Please enable Javascript
Doorgaan naar hoofdinhoud

Reserveer vooraf een rit via Uber bij Geneva International Airport

Leg je plannen vandaag nog vast door een rit via Uber naar Geneva International Airport te reserveren. Vraag tot 90 dagen voor je vlucht een rit aan, op elk moment van de dag en op elke dag van het jaar.

Bestemming
Datum en tijd kiezen

Date format is yyyy/MM/dd. Press the down arrow or enter key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2023/09/29.

1:45 PM
open

Reserve is mogelijk niet beschikbaar voor jouw ophaallocatie

Vraag overal ter wereld een rit aan

Met 1 handeling heb je toegang tot luchthavenvervoer op meer dan 700 belangrijke locaties.

Voel je gelijk thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij je niet door een onbekende stad hoeft te navigeren.

Voel je thuis met Uber

Gebruik al je favoriete functies, zoals realtime tarieven en contactloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Manieren om te rijden in het gebied

 • Uber Pet

  1-4

  Reis met jouw huisdier

 • UberX

  1-4

  Betaalbare, dagelijkse ritten

 • Black

  1-4

  High end cars

 • Comfort Elektrisch

  1-4

  Electric cars with extra legroom

 • Comfort

  1-4

  Nieuwere auto's met extra beenruimte

 • Taxi

  1-4

  Plaatselijke taxi's met één tik op de knop

 • Van

  1-6

  High end cars for 6

 • Green

  1-4

  Elektrische en hybride voertuigen

1/8

Ophalen bij Geneva International Airport (GVA)

Open je app om een rit aan te vragen

Zodra je er klaar voor bent, open je de Uber-app om een rit naar je bestemming aan te vragen. Kies de optie voor vervoer naar de luchthaven GVA die past bij het aantal personen waar je mee reist en de hoeveelheid bagage die je bij je hebt.

Volg de aanwijzingen in de app

Je krijgt direct in de app een routebeschrijving naar Geneva Airport-ophaalpunten. Ophaallocaties kunnen per terminal verschillen. Ophaalborden voor het delen van ritten (rideshare) vind je mogelijk ook op Geneva International Airport.

Ga naar je chauffeur

Ga naar de GVA-ophaallocatie die je via de app is toegewezen. Houd er rekening mee dat deze locatie niet altijd bij de dichtstbijzijnde uitgang is. De naam van de chauffeur, het kenteken en de kleur van de auto worden weergegeven in de app. Controleer dit voordat je instapt. Als je de Uber-chauffeur niet kunt vinden, kun je contact opnemen via de app.

Veelgestelde vragen van passagiers

 • Uber is beschikbaar op Geneva Airport, zodat je altijd een handige, comfortabele rit kunt krijgen, waar je ook maar heen wilt.

 • Je vindt je ophaallocatie in de Uber-app nadat je een rit hebt aangevraagd.

 • Ook voor tamelijk korte ritten kunnen de Uber-tarieven van en naar Geneva Airport variëren afhankelijk van onder andere het tijdstip en de verkeersdrukte. Kijk in de Uber-ritprijscalculator om een idee te krijgen van de ritprijzen.

 • Hoelang het duurt voor je wordt opgehaald, is onder andere afhankelijk van het tijdstip en het aantal Uber-partners op de weg.

Meer informatie

 • Rijden via Uber?

  Wil je bijvoorbeeld weten waar je passagiers moet ophalen en wat de lokale regels zijn? Ontdek hoe je ritten naar en vanaf de luchthaven nog beter kunt laten verlopen.

 • Ga je naar een ander vliegveld?

  Laat je afzetten op en ophalen bij meer dan 700 vliegvelden wereldwijd.

1/2

Ontdek wat er te doen is in de terminals van Geneva Airport

Uber is ideaal voor reizigers die aankomen op of vertrekken van Geneva Airport. Met meer dan zeventien miljoen reizigers per jaar is Geneva Airport een van de drukste luchthavens van Zwitserland.

De meeste grote Europese luchtvaartmaatschappijen doen deze luchthaven aan en Geneva Airport is vanuit het buitenland de beste toegangspoort tot Genève, de omliggende grootstedelijke agglomeratie en vele Franse en Zwitserse skioorden en -chalets. Bovendien is Geneva International Airport gelegen op ongeveer vier kilometer ten noordwesten van de stad Genève, waarmee deze luchthaven gemakkelijk met het openbaar vervoer, de luchthavenpendeldienst, de auto of Uber te bereiken is. Afhankelijk van de verkeersdrukte doet de bus er ongeveer twintig minuten over, terwijl een kort treinritje vanuit het centrum naar het vliegveld slechts zes minuten duurt.

GVA-terminals

Geneva Airport heeft twee passagiersterminals: Terminal 1 en Terminal 2. Terminal 1 wordt van de twee terminals het meest gebruikt. Terminal 2 (de oorspronkelijke terminal van de luchthaven) wordt alleen 's winters voor chartervluchten gebruikt. Daarom heeft deze terminal veel minder voorzieningen dan Terminal 1, maar hier is dan weer wel het treinstation van de luchthaven. Terminal 1 heeft vijf pieren: A, B, C, D en F.

Restaurants op GVA

Er is een breed scala aan restaurants op Geneva Airport, variërend van bistro's en specialiteitenrestaurants tot bars en tearooms. Of je voorkeur nu uitgaat naar de wereldkeuken of de lokale cuisine, Geneva Airport biedt voor elk wat wils.

Je weg vinden op GVA

Het grootste deel van de luchthaven is goed te belopen, met uitzondering van Terminal 2, aangezien deze zich apart van de daadwerkelijke luchthaven zelf bevindt. De twee terminals staan wanneer nodig per bus met elkaar in verbinding.

Wat kun je doen op GVA?

Geneva Airport heeft een ruim winkelaanbod, met de standaard taxfreeshops naast een flink aantal lokale en internationale winkels. Ook zijn er voor klanten twee vipservices beschikbaar die toegang tot loungeruimten en hulp bij het passeren van de beveiligingscontrole bieden. De luchthaven beschikt eveneens over wellnessvoorzieningen, met onder andere een meditatieruimte en een speciale douchegelegenheid. Ook kunnen reizigers gebruikmaken van twee kinderspeelplaatsen, speciale zakelijke zones en diverse vergaderruimten.

Geld wisselen op GVA

Op verschillende locaties op de luchthaven (in zowel de aankomst- als de vertrekhal) zijn geldwisselkantoren te vinden. Geldautomaten zijn er ook en vele bieden de mogelijkheid om verschillende valuta's op te nemen.

Hotels in de buurt van GVA

In de directe omgeving van Geneva International Airport vind je ongeveer tien hotels; de ideale keuze voor als je een korte tussenstop hebt of laat op de dag arriveert. Verderop in het centrum van Genève is er een ruim aanbod aan hotels voor elke portemonnee. Ook zijn er vervoersmogelijkheden naar de vele skioorden in de regio, zowel in Frankrijk als in Zwitserland.

Bezienswaardigheden in de buurt van GVA

 • Jet d'Eau (de fontein van Genève)
 • Meer van Genève
 • Mont Salève
 • De oude binnenstad
 • Cathédrale Saint-Pierre de Genève (kathedraal van Genève/Sint-Pieterskathedraal)

Meer informatie over GVA vind je hier.

Facebook
Instagram
Twitter

Deze pagina bevat informatie van externe websites waarover Uber geen zeggenschap heeft en die regelmatig kunnen worden gewijzigd of bijgewerkt. Informatie op deze pagina die niet rechtstreeks verband houdt met Uber of activiteiten van Uber, is alleen ter informatie bedoeld. Deze informatie mag niet zodanig worden gebruikt, geïnterpreteerd of uitgelegd dat er enige vorm van impliciete of expliciete garantie wordt gecreëerd. Bepaalde vereisten en functies verschillen per land, regio en stad.