Прескочи към основното съдържание

Летище London Stansted Airport (stn)

Търсите алтернатива на традиционния трансфер или такси от/до Летище Stansted Airport? Независимо дали пътувате от летище London Stansted Airport до Лондон, или от Лондон до London Stansted Airport, можете да стигнете до дестинацията си с вече познатото ви приложение на Uber. Заявете пътуване до и от STN с едно докосване на бутон.

Bassingbourn Road, Stansted CM24 1QW, United Kingdom
+44 808-169-7031

По-интелигентен начин за пътуване

Заявете пътуване навсякъде по света

С докосването на един бутон можете да поръчате превоз между летището и над 500 основни точки.

Ориентирайте се като местен

Приложението и шофьорът ви ще се погрижат за вас, за да не се налага да се ориентирате в непознат град.

Пътувайте без притеснения с Uber

Намерете любимите си функции, включително ценообразуване в реално време и безналично плащане дори когато сте на ново място.

Начини да пътувате в района

 • Uber Pet

  1-3

  Affordable rides for you and your pet

 • Exec

  1-4

  Автомобили от висок клас с водачи с най-висок рейтинг

 • Lux

  1-4

  Luxury cars with top-rated drivers

 • Зелено

  1-4

  Пътувания с устойчиви методи с електрически превозни средства

 • Комфорт

  1-4

  По-нови коли с повече място за краката

 • UberXL

  1-6

  Пътувания на достъпна цена за групи до 6 души

 • Uber за Украйна

  1-4

  Help to buy ambulances for Ukraine's Ministry of Health via UNITED24's partner registered charity. Uber will send £1 from each 'Uber for Ukraine' trip to the Ukraine House DC Foundation. Any additional difference between the stated 'Uber for Ukraine' fare and UberX will be sent to the same charity.

 • UberX

  1-4

  Достъпни ежедневни пътувания

1/8

Място за взимане: Летище Stansted Airport (STN)

Отворете приложението, за да заявите пътуване

Когато сте готови, отворете приложението на Uber, за да заявите пътуване до крайната си точка. Изберете вариант за трансфер до летище STN според големината на групата и необходимото място за багаж.

Следвайте инструкциите в приложението

Ще получите инструкции за местата за взимане на Летище Stansted Airport директно в приложението. Възможно е местата за взимане да се различават в зависимост от терминала. В Летище London Stansted Airport също може да има обозначения за взимане за споделени пътувания.

Срещнете се с шофьора

Отидете на мястото за взимане от STN, посочено в приложението. Имайте предвид, че това място невинаги е пред най-близкия до вас изход. В приложението ще са посочени името на шофьора, регистрационният номер и цветът на колата. Проверете превозното средство, преди да се качите. Ако не можете да откриете шофьора, свържете се с него чрез приложението.

Съвети за летище Stansted Airport

Wi-Fi на летище Stansted Airport

На летище Stansted Airport получавате 4 часа безплатна Wi-Fi връзка на ден за всяко регистрирано устройство. Продават се и допълнителни пакети за 24 часа или за 6 или 12 месеца за често пътуващи.

Паркиране на летище Stansted Airport

На летище London Stansted Airport има множество варианти за паркиране, включително за кратък, среден и дълъг престой. По-евтина алтернатива са паркингите на JetParks наблизо.

Обмяна на валута на летище Stansted Airport

На летище London Stansted Airport има банкомати както преди, така и след пунктовете за проверка за сигурност, на които се предлагат GBP, евро и щатски долари. На летище London Stansted Airport има 7 гишета на Moneycorp за обмяна на валута в зоните за заминаващи и пристигащи.

Най-често задавани въпроси от пътници

 • Uber се предлага на летище STN, така че можете да получите комфортно и удобно пътуване, където и да отивате.

 • Дори разстоянието да не е много голямо, е възможно тарифите за пътуване с Uber до и от летище Stansted Airport да бъдат повлияни от часа, натоварването по пътищата и други фактори. Възможно е към крайната цена на пътуването да се добавят също и таксите за паркиране и за летището.

 • За да откриете мястото за взимане, проверете в приложението на Uber, след като заявите пътуване.

 • Времето за взимане може да е различно в зависимост от часа, колко шофьори има на пътя и други фактори. След като заявите пътуване, проверете в приложението очакваното време за изчакване.

Още информация

Шофирате с Uber?

Научете как да направите пътуванията до и от летищата още по-удобни – от местата за взимане на пътници до спазването на местните правила и разпоредби.

Отивате на друго летище?

Оставяне и взимане от над 600 летища по света.

Какво да правите в терминала на летище London Stansted

Uber е идеалният вариант за пристигащи или заминаващи от летище STN. Със своите над 27 милиона пътници на година летище London Stansted Airport е основен транспортен възел на Лондон за пътуванията до и от европейски държави. Това е третото най-натоварено летище в Лондон и четвъртото в Обединеното кралство. Летище London Stansted Airport се намира в Станстед Маунтфичет, Есекс, на около 55 километра североизточно от Лондон – около 1,5 часа с кола, в зависимост от натоварването по пътищата. Университетският град Кеймбридж също е наблизо, на малко повече от 45 километра северно от летище Stansted Airport.

Терминал на летище Stansted Airport

На летище London Stansted Airport има само един терминал с общо 88 изхода за Заминаващи. Летище Stansted Airport обслужва над 30 авиолинии, включително:

 • Air Corsica
 • Air Moldova
 • Aurigny
 • British Airways
 • easyJet
 • Emirates
 • Eurowings
 • Flybe
 • Jet2.com
 • Pegasus
 • Ryanair
 • Thomas Cook
 • TUI

Ресторанти на летище Stansted Airport

На летище London Stansted Airport няма да останете гладни или жадни. И в контролираните зони, и в зоните със свободен достъп ще откриете богат избор за всеки вкус, от възможности за бързо хапване в движение, до класически местни специалитети.

Придвижване на летище London Stansted Airport

Летище STN е малко и лесно за обхождане. Не е нужно да търсите вътрешни автобуси или влакове, с които да стигнете до изхода.

Какво да правите на летище Stansted Airport

В множеството магазини на летище Stansted Airport ще откриете всички най-добри световни марки за мода, козметика, аксесоари, технологии, алкохол и още. Всички магазини в Заминаващи са в зоната след чекиране. В Пристигащи след зоната за получаване на багаж има безмитен магазин, а в основния терминал – магазинчета за потреби. На летище Stansted Airport се предлага и вариант click-and-collect (щракване и взимане), с който поръчвате продукти, преди изобщо да сте стигнали до летището, и ги взимате на място.

Помещения за молитви и религиозни практики на летище Stansted Airport

Стая за молитви има след зоната за регистрация A и още една, след като преминете проверката за сигурност, близо до салона Escape Lounge в основната зона Заминаващи. Стаите за молитва са отворени денонощно за всеки, независимо от вярата.

Хотели близо до летище London Stansted Airport

Множеството хотели на минути от терминала на летище London Stansted Airport ви позволяват да си починете преди следващия полет. Ранен полет, преди който предпочитате да сте наблизо, за да се наспите? Или нощен престой, за който не искате да се отдалечавате прекалено от летището? Летище Stansted Airport предлага различни варианти според вашите нужди, а ако резервирате директно чрез летището, спестявате до 40%. Конферентни зали има в много от хотелите наблизо, както и в намиращия се на кратко пътуване от терминала United Business Centre. Близостта на летище Stansted Airport до Лондон означава и че само на няколко часа от летището се предлагат множество различни варианти за престой.

Интересни места близо до летище Stansted Airport

 • Гората „Хетфилд“
 • Музей на играчките House on the Hill
 • Замък Маунтфичет

Повече информация за летище STN ще намерите тук.

Facebook
Instagram
Twitter

Тази страница съдържа информация от външни уеб сайтове, които не се управляват от Uber и е възможно периодично да се променят или актуализират. Информацията на тази страница, която не е пряко свързана с Uber или с тяхната дейност, се предоставя само с информативна цел и по никакъв начин не може да се счита за надеждна, нито да се тълкува или интерпретира като предоставяща гаранции от какъвто и да е вид, преки или косвени, по отношение на въпросната информация. Някои изисквания и функции се различават в зависимост от държавата, региона и града. Промоционалната отстъпка е валидна само за нови потребители. Тази промоция не може да се комбинира с други предложения и не се прилага за сумите за бакшиш. Ограничена наличност. Възможно е предложението и условията да се променят.