Doorgaan naar hoofdinhoud

Dublin Airport (dub)

Zoek je een alternatief voor de Dublin Airport-shuttle of taxi? Met de vertrouwde Uber-app kom je altijd op bestemming aan, of je nu van Dublin Airport naar het centrum van Dublin gaat of andersom. Vraag met één tik op de knop een rit van of naar DUB aan.

CQG2+H2 Collinstown, County Dublin, Ireland
+353 1-814-1111

Reserveer vooraf een rit met Uber op Dublin Airport

Leg je plannen vandaag nog vast door een rit met Uber naar Dublin Airport te reserveren. Vraag tot dertig dagen voor je vlucht een rit aan, op elk moment van de dag en op elke dag van het jaar.
Bestemming
Datum en tijd kiezen

Date format is yyyy/MM/dd. Press the down arrow or enter key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2023/03/27.

8:50 PM
open

Reserve is mogelijk niet beschikbaar voor jouw ophaallocatie

Een slimmere manier van reizen

Vraag overal ter wereld een rit aan

Met één tik op de knop heb je toegang tot vliegveldvervoer op meer dan vijfhonderd belangrijke locaties.

Voel je gelijk thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij je niet door een onbekende stad hoeft te navigeren.

Voel je thuis via Uber

Gebruik al je favoriete functies, zoals realtime tarieven en contactloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Manieren om te rijden in het gebied

 • Taxi

  1-4

  Ritten zonder contant geld bij de taximeter

 • Black

  1-4

  High-end auto's met best beoordeelde chauffeurs

1/2

Ophalen bij Dublin Airport (DUB)

Open je app om een rit aan te vragen

Zodra je er klaar voor bent, open je de Uber-app om een rit naar je bestemming aan te vragen. Kies de optie voor vervoer naar de luchthaven DUB die past bij het aantal personen waar je mee reist en de hoeveelheid bagage die je bij je hebt.

Volg de aanwijzingen in de app

Je krijgt direct in de app een routebeschrijving naar Dublin Airport-ophaalpunten. Ophaallocaties kunnen per terminal verschillen. Ophaalborden voor het delen van ritten (rideshare) vind je mogelijk ook op Dublin Airport.

Ga naar je chauffeur

Ga naar de DUB-ophaallocatie die je via de app is toegewezen. Houd er rekening mee dat deze locatie niet altijd bij de dichtstbijzijnde uitgang is. De naam van de chauffeur, het kenteken en de kleur van de auto worden weergegeven in de app. Controleer dit voordat je instapt. Als je de Uber-chauffeur niet kunt vinden, kun je contact opnemen via de app.

Tips en advies voor Dublin Airport

Wifi op Dublin Airport

Op Dublin Airport is onbeperkt gratis wifi beschikbaar. Je hoeft alleen maar verbinding te maken met het netwerk en je kunt het internet op. Je hoeft je niet aan te melden of in te loggen.

Parkeren op Dublin Airport

Op Dublin Airport zijn er mogelijkheden voor zowel lang als kort parkeren. De parkeerplaats voor kort parkeren op Dublin Airport ligt slechts op een paar minuten afstand van de aankomst- en vertrekzones, en er zijn ook meer dan 18.600 plaatsen voor lang parkeren.

Bagageopslag op Dublin Airport

Je kunt je bagage bij de Excess Baggage-services in de aankomsthal van Terminal 1 veilig en beschermd bewaren tijdens het overstappen op een luchthaven. Hier kun je ook je bagage laten inpakken in folie.

Veelgestelde vragen van passagiers

 • Uber is beschikbaar op Dublin Airport, zodat je altijd een handige, comfortabele rit kunt krijgen, waar je ook maar heen wilt.

 • Je vindt je ophaallocatie in de Uber-app nadat je een rit hebt aangevraagd.

 • Ook voor tamelijk korte ritten kunnen de Uber-tarieven van en naar Dublin Airport variëren afhankelijk van onder andere het tijdstip en de verkeersdrukte. Er kunnen ook nog parkeerkosten en luchthaventoeslagen boven op de uiteindelijke ritprijs komen.

 • Hoelang het duurt voor je wordt opgehaald, is onder andere afhankelijk van het tijdstip en het aantal Uber-partners op de weg. Zodra je je rit hebt aangevraagd, kun je in de app de geschatte wachttijd vinden.

Meer informatie

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten op en ophalen bij meer dan 600 vliegvelden wereldwijd.

Dublin Airport-terminals

Uber is de ideale keuze voor reizigers die aankomen op of vertrekken van DUB Airport. Dublin Airport is een internationale luchthaven waar jaarlijks meer dan twintig miljoen reizigers gebruik van maken, waarmee deze luchthaven een van de drukste hubs van Europa is. Dublin Airport ligt ongeveer tien kilometer ten noorden van het centrum van Dublin, vlak bij de snelwegen M1 en M50, en is gemakkelijk te bereiken met de auto, bus, taxi, pendelbus, of met Uber.

Dublin Airport-terminals

Dublin Airport heeft twee hoofdterminals: Terminal 1 en Terminal 2. Terminal 2 valt direct op; hier bevinden zich de ‘preclearance’-faciliteiten voor de VS, waar je, terwijl je nog in Dublin bent, alvast door de Amerikaanse douane en de paspoortcontrole kunt. Wanneer je dan in de VS arriveert, verlopen de controles als bij een binnenlandse vlucht, wat een enorme tijdbesparing oplevert en waarmee je jezelf de stress kunt besparen van de lange wachtrijen bij de douane.

Terminal 1

 • Air Canada
 • Cathay Pacific
 • KLM
 • Ryanair
 • Swiss

Terminal 2

 • Aer Lingus
 • American
 • Delta
 • Emirates

Restaurants op Dublin Airport

Vóór je vlucht nog een tijdje ontspannen ergens zitten of snel even je dagelijkse koffietje scoren, Dublin Airport beschikt over een zeer breed aanbod aan restaurants waar iedereen wel iets van zijn gading kan vinden. In Terminal 1 kun je bij Wrights of Howth terecht voor luxe Iers eten, en Gourmet Burger Kitchen in Terminal 2 is ideaal voor een snelle maaltijd voor je vlucht. Ook is er een ruime keuze aan bars op Dublin Airport.

Je weg vinden op DUB Airport

Op Dublin Airport is alles gemakkelijk beloopbaar, en bovendien rijdt er tussen T1 en T2 ook nog een gratis pendeldienst.

Wat is er te doen op Dublin Airport?

Met een aanbod van meer dan honderd verschillende merken, hebben de winkels op Dublin Airport voor elk wat wils, zelfs voor de meest kritische klant. The Loop in Terminal 1 en 2 biedt een zeer uitgebreide selectie aan artikelen uit winkels die over de hele wereld bekend zijn, van Jo Malone en Chanel tot Dior en MAC. En omdat de luchthaven een taxfreezone is, kan het winkelend publiek op grote kortingen rekenen; sommige producten zijn maar liefst 40% goedkoper dan elders.

Douches op Dublin Airport

Hoewel deze voorziening niet voor de meeste reizigers beschikbaar is, biedt een van de lounges op de luchthaven toegang tot de douches van Dublin Airport, waar je je voor of na je vlucht kunt opfrissen.

Hotels in de buurt van Dublin Airport

In de directe omgeving van Dublin Airport zijn diverse hotels te vinden; de perfecte keuze voor als je in de kleine uurtjes in Ierland arriveert. Voor personen die meteen verder Dublin in kunnen reizen, is er een ruim aanbod aan zowel goedkope als luxe accommodaties voorhanden.

Bezienswaardigheden in de buurt van Dublin Airport

Maak je een tussenstop op Dublin Airport? In de directe omgeving is van alles te zien en te doen, maar het dient wel vermeld te worden dat het gezien de reistijd (rond veertig minuten tot een uur) een goed idee is om hier ruimschoots de tijd voor uit te trekken. In het centrum van Dublin bevinden zich talrijke historische en culturele bezienswaardigheden, waaronder:

 • Dublin Castle
 • Guinness Storehouse
 • Irish Whiskey Museum
 • Kilmainham Gaol
 • Richmond Barracks

Meer informatie over Dublin International Airport vind je hier.

Facebook
Instagram
Twitter

Deze pagina bevat informatie van externe websites waarover Uber geen zeggenschap heeft en die regelmatig kunnen worden gewijzigd of bijgewerkt. Informatie op deze pagina die niet rechtstreeks verband houdt met Uber of zijn activiteiten, is alleen ter informatie bedoeld. Deze informatie mag niet zodanig worden gebruikt, geïnterpreteerd of uitgelegd dat er enige vorm van im- of expliciete garantie wordt gecreëerd. Bepaalde vereisten en voorzieningen verschillen per land, regio en stad. De promokorting is alleen geldig voor nieuwe gebruikers. Deze promotie mag niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en is niet van toepassing op fooien. Beperkte beschikbaarheid. De aanbieding en voorwaarden kunnen worden gewijzigd.