Přeskočit na hlavní obsah

Poslední změna: 7. 1. 2020

Všem cestujícím a řidičům nabízíme nástroje, které je při používání našich služeb budou chránit. V nouzových situacích se dá z aplikace zavolat na tísňovou linku. A tam, kde je to možné, nasdílíme záchranářům tvoji polohu a ostatní údaje o jízdě. Mezi údaje, které nasdílíme, patří tvoje přibližná poloha při kontaktování tísňové linky, značka, model, barva a poznávací značka auta, tvoje jméno a telefonní číslo, tvoje místo vyzvednutí a vysazení a jméno řidiče.

O tom, jestli máme tvoji polohu a ostatní údaje o jízdě nasdílet záchranářům, rozhoduješ ty. Sdílení polohy a údajů můžeš vypnout v Nastaveních soukromí na stránce Sdílení údajů se záchranáři.

Záchranářům nasdílíme tvoji aktuální polohu podle GPS na zařízení. Polohové údaje ze tvého zařízení nemusí být vždycky přesné – zejména v husté zástavbě.

Když se údaje o svojí poloze a jízdě rozhodneš sdílet, budeme je předávat platformě RapidSOS, která tyhle údaje z připojených zařízení posílá záchranářům. Tísňová platforma RapidSOS spolupracuje se záchranáři jenom v některých oblastech USA, kde působíme. Pokud údaje o jízdě můžeme sdílet záchranářům, aplikace Uber tě na to před tísňovým hovorem upozorní. Tísňová linka a RapidSOS v některých případech dokážou zpracovávat jenom některé z údajů o poloze a jízdě. Záchranáři se například můžou dozvědět tvoji přibližnou aktuální polohu, ale nemusí se dozvědět tvoje místo vyzvednutí a vysazení.

Aby tě Uber mohl chránit, bude údaje o tvojí poloze a jízdě a taky časy tvých volání přes aplikaci na tísňovou linku uchovávat. Údaje bude Uber uchovávat tak dlouho, jak mu to zákony dovolují, a pak je smaže. RapidSOS smaže údaje o poloze a jízdě, které dostal od Uberu, do 180 dní. Může si ale uchovávat určité souhrnné údaje, aby mohl počítat délku a počet hovorů, které zpracoval. Veškeré souhrnné údaje, které si RapidSOS ponechá, budou anonymizovány. Uber ani RapidSOS nebudou tvoje hovory na tísňovou linku nahrávat, poslouchat ani přepisovat.