Doorgaan naar hoofdinhoud

Berlin Tegel Airport (TXL)

Of je nu van Berlin Airport onderweg bent naar het centrum van Berlijn of andersom, met Uber kom je er gegarandeerd.

Zufahrt zum Flughafen Tegel, 13405 Berlin, Germany
+49 30-60-91-11-50

Een slimmere manier van reizen

Vraag overal ter wereld een rit aan

Met één tik op de knop heb je toegang tot vliegveldvervoer op meer dan vijfhonderd belangrijke verkeershubs.

Voel je gelijk thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij niet door een onbekende stad hoeft te navigeren.

Voel je thuis met Uber

Gebruik al je favoriete opties, zoals realtime tarieven en contactloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Manieren om te rijden in het gebied

 • UberX

  1-3

  Affordable, everyday rides

 • UberXL

  1-5

  Ruim, handig en comfortabel

 • Premium

  1-3

  Luxe ritten met professionele chauffeurs

 • Green

  1-3

  Emission-free, affordable, everyday rides

 • Taxi

  1-3

  Je hoeft je taxi niet meer aan te houden

1/5

Hoe krijg je een rit via Uber vanaf het vliegveld?

Open je app om een rit aan te vragen

Zodra je klaar bent om naar buiten te gaan, kun je via de app een rit aanvragen. Kies de optie die past bij het aantal personen waar je mee bent en de hoeveelheid bagage die je bij je hebt.

Volg de aanwijzingen in de app

Je krijgt direct in de app een routebeschrijving naar een ophaalpunt. Op de luchthaven staan mogelijk ook borden.

Ga naar je chauffeur

Ga naar de ophaallocatie die je via de app is toegewezen. Houd er rekening mee dat deze locatie niet altijd bij de dichtstbijzijnde uitgang is. Als je de chauffeur niet kunt vinden, neem dan contact op via de app.

Tips voor TXL Airport

Wifi op Tegel Airport

Free wifi is available 24/7 at TXL Airport, so connecting from your laptop, tablet, or mobile device is easy. Just access the hotspot and accept the terms and conditions, and you’ll be online in no time.

Parkeren op Berlin Tegel

Berlin Tegel Airport heeft meer dan 2500 parkeerplaatsen. Naast een parkeergarage van meerdere verdiepingen voor lang parkeren, zijn er diverse parkeermogelijkheden voor kort parkeren om passagiers af te zetten en op te halen.

Bagageopslag op Berlin Tegel Airport

In de bagagedepots van Berlin Airport kun je je tassen per uur of per dag opslaan, of je nu een korte tussenstop hebt of de stad wilt gaan verkennen. In het servicecenter van terminal A vind je bovendien een postagentschap en een mogelijkheid om je bagage te laten sealen.

Veelgestelde vragen van passagiers

Meer informatie

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten op en ophalen bij meer dan 600 vliegvelden wereldwijd.

Wat is er te doen in de terminals van Berlin Tegel Airport?

Uber is de ideale keuze voor reizigers die aankomen op of vertrekken van Berlin Airport. Berlin Tegel is met meer dan twintig miljoen reizigers per jaar de op drie na drukste luchthaven in Duitsland. TXL Airport ligt ten noorden van Berlijn, op zo'n acht kilometer van het centrum, en is gemakkelijk te bereiken voor reizigers van of naar de Duitse hoofdstad. De luchthaven bedient diverse grootstedelijke gebieden in Europa en voorziet tevens in enkele intercontinentale routes.

Berlin Tegel Airport-terminals

Berlin Tegel Airport heeft drie passagiersterminals: Terminal A/B, Terminal C en Terminal D. De benedenverdieping van de aankomsthal in Terminal D heet Terminal E, maar dit deel wordt niet als een aparte terminal beschouwd. De terminals van Berlin Tegel bieden diverse voorzieningen, waaronder slaapcabines, bagageopslag en een postkantoor. Onder andere de volgende luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf TXL:

 • Aer Lingus
 • Croatian Airlines
 • easyJet
 • Turkish Airlines

Restaurants op Tegel Airport

Of je nu voor je vroege vlucht nog even een snel koffietje wilt halen of voor een laatste keer van de authentieke Duitse keuken wilt genieten, op Berlin Tegel Airport zijn genoeg restaurants waar je iets van je gading kunt vinden.

Je weg vinden op Tegel Airport

Verschillende bus- en treindiensten bieden reizigers een snelle en gemakkelijk verbinding met Berlin Tegel Airport. Zo zijn er vier BVG-haltes direct als je Terminal A/B uitkomt en stopt de bus naar Dresden vlak bij Terminal E. Bovendien vind je op Berlin Tegel Airport talloze autoverhuurbedrijven. Deze bevinden zich in het autoverhuurcentrum, op de benedenverdieping van TXL Airport, vlak bij Terminal E.

Wat kun je doen op TXL?

Wat je ook zoekt, van kleding tot gadgets tot boeken, de winkels op Berlin Tegel Airport hebben alles wat je nodig hebt om je voor je vlucht even helemaal te laten gaan. De taxfreewinkels van Tegel vormen de ideale plek om nog even cadeautjes voor je vrienden en familie te scoren, en in de talloze winkels met reisbenodigdheden vind je alles wat je nodig hebt voor een lange vliegreis.

Tegel Airport-lounges

Op Berlin Tegel Airport zijn diverse lounges aanwezig, waar je perfect kunt werken of ontspannen. De Lufthansa-lounge is ideaal om even alle drukte van het vliegveld achter je te laten, en in de C-Lounge kun je een drankje drinken, internationale kranten lezen en gebruikmaken van het wifinetwerk. De lounges op Berlin Tegel Airport zijn ideaal voor iedereen die voor de vlucht nog even wat werk wil afmaken.

Hotels in de buurt van Berlin Airport

Of je nu iets zoekt voor een kort of een langer verblijf, in de buurt van Tegel Airport Berlin vind je een ruim aanbod aan hotels, van goedkope luchthavenketens tot meer extravagante opties. Daar vind je een comfortabele plek om uit te rusten na je vlucht. Je kunt ook een ritje maken naar het centrum van Berlijn, waar nog veel meer hotels te vinden zijn.

Bezienswaardigheden in de buurt van Berlin Tegel Airport

Maak je een tussenstop op Berlin TXL Airport? In de directe omgeving vind je een ruim aanbod aan dingen die je kunt zien en doen. Het centrum van Berlijn bevindt zich op slechts een kort Uber-ritje afstand, dus je zou een kort bezoekje aan de stad kunnen brengen en misschien een paar van de volgende wereldberoemde historische bezienswaardigheden bekijken:

 • Brandenburger Tor
 • Slot Charlottenburg
 • Checkpoint Charlie
 • Reichstag

Meer informatie over Berlin TXL Airport vind je hier.

Facebook
Instagram
Twitter

Deze pagina bevat informatie van externe websites waarover Uber geen zeggenschap heeft en die regelmatig kunnen worden gewijzigd of bijgewerkt. Informatie op deze pagina die niet rechtstreeks verband houdt met Uber of zijn activiteiten, is alleen ter informatie bedoeld. Deze informatie mag niet zodanig worden gebruikt, geïnterpreteerd of uitgelegd dat er enige vorm van im- of expliciete garantie wordt gecreëerd. Bepaalde vereisten en voorzieningen verschillen per land, regio en stad. De promokorting is alleen geldig voor nieuwe gebruikers. Deze promotie mag niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en is niet van toepassing op fooien. Beperkte beschikbaarheid. De aanbieding en voorwaarden kunnen worden gewijzigd.