Doorgaan naar hoofdinhoud

Pittsburgh International Airport (pit)

Zoek je een alternatief voor de Pittsburgh Airport-shuttle of taxi? Met de vertrouwde Uber-app kom je altijd op bestemming aan, of je nu van Pittsburgh Airport naar de Pittsburgh Zoo gaat of van het centrum naar de PIT. Vraag met één tik op de knop een rit van of naar PIT aan.

1000 Airport Boulevard, Pittsburgh, PA 15231
+1 412-472-3525

Reserveer vooraf een rit met Uber op Pittsburgh International Airport

Leg je plannen vandaag nog vast door een rit met Uber naar Pittsburgh International Airport te reserveren. Vraag tot dertig dagen voor je vlucht een rit aan, op elk moment van de dag en op elke dag van het jaar.
Bestemming
Datum en tijd kiezen

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2022/06/26.

Reserve is mogelijk niet beschikbaar voor jouw ophaallocatie

Een slimmere manier van reizen

Vraag overal ter wereld een rit aan

Met één tik op de knop heb je toegang tot vliegveldvervoer op meer dan vijfhonderd belangrijke locaties.

Voel je gelijk thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij je niet door een onbekende stad hoeft te navigeren.

Voel je thuis via Uber

Gebruik al je favoriete functies, zoals realtime tarieven en contactloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Manieren om te rijden in het gebied

 • UberX

  1-4

  Betaalbare, dagelijkse ritten

 • Comfort

  1-4

  Nieuwere auto's met extra beenruimte

 • UberXL

  1-6

  Betaalbare ritten voor groepen van maximaal 6 personen

 • Uber Pet

  1-4

  Betaalbare ritten voor jou en je huisdier

 • Connect

  1-4

  Send packages to friends & family

1/5

Ophalen bij Pittsburgh Airport (PIT)

Open je app om een rit aan te vragen

Zodra je er klaar voor bent, open je de Uber-app om een rit naar je bestemming aan te vragen. Kies de optie voor vervoer naar de luchthaven PIT die past bij het aantal personen waar je mee reist en de hoeveelheid bagage die je bij je hebt.

Loop de bagagehal uit

Je krijgt direct in de app een routebeschrijving naar de ophaalpunten op Pittsburgh Airport. Loop van Deur 4 naar de paarse stoeprand voor de commerciële ophaallocatie.

Ga naar je chauffeur

Ga naar de PIT-ophaallocatie die je via de app is toegewezen. Houd er rekening mee dat deze locatie niet altijd bij de dichtstbijzijnde uitgang is. De naam van de chauffeur, het kenteken en de kleur van de auto worden weergegeven in de app. Controleer dit voordat je instapt. Als je de Uber-chauffeur niet kunt vinden, kun je contact opnemen via de app.

Kaart van Pittsburgh Airport

Pittsburgh International Airport heeft twee hoofdgebouwen, een terminal aan de landzijde en een terminal aan de luchtzijde. De terminal aan luchtzijde heeft vier hallen. In hal C worden alle internationale aankomsten verwerkt.

Veelgestelde vragen van passagiers

 • Ja. Tik hier voor een lijst met vliegvelden wereldwijd waar je een rit via Uber kunt aanvragen.

 • De kosten van een rit via Uber naar (of van) PIT zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type rit dat je hebt aangevraagd, de geschatte lengte en duur van de rit, tol en de huidige vraag naar ritten.

  Je kunt een schatting van de prijs bekijken voordat je een rit aanvraagt door hierboven in de ritprijscalculator van Uber je ophaallocatie en bestemming in te voeren. Als je vervolgens een rit aanvraagt, zie je de daadwerkelijke prijs in de app, gebaseerd op realtimefactoren.

 • Ophaallocaties kunnen afhangen van het type rit dat je aanvraagt en van de omvang van het vliegveld. Volg de instructies in de app om je ophaallocatie te vinden. Je kunt ook borden zoeken die naar de ridesharing-zones van het vliegveld wijzen.

  Als je de Uber-chauffeur niet kunt vinden, neem dan contact op via de app.

Meer informatie

Rijden met Uber?

Wil je bijvoorbeeld weten waar je passagiers moet ophalen en wat de lokale regels zijn? Ontdek hoe je ritten naar en vanaf de luchthaven nog beter kunt laten verlopen.

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten op en ophalen bij meer dan 600 vliegvelden wereldwijd.

Bezoekersinformatie Pittsburgh Airport

Pittsburgh International Airport (PIT) is het op 46 na drukste vliegveld in de VS en bedient elk jaar meer dan acht miljoen passagiers. Het ligt op ongeveer 29 kilometer van het stadscentrum van Pittsburgh. Het is zo‘n twintig minuten rijden bij normale omstandigheden.

Pittsburgh Airport-terminals

PIT Airport bestaat uit twee hoofdterminalgebouwen: Landside Terminal en Airside Terminal. Landside Terminal heeft een bagagehal, ticketverkooppunten, beveiligingscontroles en grondvervoer. Airside Terminal bestaat uit vier hallen (A, B, C en D), met 75 gates in de terminal. Pittsburgh Airport-lounges bevinden zich in Terminals B en C. Gebruik de onderstaande informatie om je reis te plannen.

PIT Airside Terminal Concourse A

 • Air Canada
 • Boutique
 • Southwest
 • United

PIT Airside Terminal Concourse B

 • Alaska
 • American
 • Southern Airways Express
 • Spirit
 • American Airlines Admirals Club

PIT Airside Terminal Concourse C

 • Allegiant
 • British Airways
 • Condor
 • WOW
 • The Club Lounge

PIT Airside Terminal Concourse D

 • Delta
 • Frontier
 • JetBlue

Internationale terminal van PIT

Internationale vluchten op Pittsburgh Airport komen aan en vertrekken in Airside Terminal Concourse C, waar Gates C51 tot C61 te vinden zijn. PIT Airport biedt rechtstreekse vluchten naar meer dan twintig internationale bestemmingen.

Eten op Pittsburgh Airport

PIT Airport heeft meer dan dertig eetgelegenheden in de Landside- en Airside-terminals, zoals bars, koffietentjes, snackbars en restaurants met bediening. Eetgelegenheden op Pittsburgh Airport variëren van de traditionele Amerikaanse keuken tot internationale keukens.

Van A naar B op Pittsburgh Airport

Reizigers op PIT kunnen People Mover gebruiken, een volledig geautomatiseerd ondergronds treinsysteem dat de Landside Terminal verbindt met de Airside Terminal. Daarnaast zijn op Pittsburgh Airport rolpaden te vinden naar elke hal.

Activiteiten op Pittsburgh Airport

Het programma 'Art in the Airport' van Pittsburgh International Airport bevat werk van lokale, regionale, nationale en internationale kunstenaars. Tentoonstellingen zijn te vinden in Landside Terminal en Airside Terminal Concourse C. In Airside Terminal Concourse C is een lounge voor kinderen met interactieve installaties en speeltoestellen. Spa’s vind je in Concourse B en middenin de Airside Terminal.

Geld wisselen op Pittsburgh Airport

Geldwisselkantoren voor passagiers vind je op Pittsburgh Airport in de Landside Terminal, op het overstapniveau.

Hotels in de buurt van Pittsburgh Airport

Heb je een tussenstop, is je vlucht vertraagd en moet je de nacht blijven of heb je een onderkomen nodig voor een bezoekje in de buurt van PIT? Je vindt meer dan 25 hotels en accommodaties in de buurt.

Bezienswaardigheden in de buurt van Pittsburgh Airport

 • Cathedral of Learning
 • Grandview Overlook
 • Pittsburgh’s Conservatory and Botanical gardens
 • Raccoon Creek State Park, Hookstown

Meer informatie over PIT vind je hier.

Facebook
Instagram
Twitter

Deze pagina bevat informatie van externe websites waarover Uber geen zeggenschap heeft en die regelmatig kunnen worden gewijzigd of bijgewerkt. Informatie op deze pagina die niet rechtstreeks verband houdt met Uber of zijn activiteiten, is alleen ter informatie bedoeld. Deze informatie mag niet zodanig worden gebruikt, geïnterpreteerd of uitgelegd dat er enige vorm van im- of expliciete garantie wordt gecreëerd. Bepaalde vereisten en voorzieningen verschillen per land, regio en stad. De promokorting is alleen geldig voor nieuwe gebruikers. Deze promotie mag niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en is niet van toepassing op fooien. Beperkte beschikbaarheid. De aanbieding en voorwaarden kunnen worden gewijzigd.