Doorgaan naar hoofdinhoud

Raleigh-Durham International Airport (rdu)

Zoek je een alternatief voor de Raleigh Airport-shuttle of taxi? Met de vertrouwde Uber-app kom je altijd op bestemming aan, of je nu van RDU Airport naar het North Carolina Museum of Art gaat of van Durham naar RDU Airport. Vraag met één tik op de knop een rit van of naar RDU aan.

2400 John Brantley Boulevard, Morrisville, NC 27560
+1 919-840-2123

Reserveer vooraf een rit met Uber op Raleigh-Durham International Airport

Leg je plannen vandaag nog vast door een rit met Uber naar Raleigh-Durham International Airport te reserveren. Vraag tot dertig dagen voor je vlucht een rit aan, op elk moment van de dag en op elke dag van het jaar.
Bestemming
Datum en tijd kiezen

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2022/06/30.

Reserve is mogelijk niet beschikbaar voor jouw ophaallocatie

Een slimmere manier van reizen

Vraag overal ter wereld een rit aan

Met één tik op de knop heb je toegang tot vliegveldvervoer op meer dan vijfhonderd belangrijke locaties.

Voel je gelijk thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij je niet door een onbekende stad hoeft te navigeren.

Voel je thuis via Uber

Gebruik al je favoriete functies, zoals realtime tarieven en contactloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Manieren om te rijden in het gebied

 • GoWake NE

  1-2

  Same day trips by GoWake SmartRide

 • UberX

  1-4

  Betaalbare, dagelijkse ritten

 • Comfort

  1-4

  Nieuwere auto's met extra beenruimte

 • UberXL

  1-6

  Betaalbare ritten voor groepen van maximaal 6 personen

 • Uber Green

  1-4

  Eco-Friendly

 • Uber Pet

  1-4

  Betaalbare ritten voor jou en je huisdier

 • Connect

  1-4

  Send packages to friends & family

1/7

Ophalen bij Raleigh Airport (RDU)

Open je app om een rit aan te vragen

When you’re ready, open the Uber app to request a ride to your destination. Choose the RDU airport transportation option that suits your group size and luggage needs.

Ga naar buiten op de verdieping van de aankomsthal

Je krijgt direct in de app een routebeschrijving naar de ophaalpunten op Raleigh-Durham Airport. Loop bij Terminal 1 via de bagagehal naar buiten naar ophaallocatie 1. Bij Terminal 2 loop je bij de bagagehal naar buiten en ga je naar zone 17. Ophaalborden voor het delen van ritten vind je mogelijk ook op Raleigh-Durham International Airport.

Ga naar je chauffeur

Ga naar de RDU-ophaallocatie die je via de app is toegewezen. Houd er rekening mee dat deze locatie niet altijd bij de dichtstbijzijnde uitgang is. De naam van de chauffeur, het kenteken en de kleur van de auto worden weergegeven in de app. Controleer dit voordat je instapt. Als je de Uber-chauffeur niet kunt vinden, kun je contact opnemen via de app.

Kaart van Raleigh Airport

Raleigh-Durham International Airport bestaat uit twee terminals en drie hallen. In terminal 2 bevinden zich vier internationale gates.

Veelgestelde vragen van passagiers

 • Ja. Tik hier voor een lijst met vliegvelden wereldwijd waar je een rit via Uber kunt aanvragen.

 • De kosten van een rit via Uber naar (of van) RDU zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type rit dat je hebt aangevraagd, de geschatte lengte en duur van de rit, tol en de huidige vraag naar ritten.

  Je kunt een schatting van de prijs bekijken voordat je een rit aanvraagt door hierboven in de ritprijscalculator van Uber je ophaallocatie en bestemming in te voeren. Als je vervolgens een rit aanvraagt, zie je de daadwerkelijke prijs in de app, gebaseerd op realtimefactoren.

 • Ophaallocaties kunnen afhangen van het type rit dat je aanvraagt en van de omvang van het vliegveld. Volg de instructies in de app om je ophaallocatie te vinden. Je kunt ook borden zoeken die naar de ridesharing-zones van het vliegveld wijzen.

  Als je de Uber-chauffeur niet kunt vinden, neem dan contact op via de app.

Meer informatie

Rijden met Uber?

Wil je bijvoorbeeld weten waar je passagiers moet ophalen en wat de lokale regels zijn? Ontdek hoe je ritten naar en vanaf de luchthaven nog beter kunt laten verlopen.

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten op en ophalen bij meer dan 600 vliegvelden wereldwijd.

Bezoekersinformatie RDU Airport

Raleigh-Durham International Airport (RDU) is het op 38 na drukste vliegveld in de VS, op basis van passagiersaantallen. Elk jaar komen hier meer dan elf miljoen passagiers. RDU bevindt zich in Wake County, North Carolina, en ligt op ongeveer 23 kilometer, oftewel 20 minuten rijden bij ideale weg- en verkeersomstandigheden, van zowel het stadscentrum van Raleigh, de hoofdstad van de staat, als Durham.

RDU Airport-terminals

RDU Airport heeft twee passagiersterminals: Terminal 1 en Terminal 2. Deze twee terminals bevatten samen 45 gates. De RDU Airport-lounges bevinden zich in Terminal 2. Gebruik de onderstaande informatie om je reis te plannen.

RDU Terminal 1

 • Southwest

RDU Terminal 2

 • Air Canada
 • Alaska
 • Allegiant
 • American
 • Delta
 • Frontier
 • JetBlue
 • United
 • American Airlines Admirals Club
 • Delta Sky Club
 • USO Lounge

Internationale terminal van RDU

Boarding voor internationale vluchten op RDU gebeurt in Terminal 2. RDU biedt rechtstreekse vluchten naar acht internationale bestemmingen.

Eten op RDU Airport

Reizigers kunnen kiezen uit meer dan twintig eetgelegenheden op RDU Airport, waaronder bars, cafés die afhaalmaaltijden verkopen en restaurants met bediening. Eet- en drinkgelegenheden op RDU Airport zijn in beide terminals te vinden.

Van A naar B op RDU Airport

De twee terminals zijn niet via de luchtzijde met elkaar verbonden. Reizigers die zich tussen de terminals verplaatsen, kunnen gebruikmaken van de RDU Airport-shuttlebus of kunnen het rolpad door de parkeergarages tussen de terminals nemen.

Activiteiten op RDU Airport

Raleigh-Durham Airport biedt verschillende activiteiten en attracties, zoals een kunsttentoonstelling met permanente en tijdelijke kunstprojecten verspreid over het vliegveld. In Terminal 1 bij Gate A7 en in Terminal 2 bij Gate C3 zijn spa’s te vinden.

Geld wisselen op RDU Airport

Geldwisselkantoren voor reizigers op RDU Airport zijn te vinden in Terminal 2 bij de ticketverkoop en naast de bagagehal.

Hotels in de buurt van RDU Airport

Heb je een tussenstop, is je vlucht vertraagd en moet je de nacht blijven of heb je een onderkomen nodig omdat je vlakbij RDU moet zijn? Je vindt meer dan twintig hotels en accommodaties in de buurt.

Bezienswaardigheden in de buurt van RDU Airport

 • Het planetarium van Chapel Hill
 • De kunst- en geschiedenismuseums van Raleigh
 • De universiteiten van The Research Triangle
 • Lake Johnson

Meer informatie over RDU Airport vind je hier.

Facebook
Instagram
Twitter

Deze pagina bevat informatie van externe websites waarover Uber geen zeggenschap heeft en die regelmatig kunnen worden gewijzigd of bijgewerkt. Informatie op deze pagina die niet rechtstreeks verband houdt met Uber of zijn activiteiten, is alleen ter informatie bedoeld. Deze informatie mag niet zodanig worden gebruikt, geïnterpreteerd of uitgelegd dat er enige vorm van im- of expliciete garantie wordt gecreëerd. Bepaalde vereisten en voorzieningen verschillen per land, regio en stad. De promokorting is alleen geldig voor nieuwe gebruikers. Deze promotie mag niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en is niet van toepassing op fooien. Beperkte beschikbaarheid. De aanbieding en voorwaarden kunnen worden gewijzigd.