Doorgaan naar hoofdinhoud
Uber
Uber

Amsterdam Airport Schiphol (AMS)

Of je nu van Schiphol onderweg bent naar het centrum van Amsterdam of andersom, met Uber kom je er gegarandeerd.

Evert van de Beekstraat 202, 1118 CP Schiphol, Netherlands
+31 20-794-0800

Overal ter wereld een rit aanvragen

Tik op een knop voor vliegveldvervoer op meer dan 500 belangrijke hubs.

Voel je thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij niet door een onbekende stad hoeft te dwalen.

Voel je thuis met Uber

Vind al je favoriete voorzieningen, waaronder realtime tarieven en contantloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Prijzen voor passagiers zijn geschatte voorbeelden. Hierbij is geen rekening gehouden met kortingen, oponthoud in het verkeer of andere factoren. Er kunnen vaste en minimumprijzen gelden. Werkelijke prijzen kunnen variëren.

 • UberX1-4

  Affordable, everyday rides

 • Black1-4

  Premium rides in luxury cars

 • Van1-7

  Spacious rides for groups up to 7

Open je app om een rit aan te vragen

Zodra je er klaar voor bent, open je de app om een rit aan te vragen. Kies de optie die past bij het aantal personen waar je mee bent en de hoeveelheid bagage die je bij je hebt.

Volg de aanwijzingen in de app

Je krijgt direct in de app een routebeschrijving naar de ophaalpunten. Op de luchthaven staan mogelijk ook borden.

Ga naar je chauffeur

Ga naar de ophaallocatie die je via de app is toegewezen. Houd er rekening mee dat deze locatie niet altijd bij de dichtstbijzijnde uitgang is. Als je de chauffeur niet kunt vinden, neem dan contact op via de app.

Wifi op AMS

Overal in de overdekte gedeelten van Amsterdam Airport Schiphol is gratis wifi beschikbaar. Log in bij het netwerk van Schiphol Airport voor een sessie van vier uur. Als de vier uur zijn verstreken, kun je opnieuw inloggen om verder te gaan.

Parkeren op Schiphol

Op Schiphol zijn talrijke parkeermogelijkheden. P1 Kort Parkeren is bestemd voor ophalen en afzetten, terwijl je op P3 Lang Parkeren de auto voor langere tijd kunt neerzetten.

Bagageopslag op Schiphol Airport

Bij het bagagedepot van Schiphol kun je zowel hand- als ruimbagage maximaal 30 dagen in bewaring geven. Het bagagedepot van Schiphol bevindt zich op de kelderverdieping tussen aankomsthal 1 en 2. De kosten worden berekend op basis van het soort bagage, niet op basis van gewicht.

Uber is beschikbaar op Amsterdam Airport Schiphol, zodat je altijd een handige, comfortabele rit kunt krijgen, waar je ook maar heen wilt.

Je vindt je ophaallocatie in de Uber-app nadat je een rit hebt aangevraagd.

Ook voor tamelijk korte ritten kunnen de Uber-tarieven van en naar Amsterdam Airport Schiphol variëren afhankelijk van onder andere het tijdstip en de verkeersdrukte. Kijk in de Uber-ritprijscalculator om een idee te krijgen van de ritprijzen.

Hoelang het duurt voor je wordt opgehaald, is onder andere afhankelijk van het tijdstip en het aantal Uber-partners op de weg.

Rijden met Uber?

Wil je bijvoorbeeld weten waar je passagiers moet ophalen en wat de lokale regels zijn? Ontdek hoe je ritten naar en vanaf de luchthaven nog beter kunt laten verlopen.

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten en ophalen op meer dan 500 luchthavens wereldwijd.

Uber is de ideale keuze om van en naar Amsterdam Schiphol Airport (AMS) te reizen. Schiphol Airport ligt op ongeveer twintig minuten van het centrum van Amsterdam. De luchthaven is gemakkelijk bereikbaar voor reizigers van en naar Amsterdam. Daarnaast is AMS Airport via onder andere trein, bus en taxi ook zeer goed bereikbaar voor reizigers uit de rest van Nederland. Ook kan er hier gebruikgemaakt worden van Uber, waarmee je veilig op je plaats van bestemming komt.

Schiphol-terminals

Schiphol heeft één grote passagiersterminal die uit drie verdiepingen bestaat. Op de begane grond bevindt zich de Schiphol Terminal, met de aankomsthal en restaurants, cafés, een supermarkt en diverse andere voorzieningen, waaronder kluisjes en een kapper. Op de eerste verdieping zijn de incheckzones en de vertrekhal, en op de tweede verdieping vind je de viplounges. Luchtvaartmaatschappijen die vliegen vanaf AMS zijn onder meer:

 • Croatia
 • Delta
 • HOP!
 • Jet2.com
 • United

Restaurants op Schiphol Airport

Amsterdam Schiphol is voorzien van een breed scala aan plekken waar je iets kunt eten of drinken, met onder andere een groot aantal fastfoodtentjes, cafés, restaurants en bars. In de restaurants op Amsterdam Airport is elk continent vertegenwoordigd; je vindt er een wereld aan smaken, van verse Mediterraanse gerechten tot typisch Nederlandse klassiekers, dus er zit altijd wel iets van je gading bij.

Je weg vinden op AMS

Met maar één passagiersterminal is Schiphol Airport gemakkelijk beloopbaar.

Wat kun je doen op AMS?

Van speelgoed en gadgets tot kaas en chocolaatjes, winkelen op Schiphol Airport is gegarandeerd elke keer weer een unieke ervaring. Trakteer jezelf voor je vlucht eens op verleidelijk luxe cadeautje. Gek op cosmetica? In de winkels op Amsterdam Airport vind je al je favoriete make-upmerken. En met zoveel taxfreewinkels is Amsterdam Airport de perfecte plek om een uniek souvenir te kopen voor je vrienden en familie thuis.

Geld wisselen op Schiphol

Bij het geldwisselkantoor van ABN AMRO Exchange Schiphol kun je zestig verschillende valuta’s wisselen, handig als je alvast wat kleingeld bij je wilt hebben voordat je Amsterdam gaat verkennen. Transacties van minimaal € 200 zijn gratis. Als je een kleiner bedrag wilt wisselen, wordt er een kleine vergoeding in rekening gebracht. Als je van plan bent langer te blijven, kun je dus het beste een wat groter bedrag opnemen.

Hotels rond Amsterdam Airport

Op slechts een kort Uber-ritje vanaf AMS Airport bevinden zich legio hotels en bovendien zijn er talloze hotels op loopafstand van Amsterdam Airport te vinden. Dus of je nu ‘s morgens heel vroeg of ‘s avonds heel laat arriveert, een goede nachtrust is altijd gegarandeerd. Bovendien hebben veel van de hotels ook businesscenters. Handig als je op zakenreis bent.

Bezienswaardigheden rond Schiphol

Maak je een tussenstop op Schiphol Airport? Er is van alles te doen, vooral als je in de gelegenheid bent om een uitstapje te maken naar het centrum van Amsterdam:

 • Anne Frankhuis
 • De Dam
 • Rijksmuseum
 • Koninklijk Paleis

Meer informatie over AMS vind je hier.