Doorgaan naar hoofdinhoud

Cape Town International Airport (CPT)

Of je nu van Cape Town Airport onderweg bent naar het centrum van Kaapstad of andersom, met Uber kom je er gegarandeerd.

Matroosfontein, Cape Town, 7490, South Africa
+27 21-937-1200

Een slimmere manier van reizen

Vraag overal ter wereld een rit aan

Met één tik op de knop heb je toegang tot vliegveldvervoer op meer dan vijfhonderd belangrijke verkeershubs.

Voel je gelijk thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij niet door een onbekende stad hoeft te navigeren.

Voel je thuis met Uber

Gebruik al je favoriete opties, zoals realtime tarieven en contactloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Manieren om te rijden in het gebied

 • UberX

  1-2

  Affordable, everyday rides

 • UberXL

  1-3

  Betaalbare ritten voor groepen van maximaal 6 personen

 • Black

  1-2

  Premium rides in luxury cars

1/3

Hoe krijg je een rit via Uber vanaf het vliegveld?

Open je app om een rit aan te vragen

Zodra je er klaar voor bent, open je de app om een rit aan te vragen. Kies de optie die past bij het aantal personen waar je mee bent en de hoeveelheid bagage die je bij je hebt.

Volg de aanwijzingen in de app

Je krijgt direct in de app een routebeschrijving naar een ophaalpunt. Op de luchthaven staan mogelijk ook borden.

Ga naar je chauffeur

Ga naar de ophaallocatie die je via de app is toegewezen. Houd er rekening mee dat deze locatie niet altijd bij de dichtstbijzijnde uitgang is. Als je de chauffeur niet kunt vinden, neem dan contact op via de app.

Tips voor Cape Town Airport

Wifi op Cape Town Airport

Op Cape Town International Airport is gratis wifi beschikbaar voor passagiers in de vertrekruimten van de luchthaven. Je ontvangt 4 uur of 1 GB gratis data, die je vervolgens op prepaidbasis kunt uitbreiden.

Parkeren op Cape Town Airport

Op Cape Town Airport zijn diverse parkeermogelijkheden, waaronder kort en lang parkeren, ophalen en afzetten, en valetparking.

Bagageopslag op Cape Town Airport

Ongeacht het formaat van je koffer of tas, kun je je bagage tegen een geringe vergoeding opslaan in het bagagedepot van CPT in de aankomsthal voor binnenlandse vluchten in de hoofdterminal.

Veelgestelde vragen van passagiers

Meer informatie

Rijden met Uber?

Wil je bijvoorbeeld weten waar je passagiers moet ophalen en wat de lokale regels zijn? Ontdek hoe je ritten naar en vanaf de luchthaven nog beter kunt laten verlopen.

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten op en ophalen bij meer dan 600 vliegvelden wereldwijd.

Cape Town Airport-terminals

Uber is de ideale keuze voor reizigers die aankomen op of vertrekken van CPT Airport. Cape Town International Airport is de op twee na grootste luchthaven in Afrika, met jaarlijks rond de tien miljoen reizigers. CPT Airport ligt ongeveer twintig kilometer buiten het centrum van Kaapstad, waarmee dit een zeer goede optie is voor reizigers van en naar het gebied rondom Kaapstad. Aangezien dit de enige luchthaven met passagiersvluchten is in de omgeving, is CPT de beste keuze voor iedereen die Kaapstad bezoekt. Bovendien is de luchthaven gemakkelijk bereikbaar: bussen, pendelbusjes, taxi's en Uber zijn allemaal voorhanden om reizigers van en naar de luchthaven te vervoeren.

Cape Town Airport-terminals

Cape Town Airport heeft één hoofdterminal met een deel voor binnenlandse en een deel voor internationale vluchten, die beide gebruikmaken van dezelfde incheckzone. De internationale terminal bevindt zich aan de noordkant van de luchthaven en de binnenlandse terminal aan de zuidkant. De terminal van Cape Town International Airport heeft drie verdiepingen: de begane grond (aankomsten), de eerste verdieping (vertrekken) en de tweede verdieping met het foodcourt, waar zich de eetgelegenheden van de luchthaven bevinden. Diverse luchtvaartmaatschappijen vliegen vanaf CPT, waaronder:

 • Airlink
 • Austrian
 • CemAir
 • Emirates
 • Ethiopian
 • FlySafair
 • Joon
 • kulula.com
 • Lufthansa
 • Qatar
 • Thomas Cook

Restaurants op Cape Town International Airport

Op Cape Town Airport vind je allerlei verschillende restaurants om te ontdekken. Van bars en fastfoodtentjes tot restaurants en cafetaria's: onder de eetgelegenheden op Cape Town Airport vind je zeker iets wat perfect op jouw wensen aansluit.

Je weg vinden op CPT

Aangezien Cape Town Airport slechts één terminalgebouw heeft, kom je hier makkelijk overal waar je moet zijn.

Wat kun je doen op Cape Town Airport?

Of je nu een internationaal bekend merk zoekt of een lokaal product, in de winkels op Cape Town International Airport kun je een authentieke Zuid-Afrikaanse winkelervaring opdoen. Van boeken en bagage tot sprankelende Zuid-Afrikaanse wijn: op CPT Airport vind je altijd wel iets van je gading. Bovendien zijn de taxfreewinkels op Cape Town Airport superhandig voor wie een souvenir mee naar huis wil nemen.

Cape Town Airport-lounges

Er is een ruim aanbod aan lounges op Cape Town International Airport om uit te kiezen, dus je kunt voor je vlucht nog even rustig werken of bijkomen. De Bidvest Premier Lounges in de internationale en binnenlandse terminal bieden comfortabele wifi en eersteklas eten. In de SAA Voyager Platinum Lounge, de SAA Baobab Premium Class Lounge en de SLOW Lounge tref je in de drukte en het gedoe van de luchthaven dan weer een perfecte oase van stilte aan.

Hotels in de buurt van Cape Town Airport

Er bevinden zich twee hotels binnen het terrein van Cape Town International Airport, waarmee dit de ideale keuze is voor reizigers die 's avonds laat of 's nachts op de luchthaven arriveren. Maar ook iets verder weg, in de wijde omgeving van Kaapstad, zijn er vele verschillende hotels om uit te kiezen, of je nu een goedkope accommodatie zoekt, een rustiek huisje of een luxe hotel.

Bezienswaardigheden in de buurt van CPT Airport

Een tussenstop op Cape Town Airport? Er in de buurt van alles te zien en te doen. Reis naar enkele van de indrukwekkendste natuurlijke monumenten uit de omgeving, zoals:

 • De pinguïnkolonie van Boulders Beach
 • Robbeneiland
 • De Tafelberg
 • Kaap de Goede Hoop

Meer informatie over Cape Town Airport vind je hier.

Facebook
Twitter

Deze pagina bevat informatie van externe websites waarover Uber geen zeggenschap heeft en die regelmatig kunnen worden gewijzigd of bijgewerkt. Informatie op deze pagina die niet rechtstreeks verband houdt met Uber of zijn activiteiten, is alleen ter informatie bedoeld. Deze informatie mag niet zodanig worden gebruikt, geïnterpreteerd of uitgelegd dat er enige vorm van im- of expliciete garantie wordt gecreëerd. Bepaalde vereisten en voorzieningen verschillen per land, regio en stad. De promokorting is alleen geldig voor nieuwe gebruikers. Deze promotie mag niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en is niet van toepassing op fooien. Beperkte beschikbaarheid. De aanbieding en voorwaarden kunnen worden gewijzigd.