Прескочи към основното съдържание
Uber
Uber

Летище London Stansted Airport (STN)

Независимо дали пътувате от летище Stansted Airport до Лондон, или в обратната посока, можете да разчитате на Uber, за да стигнете.

Bassingbourn Road, Stansted CM24 1QW, United Kingdom
+44 808-169-7031

Заявете пътуване навсякъде по света

С докосване на 1 бутон можете да получите превоз до и от летището в повече от 500 основни центъра.

Придвижвайте се като местни

Позволете приложението и шофьорът да се занимават с подробностите, за да не се налага да навигирате в непознат град.

Чувствайте се като у дома си с Uber

Открийте своите любими функционалности, включително ценообразуване в реално време и безналично плащане, дори да сте на ново място.

Примерните цени за пътници са прогнозни стойности и не отразяват възможните разлики поради отстъпки, закъснения заради натоварване на пътищата и други фактори. Възможно е да има фиксирани и минимални такси. Действителните цени може да са различни.

 • UberX1-4

  Достъпни ежедневни пътувания

 • ИЗП. ДИРЕКТОР1-4

  Първокласни ежедневни пътувания

Отворете приложението, за да заявите пътуване

Когато сте готови да излезете, отворете приложението, за да заявите пътуване. Изберете вариант според броя хора и нужното място за багаж.

Следвайте инструкциите в приложението

Ще получите указания за мястото за взимане директно в приложението. На летището също може да има знаци.

Срещнете се с шофьора

Отидете на зададеното място за взимане, посочено в приложението. Имайте предвид, че това място невинаги е до най-близкия изход. Ако не можете да откриете шофьора, свържете се чрез приложението.

Wi-Fi на летище Stansted Airport

На летище Stansted Airport получавате 4 часа безплатна Wi-Fi връзка на ден за всяко регистрирано устройство. Продават се и допълнителни пакети за 24 часа или за 6 или 12 месеца за често пътуващи.

Паркиране на летище Stansted Airport

На летище London Stansted Airport има множество варианти за паркиране, включително за кратък, среден и дълъг престой. По-евтина алтернатива са паркингите на JetParks наблизо.

Обмяна на валута на летище Stansted Airport

На летище London Stansted Airport има банкомати както преди, така и след пунктовете за проверка за сигурност, на които се предлагат GBP, евро и щатски долари. На летище London Stansted Airport има 7 гишета на Moneycorp за обмяна на валута в зоните за заминаващи и пристигащи.

Uber се предлага на летище STN, така че можете да получите комфортно и удобно пътуване, където и да отивате.

Дори разстоянието да не е много голямо, е възможно тарифите за пътуване с Uber до и от летище Stansted Airport да бъдат повлияни от часа, натоварването по пътищата и други фактори. Възможно е към крайната цена на пътуването да се добавят също и таксите за паркиране и за летището.

За да откриете мястото за взимане, проверете в приложението на Uber, след като заявите пътуване.

Времето за взимане може да е различно в зависимост от часа, колко шофьори има на пътя и други фактори. След като заявите пътуване, проверете в приложението очакваното време за изчакване.

Шофирате с Uber?

Научете как да направите пътуванията до и от летищата още по-удобни – от местата за взимане на пътници до спазването на местните правила и разпоредби.

Отивате на друго летище?

Оставяне и взимане от над 500 летища по света.

Uber е идеалният вариант за пристигащи или заминаващи от летище STN. Със своите над 27 милиона пътници на година летище London Stansted Airport е основен транспортен възел на Лондон за пътуванията до и от европейски държави. Това е третото най-натоварено летище в Лондон и четвъртото в Обединеното кралство. Летище London Stansted Airport се намира в Станстед Маунтфичет, Есекс, на около 55 километра североизточно от Лондон – около 1,5 часа с кола, в зависимост от натоварването по пътищата. Университетският град Кеймбридж също е наблизо, на малко повече от 45 километра северно от летище Stansted Airport.

Терминал на летище Stansted Airport

На летище London Stansted Airport има само един терминал с общо 88 изхода за Заминаващи. Летище Stansted Airport обслужва над 30 авиолинии, включително:

 • Air Corsica
 • Air Moldova
 • Aurigny
 • British Airways
 • easyJet
 • Emirates
 • Eurowings
 • Flybe
 • Jet2.com
 • Pegasus
 • Ryanair
 • Thomas Cook
 • TUI

Ресторанти на летище Stansted Airport

На летище London Stansted Airport няма да останете гладни или жадни. И в контролираните зони, и в зоните със свободен достъп ще откриете богат избор за всеки вкус, от възможности за бързо хапване в движение, до класически местни специалитети.

Придвижване на летище London Stansted Airport

Летище STN е малко и лесно за обхождане. Не е нужно да търсите вътрешни автобуси или влакове, с които да стигнете до изхода.

Какво да правите на летище Stansted Airport

В множеството магазини на летище Stansted Airport ще откриете всички най-добри световни марки за мода, козметика, аксесоари, технологии, алкохол и още. Всички магазини в Заминаващи са в зоната след чекиране. В Пристигащи след зоната за получаване на багаж има безмитен магазин, а в основния терминал – магазинчета за потреби. На летище Stansted Airport се предлага и вариант click-and-collect (щракване и взимане), с който поръчвате продукти, преди изобщо да сте стигнали до летището, и ги взимате на място.

Помещения за молитви и религиозни практики на летище Stansted Airport

Стая за молитви има след зоната за регистрация A и още една, след като преминете проверката за сигурност, близо до салона Escape Lounge в основната зона Заминаващи. Стаите за молитва са отворени денонощно за всеки, независимо от вярата.

Хотели близо до летище London Stansted Airport

Множеството хотели на минути от терминала на летище London Stansted Airport ви позволяват да си починете преди следващия полет. Ранен полет, преди който предпочитате да сте наблизо, за да се наспите? Или нощен престой, за който не искате да се отдалечавате прекалено от летището? Летище Stansted Airport предлага различни варианти според вашите нужди, а ако резервирате директно чрез летището, спестявате до 40%. Конферентни зали има в много от хотелите наблизо, както и в намиращия се на кратко пътуване от терминала United Business Centre. Близостта на летище Stansted Airport до Лондон означава и че само на няколко часа от летището се предлагат множество различни варианти за престой.

Интересни места близо до летище Stansted Airport

 • Гората „Хетфилд“
 • Музей на играчките House on the Hill
 • Замък Маунтфичет

Повече информация за летище STN ще намерите тук.

Facebook
Instagram
Twitter