Produkty

Uber – płatność z użyciem preautoryzacji. Co warto wiedzieć?

25 lipca / Polska

Przejdź do aplikacji

Kiedy automatycznie płacisz za przejazdy Uber kartą płatniczą lub np. za pomocą konta PayPal, po zamówionym kursie na swoim rachunku bankowym możesz dostrzec obciążenie oznaczone jako „oczekujące”.  Jest to preautoryzacja – tymczasowa blokada środków, mająca na celu sprawdzenie możliwości opłacenia kursu przez zamawiającego. Gdy przejazd zostanie zrealizowany, kwota preautoryzacji zostanie pobrana jako opłata za usługę. 

Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej o tej formie płatności Uber, zachęcamy do zapoznania się z najczęściej zadawanymi pytaniami na jej temat zamieszczonymi poniżej. Dodatkowe informacje znajdziesz również w artykule na temat dostępnych metod zapłaty.

Co się stanie, jeżeli usługa zostanie anulowana?

W sytuacji gdy odwołasz przejazd, zamrożenie środków zostanie przez nas natychmiastowo cofnięte. Odblokowanie sumy na Twoim koncie może jednak potrwać do kilku dni roboczych.

Minęło już kilka dni, a anulowana opłata wciąż ma status „oczekująca”

Czas oczekiwania zależy od zasad funkcjonowania banku, który wydał Twoją kartę lub serwisu PayPal. Jeżeli masz jakiekolwiek wątpliwości, skontaktuj się bezpośrednio z tymi instytucjami.

Odbyłem jeden przejazd, a na moim wyciągu widnieją dwie blokady środków

Jeżeli końcowa kwota opłaty za przejazd jest inna od pierwotnej – na przykład ze względu na odwołanie kursu, zmianę trasy czy dodatkowe przystanki – wówczas  oryginalna preautoryzacja jest anulowana, a z rachunku zostanie pobrana nowa suma. Może to wyglądać jak podwójne obciążenie, w rzeczywistości płacisz tylko raz. Miej na uwadze, że i w tym wypadku odblokowanie środków może zająć kilka dni.

Niekiedy Twoje konto może pokazać dwa obciążenia na taką samą kwotę. Jeżeli masz pewność, że w grę nie wchodzą dwa osobne przejazdy w tej samej cenie, sprawdź w dostępnej w menu historii przejazdów, czy za odbyty kurs nie została wystawiona korekta. W przypadku dalszych wątpliwości, skontaktuj się z  nami używając formularza lub za pośrednictwem sekcji pomocy w aplikacji Uber – płatność zostanie przez nas zweryfikowana.

Nie korzystałem z Ubera, a moja karta została obciążona

Upewnij się, że nikt z Twoich bliskich lub znajomych nie skorzystał z tych samych danych do płatności, bądź nie zamówił usługi w ramach profilu rodzinnego. Jeśli wykluczasz te dwie ewentualności, skontaktuj się z nami, a  sprawdzimy źródło obciążenia Twojego rachunku.