Zacznij zamawiać z Uber Eats

Zamów teraz
Usługi

Uber Reserve – nowa opcja jest już dostępna

30 grudnia 2021 r. / Polska

Od teraz możesz rezerwować przejazdy nawet z 30-dniowym wyprzedzeniem, by dokładnie rozplanować swój czas. 

Jak działa Uber Reserve?

Możesz zarezerwować przejazd UberX, Comfort lub Black z maksymalnie 30-dniowym, a minimalnie 2-godzinnym wyprzedzeniem.

Możesz sprawdzić swoją rezerwację w dowolnej chwili, w sekcji Rezerwacje w aplikacji.

Co odróżnia przejazd Uber Reserve od innych przejazdów?

Przejazd Uber Reserve jest rezerwowany, a kierowca otrzymuje zlecenie z wyprzedzeniem. Kiedy do przejazdu zostanie przypisany kierowca, opłata za przejazd jest blokowana i nie ulega późniejszym zmianom. 

Kierowca przyjedzie wcześniej – 5 minut przed czasem odbioru w przypadku przejazdów UberX i Comfort, i 15 minut przed czasem odbioru w przypadku przejazdów Black. Możesz zdecydować czy zacząć przejazd wcześniej, czy w wybranym momencie odbioru, albo też do 5 minut później (UberX, Comfort) lub do 15 minut później (Uber Black). 

Cena za przejazd zawiera opłatę za rezerwację, która pokrywa też czas oczekiwania. Nie zostanie na Ciebie nałożona dodatkowa opłata za czekanie do 5 (UberX, Comfort), lub 15 (Uber Black) minut od wybranego czasu odbioru.

Odwołanie przejazdu Uber Reserve

Ponieważ rezerwujesz przejazd z wyprzedzeniem, jeśli odwołasz go na mniej niż godzinę przed odbiorem, zostanie pobrana opłata za odwołanie (zobacz więcej w sekcji FAQ). Jeśli Twoje plany ulegną zmianie i pojawi się konieczność odwołania przejazdu, prosimy o zrobienie tego wcześniej niż na godzinę przed planowanym przejazdem.

FAQ