Preskoči na glavni sadržaj
Uber
Uber

Međunarodna zračna luka San Francisco (SFO)

Ideš li od zračne luke SFO do Nape ili od Silicijske doline do zračne luke SFO, zatraži vožnju do ili od zračne luke u svako doba.

San Francisco, CA 94128
+1 650-821-8211

Pametniji način putovanja

Zatraži vožnju diljem svijeta

Dodirni tipku za prijevoz do i od zračne luke u više od 500 velikih središta.

Kreći se poput lokalnog stanovnika

Pojedinosti prepusti aplikaciji i vozaču kako se ne bi morao/la snalaziti po nepoznatom gradu.

Uz Uber se osjećaš kao kod kuće

Pronađi omiljene značajke, uključujući određivanje cijena u stvarnom vremenu i bezgotovinsko plaćanje, čak i ako si na novom mjestu.

Uberov alat za procjenu cijene

Primjeri cijena za korisnike samo su procjene i ne odražavaju promjene zbog popusta, prometnih gužvi ili drugih čimbenika. Primjenjivati se mogu fiksne cijene i minimalne naknade. Stvarne cijene mogu se razlikovati.

Načini vožnje

 • UberX1-4

  Pristupačne svakodnevne vožnje

 • Comfort1-4

  Newer cars with extra legroom

 • Pool1-2

  Dijeljene vožnje, niža cijena

Kako zatražiti vožnju iz zračne luke SFO

Zatraži vožnju kada si spreman/na krenuti

Odaberi opciju vožnje koja odgovara veličini tvoje grupe i količini prtljage.

Ako zatražiš preuzimanje na usluzi UberX, UberXL, Pool, Express Pool ili Select na terminalima 1 – 3, trebat ćeš prijeći pješački most do etaže 5 garaže za tuzemne letove. Vožnju zatraži kad stigneš u garažu.

Ako zatražiš preuzimanje na usluzi Black, Black SUV, WAV ili bilo kojem proizvodu na međunarodnom terminalu, zahtjev ćeš moći uputiti na etaži odlazaka.

Sastani se s vozačem na označenoj lokaciji preuzimanja

Za terminale 1 – 3 preuzimanja na uslugama UberX, Uber XL, UberPool, Express Pool i Select obavljaju se na etaži 5 garaže za tuzemne letove, dok se sva druga preuzimanja na terminalima 1 – 3 obavljaju uz pločnik na etaži odlazaka (2. kat, tuzemni letovi).

Sva preuzimanja na međunarodnom terminalu obavljaju se uz 2. pločnik na etaži odlazaka (3. kat, međunarodni letovi).

Potvrdi svoju lokaciju

Ako zatražiš vožnju u garaži za tuzemne letove, možeš unijeti slovo odjela kako bi te vozač mogao lakše pronaći. Terminal 1 upotrebljava odjele B1 – 3, C1 – 3. Terminal 2 upotrebljava D1 – 6 i E1 – 3 F. Terminal 3 upotrebljava F1 – 6 i F/G 1 – 3.

Ako zatražiš vožnju uz pločnik (samo za usluge Black, Black SUV i WAV), možeš unijeti broj terminala i vrata kako bi vozač znao gdje te može pronaći.

Zračna luka SFO – karta

Terminali 1 – 3 namijenjeni su tuzemnim, a područja A i G međunarodnim letovima. Terminalima možeš pristupiti vlakom ili kroz pješački prolaz iz tri garaže.

Najčešća pitanja korisnika

Da. Dodirni ovdje za popis zračnih luka na svijetu gdje možeš zatražiti vožnju Uberom.

Trošak vožnje Uberom do (ili od) zračne luke SFO ovisi o čimbenicima koji uključuju tip vožnje koju si zatražio/la, procijenjenu udaljenost i trajanje vožnje, cestarine i trenutnu potražnju za vožnjama.

Procjenu cijene možeš vidjeti prije slanja zahtjeva unosom lokacije preuzimanja i odredišta u Uberov alat za procjenu cijene gore. Kada zatražiš vožnju vidjet ćeš stvarnu cijenu u aplikaciji na temelju stvarnih čimbenika.

Lokacije preuzimanja ovise o tipu vožnje koju zatražiš i veličini zračne luke. Slijedi upute u aplikaciji o lokaciji susreta s vozačem. Također možeš potražiti znakove koji te upućuju prema zonama za dijeljenje vožnje u zračnoj luci.

Ako ne možeš naći svojeg vozača, javi mu se putem aplikacije.

Kod zračne luke SFO znači San Francisco, a slovo O vjerojatno označava zadnje slovo u imenu grada.

Više informacija

Voziš na Uberu?

Saznaj kako poboljšati vožnje do zračne luke – od mjesta preuzimanja korisnika do poštivanja lokalnih pravila i propisa.

Ideš u drugu zračnu luku?

Iskrcaj i preuzimanje u više od 500 zračnih luka na svijetu.

Informacije za posjetitelje zračne luke SFO

Međunarodna zračna luka San Francisco (SFO) najveća je zračna luka u Sjevernoj Kaliforniji. Smještena oko 15 milja (24 kilometra) južno od središta San Francisca, zračna luka jednostavno je pristupačna putnicima koji idu do i iz grada. Zračna luka udaljena je oko 30 minutna vožnje od središta San Francisca u idealnim cestovnim i prometnim uvjetima.

Terminali zračne luke SFO

Zračna luka SFO podijeljena je na 4 terminala: 1, 2 i 3 te međunarodni terminal zračne luke San Francisco koji se sastoji od područja za ukrcaj A i G. Saloni zračne luke San Francisco nalaze se na svim terminalima. Svoje putovanje možeš planirati upotrebom informacija u nastavku.

Terminal 1 zračne luke SFO

 • Delta
 • Frontier
 • Southwest
 • Delta Sky Club

Terminal 2 zračne luke SFO

 • Alaska
 • American
 • American Airlines Admirals Club

Terminal 3 zračne luke SFO

 • United
 • Salon American Express Centurion
 • United Club (3)

Međunarodni terminal zračne luke SFO

Ukrcaj na međunarodne letove u zračnoj luci SFO odvija se u područjima A i G. Zračna luka SFO nudi stalne letove do više od 45 međunarodnih gradova s 39 međunarodnih prijevoznika. Međunarodni terminal sadrži više od 10 salona zračne luke, uključujući salon Air France – KLM i Virgin Atlantic Clubhouse.

Blagovanje u zračnoj luci SFO

Diljem zračne luke dostupno je više od 60 opcija blagovanja, uključujući barove, kafiće i restorane zračne luke San Francisco s posluživanjem za stolom. Za putnike koji žele jesti prije prolaska kroz sigurnosnu provjeru, restorani u glavnoj dvorani nalaze se blizu područja za ukrcaj A na međunarodnom terminalu. Nakon sigurnosne provjere putnici mogu kupiti užinu ili obrok za van u maloprodajnom dijelu terminala 2 pored područja za ukrcaj D. Na terminalu 3 dodatni se restorani zračne luke San Francisco nalaze pored izlaza 80 – 90.

Kretanje po zračnoj luci SFO

Shuttle zračne luke SFO, AirTrain, besplatni je sustav prijevoza ljudi u zračnoj luci koji povezuje sve terminale i garaže terminala. S terminala 1, 2 ili 3 stanica AirTraina nalazi se na polukatu, na razini 3, preko puta pješačkog mosta. Iz međunarodnog terminala San Francisco možeš pristupiti AirTrainu na razini 4. Njegove 2 linije, crvena linija i plava linija, prometuju 24 sata dnevno u razmacima od po 4 minute. AirTrain povezan je i s mrežom Bay Area Rapid Transit (BART), sustavom javnog prijevoza koji pokriva cjelokupno područje, putem stanice kod garaže G AirTrain/BART.

Što možeš raditi u zračnoj luci SFO

Aktivnosti i atrakcije u zračnoj luci San Francisco uključuju muzej i knjižnicu u sklopu kojih su postavljene izložbe po čitavoj zračnoj luci koje predstavljaju umjetnička djela, povijest zrakoplovstva, lokalnu kulturu i znanost. Djeca se mogu koristiti područjima za interaktivno istraživanje na terminalu 2, u području za ukrcaj D i na terminalu 3, u područjima za ukrcavanje E i F. Spa centri nalaze se na svakom terminalu zračne luke SFO.

Mjenjačnice u zračnoj luci SFO

Mjenjačnice i uređaji za promjenu novca u zračnoj luci SFO nalaze po čitavom međunarodnom terminala. Glavna mjenjačnica nalazi se pored vrata 5.

Hoteli u blizini zračne luke SFO

Bez obzira na to presjedaš li ili je došlo do kašnjenja noćnog leta ili si u posjetu pa trebaš smještaj u blizini zračne luke SFO, u blizini se nalazi više od 50 hotela i smještajnih objekata.

Točke interesa u blizini zračne luke SFO

 • Otok Alcatraz
 • Fisherman’s Wharf
 • Most Golden Gate
 • Vinogradarsko područje, okruzi Napa i Sonoma

Više informacija o zračnoj luci SFO pronađi ovdje.

Facebook
Instagram
Twitter