vast bedrag toevoegen aan elke rit. Hiermee worden operationele, wettelijke en veiligheidskosten gedekt.

Drukke tijden en gebieden

Als er meer passagiers dan beschikbare chauffeurs zijn, kunnen de prijzen tijdelijk stijgen totdat de marketplace weer in balans is.

Manieren om te rijden in het gebied

;

Omzet maken met rijden via de Uber-app

Achter het stuur

Rijd via Uber wanneer jij dat wilt en maak omzet wanneer het jou uitkomt.

Andere manieren

Bekijk welke tools en promoties in de app je kunnen helpen om meer omzet te maken.

Veelgestelde vragen

  • Zodra je aankomt op je bestemming en uit de auto stapt, wordt de definitieve prijs automatisch berekend en in rekening gebracht via de door jou ingestelde betaalmethode.

  • Ja, je kunt wereldwijd ritten van en naar de meeste grote vliegvelden aanvragen. Op onze Vliegvelden-pagina kun je zien waar Uber beschikbaar is.

  • In de meeste steden komt er bij Uber geen contant geld aan te pas. In steden waar contante betaling of betaling met pin mogelijk is, selecteer je deze optie voordat je de rit aanvraagt.

  • Open de app en vul je bestemming in bij het veld Waarheen?. Je ziet een geschatte ritprijs voor elke ritoptie. Scrol om te bekijken wat er beschikbaar is bij jou in de buurt.