Doorgaan naar hoofdinhoud

Ronald Reagan Washington National Airport (DCA)

Je kunt op Uber rekenen, of je nu van DCA Airport naar de National Mall gaat of gaat winkelen in Old Town Alexandria.

2401 Smith Boulevard, Arlington, VA 22202
+1 703-417-8000

Reserveer vooraf een rit met Uber op Ronald Reagan Washington National Airport

Leg je plannen vandaag nog vast door een rit met Uber naar Ronald Reagan Washington National Airport te reserveren. Vraag tot dertig dagen voor je vlucht een rit aan, op elk moment van de dag en op elke dag van het jaar.
Bestemming
Datum en tijd kiezen

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2021/06/23.

Een slimmere manier van reizen

Vraag overal ter wereld een rit aan

Met één tik op de knop heb je toegang tot vliegveldvervoer op meer dan vijfhonderd belangrijke verkeershubs.

Voel je gelijk thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij niet door een onbekende stad hoeft te navigeren.

Voel je thuis met Uber

Gebruik al je favoriete opties, zoals realtime tarieven en contactloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Tot $ 15 korting

Ontvang $ 5 korting op je eerste drie ritten. Gebruik de promotiecode NEWRIDER15. Deze aanbieding verloopt dertig dagen nadat de promotiecode is toegepast op je Uber-account.

Manieren om te rijden in het gebied

 • UberX

  1-3

  Betaalbare, dagelijkse ritten

 • Comfort

  1-3

  Nieuwere auto's met extra beenruimte

 • UberXL

  1-5

  Betaalbare ritten voor groepen van maximaal 5 personen

 • Uber Green

  1-3

  Low-emission rides

 • Uber Pet

  1-4

  Affordable rides for you and your pet

 • Connect

  1-4

  Send packages to friends & family

 • Pool

  1-2

  Gedeelde ritten, laagste kosten

1/7

Een rit aanvragen vanaf DCA Airport

Vraag een rit aan als je klaar bent om naar buiten te lopen

Bij Terminal B/C word je in de app gevraagd of je wilt worden opgehaald op de bovengelegen verdieping bij de vertrekhal (ticketverkoop/inchecken) of de lagere verdieping bij de aankomsthal. Kies een ritoptie die past bij het aantal personen en de hoeveelheid bagage.

Loop de luchthaven uit

Als je wordt opgehaald bij Terminal A, loop je naar buiten wanneer je de rit hebt aangevraagd en wacht je aan de rand van de weg op je Uber-chauffeur.

Als je aankomt bij Terminal B/C, kun je ervoor kiezen om te worden opgehaald bij de buitenste wegrand bij deuren 6, 7 of 8 op de onderste verdieping bij de aankomsthal. Je kunt er ook voor kiezen om te worden opgehaald aan de rand van de weg bij de nieuwe locatie, bij deuren 1, 3, 4 of 6 op de bovenste verdieping bij de vertrekhal.

Loop naar je Uber-chauffeur en controleer of hij/zij het is

Controleer altijd of het kenteken van de auto van de chauffeur overeenkomt met wat je in de app ziet. Als je de chauffeur niet kunt vinden, neem dan contact op via de app.

Parkeertarieven voor DCA Airport

Ben je van plan om zelf met de auto naar DCA Airport te gaan? Dan vind je hier de parkeertarieven.
Parkeertarieven voor DCA Airport

Tarief

$ 25 per dag
$ 25 per dag
$ 17 per dag
Parkeertarieven zijn mogelijk niet altijd up-to-date. Deze informatie is bijgewerkt op 20 november 2018.

Kaart van DCA Airport

Reagan Airport is de primaire luchthaven voor Washington DC. DCA heeft vier terminals, waarvan Terminals B en C de nieuwste en grootste zijn.

Veelgestelde vragen van passagiers

 • Ja. Tik hier voor een lijst met vliegvelden wereldwijd waar je een rit via Uber kunt aanvragen.

 • De kosten van een rit via Uber naar (of van) DCA zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type rit dat je hebt aangevraagd, de geschatte lengte en duur van de rit, tol en de huidige vraag naar ritten.

  Je kunt een schatting van de prijs bekijken voordat je een rit aanvraagt door hierboven in de ritprijscalculator van Uber je ophaallocatie en bestemming in te voeren. Als je vervolgens een rit aanvraagt, zie je de daadwerkelijke prijs in de app, gebaseerd op realtimefactoren.

 • Ophaallocaties kunnen afhangen van het type rit dat je aanvraagt en van de omvang van het vliegveld. Volg de instructies in de app om je ophaallocatie te vinden. Je kunt ook borden zoeken die naar de ridesharing-zones van het vliegveld wijzen.

  Als je de Uber-chauffeur niet kunt vinden, neem dan contact op via de app.

 • De luchthavencode DCA staat voor Washington, DC, VS.

Meer informatie

Rijden met Uber?

Wil je bijvoorbeeld weten waar je passagiers moet ophalen en wat de lokale regels zijn? Ontdek hoe je ritten naar en vanaf de luchthaven nog beter kunt laten verlopen.

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten op en ophalen bij meer dan 600 vliegvelden wereldwijd.

Bezoekersinformatie DCA Airport

Ronald Reagan Washington National Airport (DCA) is het belangrijkste vliegveld voor Washington DC en vervoert elk jaar meer dan 21 miljoen passagiers. Het vliegveld ligt op acht kilometer van het stadscentrum van Washington en is hiermee het dichtstbijzijnde commerciële vliegveld voor de hoofdstad van de VS. Het is 25 minuten rijden naar het stadscentrum van DC bij ideale omstandigheden.

DCA Airport-terminals

DCA Airport heeft drie terminals: A, B en C, met in totaal 44 gates. DCA Airport-lounges zijn in alle terminals te vinden. Gebruik de onderstaande informatie om je reis te plannen.

DCA Terminal A

 • Air Canada
 • Frontier
 • Southwest
 • USO Lounge

DCA Terminal B

 • Alaska
 • Delta
 • United
 • American Airlines Admirals Club
 • Delta Sky Club
 • United Club

DCA Terminal C

 • American
 • American Airlines Admirals Club

Internationale terminal van DCA

DCA Airport biedt geen internationale vluchten (met uitzondering van Canada).

Eten op DCA Airport

Reizigers kunnen kiezen uit meer dan veertig eetgelegenheden op DCA, waar ze de keuze hebben uit verschillende soorten gerechten zoals fastfood, snacks en internationale gerechten. De meeste DCA Airport-eetgelegenheden zijn in de terminals, en een paar in de National Hall, vóór de beveiliging.

Van A naar B op DCA Airport

De shuttleservice van DCA Airport vervoert passagiers tussen de Terminals A, B en C; de parkeerplaats en de autoverhuur. Bestemmingsinformatie is te vinden op de voorkant en de zijkant van de shuttlebussen. De DCA Airport-shuttlebus rijdt 24 uur per dag.

Activiteiten op DCA Airport

DCA Airport heeft een kunstprogramma met afwisselend regionale, nationale en internationale tentoonstellingen. In het galerijpad, dat te vinden is in Historical Terminal A tussen de Historic Lobby en de huidige ticketlobby, zie je etalagedisplays en muurdisplays van kunstenaars uit de regio. Verder treden er op het vliegveld muzikanten, zangers, dansers en andere artiesten op. Op DCA Airport vind je een aantal winkels en boetiekjes, variërend van nieuwskiosken tot kledingwinkels.

Geld wisselen op DCA Airport

Het geldwisselkantoor op DCA Airport is op het halniveau in de buurt van Terminal C, voor de beveiliging.

Hotels in de buurt van DCA Airport

Heb je een tussenstop, is je vlucht vertraagd en moet je de nacht blijven of heb je een onderkomen nodig voor een bezoekje in de buurt van DCA? Je vindt meer dan twintig hotels en accommodaties in de buurt.

Bezienswaardigheden in de buurt van DCA Airport

 • Georgetown
 • The Lincoln Memorial en andere monumenten in DC
 • The National Mall en de omliggende musea
 • Het Witte Huis

Meer informatie over DCA vind je hier.

Facebook
Instagram
Twitter

Deze pagina bevat informatie van externe websites waarover Uber geen zeggenschap heeft en die regelmatig kunnen worden gewijzigd of bijgewerkt. Informatie op deze pagina die niet rechtstreeks verband houdt met Uber of zijn activiteiten, is alleen ter informatie bedoeld. Deze informatie mag niet zodanig worden gebruikt, geïnterpreteerd of uitgelegd dat er enige vorm van im- of expliciete garantie wordt gecreëerd. Bepaalde vereisten en voorzieningen verschillen per land, regio en stad. De promokorting is alleen geldig voor nieuwe gebruikers. Deze promotie mag niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en is niet van toepassing op fooien. Beperkte beschikbaarheid. De aanbieding en voorwaarden kunnen worden gewijzigd.