Accesează direct conținutul principal

Ultima actualizare: 07.01.2020

Dorim să ne asigurăm că pasagerii și șoferii au acces la instrumente care îi ajută să rămână în siguranță când utilizează serviciile noastre. Pentru a vă ajuta să primiți asistența necesară într-o situație de urgență, puteți suna la 911 prin intermediul aplicației Uber și, când este cazul, vom transmite detalii despre locul în care vă aflați și alte detalii despre cursă operatorului de la 911. Detaliile pe care le vom transmite sunt locul estimat în momentul în care sunați la 911, marca, modelul, culoarea și numărul de înmatriculare ale mașinii, numele și numărul dvs. de telefon, locul de preluare, destinația și numele șoferului.

Depinde de dvs. dacă doriți să informați operatorul 911 despre locul în care vă aflați și despre alte detalii privind cursa. Puteți dezactiva permiterea accesului la informațiile și detaliile despre loc, accesând fila Trimiterea informațiilor în caz de urgență din Setări de confidențialitate.

Locul pe care îl transmitem operatorului 911 reprezintă latitudinea și longitudinea, determinate de sistemul de operare al dispozitivului în momentul apelării. Este posibil ca informațiile despre loc ale dispozitivului să nu fie exacte, mai ales în zone urbane aglomerate.

Când alegeți să transmiteți detalii despre loc și informații despre cursă operatorului de la 911, vom trimite mai departe aceste informații la RapidSOS, care furnizează o platformă tehnologică ce permite transmiterea detaliilor despre loc și informațiilor de pe dispozitivele conectate către operatorii 911. Platforma de urgență RapidSOS este integrată cu operatorii 911 doar în unele state din Statele Unite în care ne desfășurăm activitatea. Dacă reușiți să trimiteți detaliile cursei operatorului 911, veți vedea acest lucru indicat în aplicația Uber înainte de a suna la 911. În unele cazuri, operatorii 911 și RapidSOS vor putea procesa doar câteva informații despre loc și cursă. De exemplu, un operator 911 poate avea acces la locul actual estimat, dar este posibil să nu vadă locul de preluare sau destinația.

Pentru a vă proteja, Uber va păstra informațiile despre loc și cursă, precum și informațiile despre orele la care folosiți aplicația pentru a suna la 911. Uber păstrează aceste informații pe durata permisă prin lege, după care informațiile vor fi șterse. RapidSOS va șterge informațiile despre loc și cursă primite de la Uber în maximum 180 de zile, dar poate păstra un sumar care indică informații precum numărul de apeluri procesate. Toate informațiile păstrate de RapidSOS în sumar vor fi prelucrate, eliminându-se datele care pot identifica direct persoanele. Uber și RapidSOS nu vor înregistra și nu vor asculta niciodată apelurile dvs. către 911 și nu vor reproduce conversațiile.