Hoppa till huvudinnehållet

Senast ändrat: 2020-01-07

Vi vill se till att passagerare och förare har tillgång till verktyg som hjälper dem att hålla sig säkra när du använder vår tjänst. För att du ska kunna få den hjälp du behöver i en nödsituation kan du ringa 911 genom Uber-appen, och om du gjort din plats och andra reseuppgifter tillgängliga kan vi dela dem med personen som svarar på ditt larmsamtal. Reseuppgifterna som vi delar är din beräknade aktuella plats när ditt 911-samtal kopplades, bilens märke, modell, färg och registreringsnummer, ditt namn och telefonnummer, dina upphämtnings- och avlämningsplatser samt din förares namn.

Du bestämmer själv om du vill dela din plats och andra reseuppgifter med personen som svarar på ditt larmsamtal. Du kan stänga av plats- och informationsdelning genom att öppna ”Datadelning i en nödsituation” i dina sekretessinställningar.

Platsen vi delar med personen som svarar på ditt larmsamtal är din latitud och longitud som bestämdes av din enhets operativsystem när ditt samtal kopplades. Din enhets platsinformation kan ha dålig precision, särskilt i stadsmiljö.

Om du väljer att dela plats- och reseuppgifter med larmcentralen vidarebefordrar vi din plats- och reseinformation till RapidSOS som tillhandahåller en teknikplattform som möjliggör plats- och datadelning från anslutna enheter till personalen på 911-larmcentralen. RapidSOS-larmplattformen är bara integrerad med 911-larmcentraler i vissa av de områden i USA som vi har verksamhet i. Om vi kan dela dina reseuppgifter med personalen på 911-larmcentralen kommer du att få information om detta i Uber-appen innan du ringer 911. I vissa fall kan kanske din 911-larmcentral och RapidSOS bara se vissa av dina plats- och reseuppgifter. Till exempel har personen som svarar på ditt samtal på larmcentralen kanske åtkomst till din beräknade aktuella plats, men kan inte se dina upphämtnings- och avlämningsplatser.

För att skydda dig kommer Uber att behålla dina plats- och reseuppgifter samt information om de tillfällen du använder vår app för att ringa 911. Uber kan behålla denna information så länge som lagen tillåter det, och därefter kommer informationen att tas bort. RapidSOS kommer att ta bort de plats- och reseuppgifter som företaget får från Uber inom 180 dagar, men får behålla en sammanfattning som visar information om mängden samtal som företaget hanterar. Eventuell sammanfattande information som RapidSOS behåller kommer att anonymiseras så att den inte innehåller någon information som kan kopplas till en person. Uber och RapidSOS spelar aldrig in eller lyssnar på dina samtal till 911 eller skapar utskrifter av samtalen.