Doorgaan naar hoofdinhoud
Uber
Uber

Norman Y. Mineta San Jose International Airport (SJC)

Je kunt op elk gewenst tijdstip een rit naar of van de luchthaven aanvragen, of je nu van San Jose Airport naar San Francisco of de binnenstad van San Jose gaat.

1701 Airport Boulevard, San Jose, CA 95110
+1 408-392-3600

Een slimmere manier van reizen

Vraag overal ter wereld een rit aan

Tik op een knop voor vliegveldvervoer op meer dan 500 belangrijke verkeershubs.

Voel je gelijk thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij niet door een onbekende stad hoeft te navigeren.

Voel je thuis met Uber

Vind al je favoriete opties, waaronder realtime tarieven en contactloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Uber-ritprijscalculator

Prijzen voor passagiers zijn geschatte voorbeelden. Hierbij is geen rekening gehouden met kortingen, oponthoud in het verkeer of andere factoren. Er kunnen vaste en minimumprijzen gelden. Werkelijke prijzen kunnen variëren.

Manieren om te rijden

 • UberX1-4

  Betaalbare, dagelijkse ritten

 • Comfort1-4

  Newer cars with extra legroom

 • Pool1-2

  Gedeelde ritten, laagste kosten

Een rit aanvragen vanaf San Jose Airport

Verstuur je aanvraag wanneer je klaar bent om naar buiten te lopen

Kies een ritoptie die past bij het aantal personen waar je mee bent en de hoeveelheid bagage die je bij je hebt.

Loop vanuit de aankomsthal of bagagehal naar de uitgang

Loop naar buiten en volg de borden naar het ophaalgebied voor gedeelde ritten. Hier komen alle Uber-chauffeurs op SJC naartoe om hun passagiers op te halen.

Als je bij Terminal A wordt opgehaald, loop je naar buiten bij de bagagehal en staat je Uber-chauffeur bij Stop 1. Als je bij Terminal B wordt opgehaald, loop je naar buiten bij de bagagehal en staat je Uber-chauffeur bij Stop 9.

Zoek je Uber-chauffeur

Neem als je je Uber-chauffeur niet kunt vinden contact met hem/haar op via de app om te laten weten waar je bent.

Kaart van San Jose Airport

San Jose International Airport heeft twee terminals: Terminal A en Terminal B aan de luchtzijde. Terminals A en B worden allebei gebruikt voor internationale aankomsten.

Veelgestelde vragen van passagiers

Ja. Tik hier voor een lijst met vliegvelden over de hele wereld waar je een Uber-rit kunt aanvragen.

De kosten van een Uber-rit naar (of van) SJC zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type rit dat je hebt aangevraagd, de geschatte lengte en duur van de rit, tol en de huidige vraag naar ritten.

Je kunt een schatting van de prijs bekijken voordat je een rit aanvraagt door hierboven in de ritprijscalculator van Uber je ophaallocatie en bestemming in te voeren. Als je vervolgens een rit aanvraagt, zie je de daadwerkelijke prijs in de app, gebaseerd op realtimefactoren.

Ophaallocaties zijn mogelijk afhankelijk van het type rit dat je aanvraagt en van de omvang van het vliegveld. Volg de instructies in de app om erachter te komen waar je Uber-chauffeur klaarstaat. Je kunt ook zoeken naar borden die je naar de zones voor gedeeld vervoer op het vliegveld brengen.

Als je de Uber-chauffeur niet kunt vinden, neem dan contact op via de app.

Meer informatie

Rijden met Uber?

Wil je bijvoorbeeld weten waar je passagiers moet ophalen en wat de lokale regels zijn? Ontdek hoe je ritten naar en vanaf de luchthaven nog beter kunt laten verlopen.

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten en ophalen op meer dan 500 luchthavens wereldwijd.

Bezoekersinformatie San Jose Airport

Mineta San Jose International Airport (SJC) is het snelst groeiende vliegveld in de VS op basis van passagiersaantallen. Elk jaar komen hier meer dan 12,5 miljoen passagiers. Het vliegveld ligt op zes kilometer van het stadscentrum van San Jose, bij ideale omstandigheden ongeveer acht minuten rijden.

San Jose Airport-terminals

SJC Airport is verdeeld in twee terminals, A en B, met in totaal 31 boardinggates in beide terminals. San Jose Airport-lounges zijn te vinden in Terminal A. Gebruik de onderstaande informatie om je reis te plannen.

SJC Terminal A

 • Aeroméxico
 • Air Canada
 • American
 • ANA
 • California Pacific
 • Delta
 • Frontier
 • Hawaiian
 • JetBlue
 • United
 • Volaris
 • The Club at SJC

SJC Terminal B

 • Alaska
 • British Airways
 • Hainan
 • Southwest

Internationale terminal van SJC

Boarding voor internationale vluchten op San Jose Airport vindt plaats in beide terminals. SJC Airport biedt rechtstreekse vluchten naar zestien internationale bestemmingen.

Eten op San Jose Airport

Reizigers kunnen uit meer dan dertig eetgelegenheden kiezen op SJC, zoals fastfoodketens, bars en restaurants met bediening. In beide terminals op San Jose Airport kun je eten en drinken kopen.

Van A naar B op San Jose Airport

Reizigers op SJC kunnen shuttles tussen de terminals gebruiken. De San Jose Airport-shuttles rijden voortdurend het rondje tussen Terminal A, Terminal B en de parkeergelegenheden. De shuttles vertrekken elke zeven tot tien minuten vanaf elke terminal, het autoverhuurcentrum en Dagterrein 4.

Activiteiten op San Jose Airport

SJC heeft een kunstprogramma waaruit de rol van de regio als globaal centrum van technologie en innovatie duidelijk wordt. Kunstwerken vind je in de aankomsthal van Terminal V, de South Concourse en de mezzanine. In Terminal A Blue Dot en de bagagehal in Terminal B staan piano’s. Er zijn 24 winkellocaties op San Jose Airport, verspreid over beide terminals, zoals winkels waar cosmetica, sieraden en elektronica worden verkocht. Het vliegveld heeft ook 23 actieve therapiehonden die passagiers helpen rustig te worden voordat ze gaan vliegen.

Geld wisselen op San Jose Airport

Geldwisselkantoren op San Jose Airport zijn in Terminal A bij Gate 15 en de bagagehal.

Hotels in de buurt van San Jose Airport

Heb je een tussenstop, is je vlucht vertraagd en moet je de nacht blijven of heb je een onderkomen nodig voor een bezoekje in de buurt van SJC? Je vindt meer dan 25 hotels en accommodaties in de buurt.

Bezienswaardigheden in de buurt van San Jose Airport

 • Guadalupe River Park and Gardens
 • Mexican Heritage Plaza
 • De musea over geschiedenis en techniek van San Jose

Meer informatie over San Jose Airport vind je hier.

Facebook
Instagram
Twitter