Doorgaan naar hoofdinhoud

Istanbul Atatürk Airport (IST)

Of je nu van Atatürk Airport onderweg bent naar Istanboel of andersom, met Uber kom je er gegarandeerd.

Yeşilköy, 34149 Bakırköy/Istanbul, Turkey
+90 212-463-30-00

Een slimmere manier van reizen

Vraag overal ter wereld een rit aan

Met één tik op de knop heb je toegang tot vliegveldvervoer op meer dan vijfhonderd belangrijke verkeershubs.

Voel je gelijk thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij niet door een onbekende stad hoeft te navigeren.

Voel je thuis met Uber

Gebruik al je favoriete opties, zoals realtime tarieven en contactloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Manieren om te rijden in het gebied

 • Taxi Yellow

  1-4

  Taxi rides made easy

 • Taxi Turquoise

  1-4

  Premium taxi ride with comfortable vehicle

1/2

Hoe krijg je een rit via Uber vanaf het vliegveld?

Open je app om een rit aan te vragen

Zodra je klaar bent om naar buiten te gaan, kun je via de app een rit aanvragen. Kies de optie die past bij het aantal personen waar je mee bent en de hoeveelheid bagage die je bij je hebt.

Volg de aanwijzingen in de app

Je krijgt direct in de app een routebeschrijving naar een ophaalpunt. Op de luchthaven staan mogelijk ook borden.

Ga naar je chauffeur

Ga naar de ophaallocatie die je via de app is toegewezen. Houd er rekening mee dat deze locatie niet altijd bij de dichtstbijzijnde uitgang is. Als je de chauffeur niet kunt vinden, neem dan contact op via de app.

Tips voor Istanbul Atatürk Airport

Wifi op Atatürk Airport

Overal op Atatürk Airport is twee uur lang gratis wifi beschikbaar. Je moet op je mobiele telefoon sms-berichten in Turkije kunnen ontvangen om er toegang toe te krijgen. Anders kun je de betaalde wifiservice van de luchthaven gebruiken.

Parkeren op Istanbul Atatürk Airport

Istanbul Atatürk Airport biedt verschillende parkeermogelijkheden voor zowel snel passagiers afzetten als lang parkeren. Nadat je de auto hebt geparkeerd, brengt de luchthavenpendel je naar Istanbul Atatürk Airport.

Bagageopslag op Atatürk Airport

Er zijn bagagebalies in de terminals voor internationale en voor binnenlandse vluchten. Reizigers met een lange tussenstop kunnen hun tassen hier veilig in bewaring geven en een uitstapje naar Istanboel maken.

Veelgestelde vragen van passagiers

 • Uber is beschikbaar op Atatürk Airport, zodat je altijd een handige, comfortabele rit kunt krijgen, waar je ook maar heen wilt.

 • Je vindt je ophaallocatie in de Uber-app nadat je een rit hebt aangevraagd.

 • Ook voor tamelijk korte ritten kunnen de Uber-tarieven van en naar Istanbul Atatürk Airport variëren afhankelijk van onder andere het tijdstip en de verkeersdrukte. Kijk in de Uber-ritprijscalculator om een idee te krijgen van de ritprijzen.

 • Hoelang het duurt voor je wordt opgehaald, is onder andere afhankelijk van het tijdstip en het aantal Uber-partners op de weg.

Meer informatie

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten op en ophalen bij meer dan 600 vliegvelden wereldwijd.

Bezoekersinformatie Atatürk International Airport

Uber is ideaal voor reizigers die aankomen op of vertrekken van Istanbul Atatürk Airport. Qua passagiersaantallen is Istanbul Atatürk de grootste luchthaven van Turkije. Bovendien heeft deze luchthaven het op een na hoogste aantal non-stopbestemmingen ter wereld. De rit vanuit het centrum naar Atatürk Airport duurt ongeveer veertig minuten, waarmee deze luchthaven een goede keuze is voor iedereen die van of naar Istanboel vliegt. Wie geen auto heeft, kan Atatürk International Airport gemakkelijk bereiken met de metro, de bus of een Uber.

Istanbul Atatürk-terminals

Atatürk Airport heeft twee passagiersterminals: de binnenlandse terminal en de internationale terminal. Zoals je kunt verwachten, is de binnenlandse terminal bestemd voor vluchten binnen Turkije en de internationale terminal voor internationale en intercontinentale vluchten. De twee terminals staan met elkaar in verbinding, zodat overstappen op Atatürk International Airport relatief eenvoudig is in vergelijking met sommige andere luchthavens van deze grootte. In beide terminals is wifi beschikbaar en verspreid over de hele luchthaven vind je bovendien oplaadstations voor je mobiele telefoon.

Binnenlandse terminal

 • Turkish Airlines
 • Primeclass Lounge

Internationale terminal

 • Air France
 • Emirates
 • Andere intercontinentale en internationale vluchten
 • HSBC Premier Lounge

Eten op Istanbul Atatürk

Van verse, traditionele Turkse kost tot fastfood, je vindt het allemaal bij de vele verschillende restaurants op Atatürk Airport. Of je nu een uitgebreide buffet wilt of liever een snelle hap hebt, er is een overvloed aan mogelijkheden beschikbaar, zodat iedereen wel iets naar zijn smaak vindt.

Je weg vinden op Istanbul Atatürk

De binnenlandse en de internationale terminal bevinden zich vlak bij elkaar, zodat je via loopbanden snel van de ene naar de andere kunt gaan. Handig als je haast hebt!

Wat kun je doen op Atatürk?

De belangrijkste attractie van Atatürk Airport wordt gevormd door de uitstekende winkelgebieden, variërend van een grote taxfreewinkel tot de Old Bazaar, waar je authentieke Turkse producten kunt vinden, zoals specerijen, glaswerk en sieraden. De taxfreewinkels op Atatürk Airport zijn de ideale plek om nog even een souvenir voor je vrienden en familie te vinden binnen het enorme assortiment aan alcohol, cosmetica, parfums en zoetigheden dat hier verkrijgbaar is. Ook worden wellness- en massageservices aangeboden (perfect om te ontspannen voor je vlucht), terwijl enkele van de meer luxe lounges ook een douchegelegenheid bieden.

Hotels in de buurt van Atatürk Airport

Op Atatürk International Airport vind je één hotel, met een groter aanbod in de directe omgeving. Handig als je in de vroege uurtjes op het vliegveld aankomt. Het gebruikelijke aanbod aan zakelijke faciliteiten, vergaderruimten, restaurants en fitnessruimten is voorhanden in deze hotels, maar je kunt het beste nog even op de website van het desbetreffende hotel checken of alles wat je nodig hebt, aanwezig is.

Bezienswaardigheden in de buurt van Atatürk

Zoals je kunt verwachten van een vliegveld in Istanboel, bevinden zich rond Atatürk diverse historische bezienswaardigheden, waaronder:

 • De Blauwe Moskee
 • Galatatoren
 • De Grote Bazaar
 • Hagia Sofia
 • Topkapipaleis

Meer informatie over Istanbul Atatürk Airport vind je hier.

Deze pagina bevat informatie van externe websites waarover Uber geen zeggenschap heeft en die regelmatig kunnen worden gewijzigd of bijgewerkt. Informatie op deze pagina die niet rechtstreeks verband houdt met Uber of zijn activiteiten, is alleen ter informatie bedoeld. Deze informatie mag niet zodanig worden gebruikt, geïnterpreteerd of uitgelegd dat er enige vorm van im- of expliciete garantie wordt gecreëerd. Bepaalde vereisten en voorzieningen verschillen per land, regio en stad. De promokorting is alleen geldig voor nieuwe gebruikers. Deze promotie mag niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en is niet van toepassing op fooien. Beperkte beschikbaarheid. De aanbieding en voorwaarden kunnen worden gewijzigd.