Preskoči na glavni sadržaj
Uber
Uber

Zračna luka Berlin Tegel (TXL)

Ideš li od zračne luke Berlin do centra grada ili od centra grada do Zračne luke Berlin, možeš računati na Uber.

Zufahrt zum Flughafen Tegel, 13405 Berlin, Njemačka
+49 30-60-91-11-50

Pametniji način putovanja

Zatraži vožnju diljem svijeta

Dodirni tipku za prijevoz do i od zračne luke u više od 500 velikih središta.

Kreći se poput lokalnog stanovnika

Pojedinosti prepusti aplikaciji i vozaču kako se ne bi morao/la snalaziti po nepoznatom gradu.

Uz Uber se osjećaš kao kod kuće

Pronađi omiljene značajke, uključujući određivanje cijena u stvarnom vremenu i bezgotovinsko plaćanje, čak i ako si na novom mjestu.

Uberov alat za procjenu cijene

Primjeri cijena za korisnike samo su procjene i ne odražavaju promjene zbog popusta, prometnih gužvi ili drugih čimbenika. Primjenjivati se mogu fiksne cijene i minimalne naknade. Stvarne cijene mogu se razlikovati.

Načini vožnje

 • UberX1-4

  Affordable, everyday rides

 • UberXL1-6

  Povoljne vožnje za grupe do 6 osoba

 • Taksi1-4

  Taksi bez pozivanja

 • Taxi Van1-8

  Taksi bez pozivanja

Kako zatražiti vožnju Uberom iz zračne luke

Pokreni aplikaciju i zatraži vožnju

Kada si spreman/a izaći van, pokreni aplikaciju i zatraži vožnju. Odaberi opciju koja odgovara veličini tvoje grupe i količini prtljage.

Slijedi upute u aplikaciji

Upute o točki preuzimanja dobit ćeš izravno u aplikaciji. Znakovi mogu biti postavljeni i u zračnoj luci.

Sastani se s vozačem

Idi na dodijeljenu lokaciju preuzimanja specificiranu u aplikaciji. Napominjemo da se ta lokacija možda uvijek ne nalazi na tebi najbližem izlazu. Ako ne možeš naći svojeg vozača, javi mu se putem aplikacije.

Savjeti za zračnu luku TXL

WiFi usluga u zračnoj luci Tegel

Free wifi is available 24/7 at TXL Airport, so connecting from your laptop, tablet, or mobile device is easy. Just access the hotspot and accept the terms and conditions, and you'll be online in no time.

Parkiranje u zračnoj luci Berlin Tegel

Zračna luka Berlin Tegel ima više od 2500 parkirnih mjesta. Uz parkiralište za automobile na više etaža postoje i opcije kratkotrajnog parkiranja za iskrcaje i preuzimanja.

Odlaganje prtljage u zračnoj luci Tegel

Garderoba u zračnoj luci Berlin omogućuje ti odlaganje torbi po satu ili danu, ovisno o tome presjedaš li u kratkom vremenu ili želiš istražiti grad. Uz to, u uslužnom centru terminala A možeš pronaći poštanske usluge i zamatanje prtljage.

Najčešća pitanja korisnika

Uber je dostupan u zračnoj luci Berlin Tegel, stoga možeš uživati u udobnoj i praktičnoj vožnji kamo god trebaš ići.

Za pronalazak lokacije preuzimanja provjeri aplikaciju Uber nakon što zatražiš vožnju.

Čak i ako vožnja nije vrlo duga, na cijene vožnje Uberom do i od zračne luke Tegel mogu utjecati vrijeme, promet i drugi čimbenici. Provjeri Uberov alat za procjenu cijene za okvirne cijene vožnje.

Vrijeme preuzimanja može varirati ovisno o dobu dana, broju vozača na cesti i drugim čimbenicima.

Više informacija

Ideš u drugu zračnu luku?

Iskrcaj i preuzimanje u više od 500 zračnih luka na svijetu.
Pronađi zračnu luku

Što možeš raditi na terminalima zračne luke Berlin Tegel

Uber je idealan izbor za putnike koji dolaze ili odlaze iz zračne luke Berlin. Berlin Tegel 4. je najprometnija zračna luka u Njemačkoj kroz koju godišnje prođe 20 milijuna putnika. Zračna luka TXL nalazi se sjeverno od grada, 8 kilometara (5 milja) od centra Berlina, što putnicima koji dolaze i odlaze iz glavnog rada Njemačke olakšava pristup. Zračna luka opslužuje nekoliko gradskih područja u Europi i neke interkontinentalne rute.

Terminali zračne luke Berlin Tegel

Zračna luka Berlin Tegel ima 3 putnička terminala: terminal A/B, terminal C i terminal D. Iako se donja razina prostora za dolaske na terminalu D zove terminal E, ona se ne smatra posebnim terminalom. Široka ponuda usluga na terminalima zračne luke Berlin Tegel uključuje kabine za spavanje, odlaganje prtljage i poštu. Mnogobrojni zračni prijevoznici koji lete iz zračne luke TXL uključuju sljedeće:

 • Aer Lingus
 • Croatian Airlines
 • easyJet
 • Turkish Airlines

Restorani zračne luke Tegel

Bez obzira treba li ti brzinska doza kofeina prije ranojutarnjeg leta ili tražiš posljednji zalogaj autentične njemačke kuhinje, restorana za istraživanje ima u izobilju.

Kretanje po zračnoj luci Tegel

Nekoliko autobusnih i željezničkih linija brzo i lako povezuje putnike sa zračnom lukom Berlin Tegel. Npr. izvan terminala A/B naći ćeš 4 stanice javnog prijevoza, dok autobus za Dresden staje blizu terminala E. Uz to, u zračnoj luci Berlin Tegel možeš naći i brojne tvrtke za najam automobila. Sjedište im je u centru za najam automobila na donjem katu zračne luke TXL, blizu terminala E.

Što možeš raditi u zračnoj luci TXL

Što god tražiš, od odjeće do uređaja i knjiga, trgovine zračne luke Berlin Tegel imaju sve što je potrebno za opuštajuću kupovnu groznicu prije leta. Bescarinske trgovine zračne luke Tegel idealno su mjesto za kupnju poklona prijateljima i obitelji, a mnoge trgovine za putnike u ponudi imaju sve osnovne potrepštine za dugo putovanje zrakoplovom.

Saloni zračne luke Tegel

Zračna luka Berlin Tegel ima različite salone, savršene za posao i odmor. Lufthansin salon idealan je za odmor od standardnog meteža zračne luke, dok salon C nudi pića, međunarodne novine i WiFi. Saloni zračne luke Berlin Tegel savršeni su za onoga tko mora raditi prije leta.

Hoteli u blizini zračne luke Berlin

Bez obzira tražiš li smještaj za kratkoročni ili produženi boravak, velik izbor hotela blizu zračne luke Berlin Tegel uključuje povoljne hotelske lance, ali i ekstravagantnije odabire. Tako da možeš naći ugodno mjesto za odmor poslije leta ili se uputiti u centar Berlina, gdje ima još mnogo hotela.

Točke interesa u blizini zračne luke Berlin Tegel

Ako presjedaš u zračnoj luci Berlin TXL, postoji mnoštvo stvari koje u blizini možeš vidjeti i raditi. Od centra Berlina dijeli te samo kratka vožnja Uberom, stoga je i brzo razgledanje grada opcija, možda uključujući neke od ovih povijesnih znamenitosti:

 • Bradenburška vrata
 • dvorac Charlottenburg
 • prijelaz Checkpoint Charlie
 • zgrada Reichstag

Više informacija o zračnoj luci Berlin TXL pronađiovdje.

Facebook
Instagram
Twitter