Ugrás a fő tartalomra

Párizs-Orlyi repülőtér (ORY)

Mindegy, hogy az orlyi repülőtérről tartasz Párizsba vagy Párizsból az orlyi repülőtérre, az Uberre számíthatsz.

94390 Orly, France
+33 1 70 36 39 50
0892 56 39 50

Utazás okosabban

Világszerte igényelhetsz fuvart

Egyetlen érintéssel világszerte több mint 500 nagyobb repülőtéren vehetsz igénybe reptéri fuvart.

Úgy közlekedhetsz, mint a helyiek

Hagyd a részleteket az alkalmazásra és a sofőrödre, hogy ne neked kelljen egy ismeretlen városban navigálnod.

Az Uberrel otthon érezheted magadat

A kedvenc funkcióid – például a valós idejű díjszabás és a készpénz nélküli fizetés – olyankor is rendelkezésedre állnak, amikor új helyen vagy.

Utazási módok a környéken

 • Motor

  1

  Professional drivers on high-end motorbikes and maxi scooters

 • UberX

  1-3

  Megfizethető fuvarok nap mint nap

 • Berline

  1-3

  Prémium fuvarok luxusautókkal

 • Comfort

  1-3

  Comfortable cars, with top rated drivers

 • Van

  1-6

  Premium rides in spacious cars for groups up to 6

 • Green

  1-3

  Elektromos és hibrid járművek

 • uberX VIP

  1-3

  Best rated drivers for our best clients

1/7

Repülőtérről induló Uber-fuvar igénylése

Nyisd meg az alkalmazást, és igényelj fuvart

Amikor készen állsz a repülőtér elhagyására, nyisd meg az alkalmazást, és igényelj fuvart. Válaszd ki a csoport létszámának és a poggyász mennyiségének megfelelő fuvarlehetőséget.

Kövesd az alkalmazás utasításait

Közvetlenül az alkalmazásban kaphatsz útbaigazítást a felvételi ponttal kapcsolatban. Előfordulhat, hogy a reptéren is lesznek jelzések.

Találkozó a sofőröddel

Menj az alkalmazás által megadott kijelölt felvételi helyre. Fontos: a felvételi hely nem minden esetben a legközelebbi kijáratnál található. Ha nem találod a sofőrödet, vedd fel vele a kapcsolatot az alkalmazáson keresztül.

Tippek az orlyi repülőtérrel kapcsolatban

Wifi az orlyi repülőtéren

Az utasok a Paris Aéroport szolgáltatón keresztül vehetik igénybe az orlyi repülőtéren: a normál csatlakozás ára 2,90 EUR/20 perc, 5,90 EUR/1 óra, illetve 9,90 EUR/24 óra a nagyobb csomag esetében.

Parkolás a Párizs-Orlyi repülőtéren

Hét parkoló található a Párizs-Orlyi repülőtéren, és mindegyik nonstop nyitva tart. Rövidtávú és hosszú idejű parkolási lehetőségek, motorkerékpáros helyek, mozgáskorlátozott személyek számára fenntartott parkolósávok érhetők el, valamint előfizetéses és foglalásos parkolás is lehetséges.

Valutaváltás az orlyi repülőtéren

Az orlyi repülőtéren a déli terminál A csarnokában található Travelex valutaváltó fiók. Lehetőséged van rá, hogy előre, online rendeld meg a valutát, és a fiókban vedd át, feltölthető betéti kártyát kérj, vagy használhatod a mindkét terminál területén megtalálható valutaváltó ATM-eket is.

Az utasok leggyakoribb kérdései

 • Az Uber szolgáltatása rendelkezésre áll az ORY repülőtéren, így kényelmesen és egyszerűen juthatsz el úti célodhoz.

 • Az Uber repülőtéri felvételi helyei változhatnak, ezért amikor a felvételi helyet keresed, mindig az Uber alkalmazásból tájékozódj a fuvar igénylése után.

 • Még ha nem is hosszú az út, az orlyi repülőtérre tartó vagy onnan induló fuvarok díjára azért befolyással lehet az időpont, a forgalom és más tényezők is. Az utak hozzávetőleges áráról az Uber fuvardíjbecslő funkciójával tájékozódhatsz.

 • A felvétel ideje a napszaktól, az úton lévő sofőrök számától és még sok más tényezőtől függően változhat.

További információ

Uber-sofőr vagy?

Eláruljuk, hogyan teheted még gördülékenyebbé a reptéri utakat – például hol vedd fel az utasokat, és milyen helyi szabályokat és előírásokat kell betartanod.

Másik repülőtérre tartasz?

Világszerte már több mint 600 repülőtérről és repülőtérre igényelhetsz Uber-fuvart.

Az orlyi repülőtér termináljai

Az Uber tökéletes választás azoknak az utasoknak, akiknek a járata a Párizs-Orlyi (ORY) repülőtérről indul. Párizstól mindössze 19 km-re délre fekszik Franciaország második legforgalmasabb nemzetközi repülőtere, az orlyi, és a Charles de Gaulle repülőtérhez hasonlóan szintén Párizs vonzáskörzetében található, ezért is tartozik az ország egyik fő közlekedési csomópontjai közé. Az orlyi repülőtér bonyolítja a legnagyobb belföldi forgalmat, évente több mint 32 millió utas fordul meg itt. Az Uber kényelmes, stresszmentes megoldás azoknak az utasoknak, akiknek a gépe az orlyi repülőtérről indul, vagy oda érkezik, mivel Párizsba nagyjából fél óra az út.

Az ORY repülőtér termináljai

Az orlyi repülőtéren 2 terminál található: a nyugati (ouest) és a déli (sud). A déli terminál hatszintes, és a rövid távú repülőjáratokat szolgálja ki, míg a nyugati terminál háromszintes, és a hosszú távú repülőutakat bonyolítja. Az alábbi információk segítségével megtervezheted az utazásodat.

ORY repülőtér, nyugati terminál

 • Air France
 • British Airways

ORY repülőtér, déli terminál

 • Air Algérie
 • Tunisair
 • Zénith váróterem

Éttermek a Párizs-Orlyi repülőtéren

A déli és a nyugati terminálokon egyaránt számos különböző kávézó és francia ételeket kínáló étterem található. Az éttermek többsége a biztonsági ellenőrzés előtti területen kapott helyet, ezért bőven van miből válogatnod, ha van időd enni a járat indulása előtt, de a vámmentes területen is találhatók még éttermek mindkét terminálon.

Közlekedés az ORY repülőtéren

A terminálok között az összeköttetést az ingyenes Orlyval automatizált transzferjárat biztosítja, amely megáll az Antony RER állomáson is, ahol átszállhatsz a párizsi metró szerelvényeire. Az Orlyval transzferrel a két terminál közötti távolság alig egy perc alatt megtehető, a metró pedig hatpercenként jár. Kilenc percenként indul az a transzferjárat, amely összeköti a parkolókat és a terminálokat.

Időtöltés az ORY repülőtéren

A Párizs-Orlyi repülőtéren rengeteg luxusterméket kínáló üzlet található – elvégre Párizsról van szó –, és a vámmentes boltokban is beszerezhetünk márkás cikkeket mindkét terminálon. A gyerekek a játszóházakban vagy a Gulli gyerekcsatorna programjaival üthetik el az időt, amelyek a déli terminál nemzetközi indulási várótermében, illetve a nyugati terminál 1. csarnokában találhatók – mindkét lehetőség tökéletes arra, hogy a kicsik kifáradjanak a hosszú repülőút előtt. A nyugati terminálon kaptak helyet az egyes légitársaságok várótermei, ahol lazíthatunk, vagy játékokkal üthetjük el az időt, például biliárddal vagy flipperrel.

Hotelek az ORY repülőtér környékén

Az orlyi repülőtér területén három hotel található, de a környező külvárosokban (például Rungis és Athis-Mons) is sok szállás akad. Számos hotel üzleti szolgáltatásokat is kínál. Ha van elég időd, az Orlyval járattal Párizs központjába is eljuthatsz, ha ott foglaltál szállást.

Látnivalók az orlyi repülőtér környékén

Magától értetődik, hogy egy Párizs környékén található repülőtér közelében számos látnivaló vár:

 • párizsi katakombák
 • Fort de Sucy (erőd), Sucy-en-Brie
 • François-Mitterrand könyvtár
 • Orsay Múzeum
 • Tour Montparnasse felhőkarcoló

További információ a Párizs-Orlyi repülőtérről ezen az oldalon.

Ezen az oldalon olyan weboldalakról láthatók információk, amelyek nem az Uber alá tartoznak, és amelyek bizonyos időnként módosulhatnak vagy frissülhetnek. Az oldalon látható adatok nem kapcsolódnak közvetlenül az Uberhez vagy annak működéséhez, csak tájékoztató jellegűek, semmiképpen sem tekinthetők megbízható információforrásnak, illetve nem értelmezhetők vagy magyarázhatók oly módon, hogy az bármilyen, kifejezett vagy hallgatólagos garanciát jelentsen. Bizonyos előírások és funkciók országonként, régiónként és városonként eltérőek lehetnek. A promóciós kedvezményt csak új felhasználók vehetik igénybe. A promóció nem vonható össze más ajánlatokkal, és nem vonatkozik a borravalókra. Korlátozottan elérhető ajánlat. Az ajánlat és a feltételek változhatnak.