Muokattu viimeksi: 7.1.2020
Haluamme varmistaa, että kaikilla Uberin matkustajilla ja kuljettajilla on käytössään työkaluja, joiden avulla he voivat käyttää palveluitamme turvallisesti. Soita hätätilanteessa sovelluksen kautta hätänumeroon apua saadaksesi, niin me jaamme sijaintitietosi ja matkasi muut tiedot hätäpuhelun vastaanottajalle niillä alueilla, joilla tämä ominaisuus on käytössä. Jaamme seuraavat matkasi tiedot: arvioitu sijaintisi hätänumeroon soittaessasi, auton merkki, malli, väri ja rekisterinumero, sinun nimesi ja puhelinnumerosi, noutopaikkasi ja määränpääsi sekä kuljettajasi nimi.
Voit itse päättää, haluatko jakaa sijaintitietosi ja muut matkaasi koskevat tiedot hätäpuhelun vastaanottajalle. Voit kytkeä sijainti- ja muiden tietojen jakamisen pois päältä Tietosuoja-asetusten Hätätilannetietojen jakaminen -sivulla.
Jaamme sijaintisi hätänumeron vastaanottajalle koordinaatteina, jotka laitteesi käyttöjärjestelmä antaa soittohetkellä. Laitteesi sijaintitiedot eivät välttämättä ole tarkkoja varsinkaan tiiviisti rakennetussa kaupunkiympäristössä.
Jos päätät jakaa sijaintitietosi ja matkasi muut tiedot hätäpuhelun vastaanottajalle, välitämme sijainti- ja matkatietosi RapidSOS-palvelulle, jonka teknologia-alusta jakaa sijainnin ja muut tiedot siihen liitetyiltä laitteilta hätäpuheluiden vastaanottajille. RapidSOS-hätäpalvelualusta on hätäpuheluiden vastaanottajien käytössä vain muutamilla niistä alueista, joilla toimimme Yhdysvalloissa. Jos pystymme jakamaan matkatietosi hätäpuhelun vastaanottajalle, saat asiasta tiedon Uber-sovellukseesi ennen kuin soitat hätänumeroon. Hätäpalvelukeskus ja RapidSOS pystyvät joissakin tapauksissa käsittelemään vain osan sijainti- ja matkatiedoistasi. Hätäpuhelun vastaanottaja saattaa esimerkiksi saada tiedon arvioidusta sijainnistasi, mutta ei noutopaikkasi tai määränpääsi tietoja.
Uber tallentaa sinua suojatakseen sijainti- ja matkatietosi sekä tiedot ajankohdista, jolloin olet soittanut hätänumeroon sovelluksen kautta. Uber säilyttää näitä tietoja lain salliman ajan, jonka jälkeen tiedot poistetaan. RapidSOS poistaa Uberilta saamansa tiedot 180 päivän kuluttua, mutta se säilyttää koosteen, jossa on tiedot esimerkiksi sen käsittelemien soittojen määrästä. Kaikki RapidSOSin säilyttämät tiedot anonymisoidaan siten, että niitä ei voi yhdistää yksittäiseen henkilöön. Uber ja RapidSOS eivät koskaan tallenna tai kuuntele hätäpuheluitasi eivätkä laadi niistä sanatarkkoja selostuksia.
Valitse haluamasi kieli
Tietoa