Berättelser

Meet the Team – William

13 juli 2017 / göteborg

Namn William | Ålder 28 år | Team Lead, Community Operations, Norden

“Min första resa jag gjorde med Uber var en midsommaraftons kväll som också var min 25-års dag. Jag hade läst om appen några kvällar tidigare och kom på att jag hade en gratis första resa efter att ha laddat ner appen. Precis som en klassisk svensk midsommar så spöregnade det den natten och jag och mina kompisar visste inte hur vi skulle göra för att ta oss ut. Jag beställde bilen i smyg och några minuter senare stod det en UberBlack med en kostymklädd förare utanför, som välkomnade oss med att öppna dörren. Jag och mina vänner vart extremt imponerade av hur enkelt det fungerade, vilket slutade med att vi gjorde tre resor till samma kväll.”

William är ansvarig för Ubers Support i våra Nordiska länder. Hans huvudsakliga uppgift är att säkerställa att alla våra Nordiska Support-team har den kunskap och verktyg som behövs för att kunna leverera en högkvalitativ support till alla våra förarpartners och resenärer. En stor del av Williams uppgifter går också ut på att hitta nya innovativa sätt att kommunicera med dessa. Innan William började på Uber var han anställd på företaget Teleperformance som är ledande i just Norden inom outsourcing av callcenters. Där arbetade han bland annat som projektledare för iZettle och ett flertal andra techbolag.

– – –

“Jag kommer ihåg att jag under mina första veckor på Uber var nästintill chockad över hur fort saker och ting gick på företaget. Det tog verkligen ett tag innan man kommit in i det ordentligt och idag skulle det nog vara svårt att inte jobba med ett företag som rör sig fort fram. Men måste nog erkänna att en av dem mest utmanande sakerna för mig i början var att försöka förstå mina danska Support-kollegor. Idag kan jag ändå ha en grundläggande diskussion på danska utan att se ut som en fågelholk ;)”

När William har tid över tillbringar han den gärna med lillasyster och sina småbrorsor, förutom det har han nyligen börjat träna muay thai. Williams största idol är hans morfar, som han träffar minst en gång i veckan.

Williams bästa Stockholmstips:

  • Loopen Hornstull – Kombinationen After Work och solig brygga slår aldrig fel.
  • Hornhuset – Bra mat och Södermalms bästa häng på kvällarna.
  • Tranan – Råbiffen is to die for!
  • Himlen – Stockholm bästa utsikt.
  • Natten – Utan tvekan stans bästa klubb.

Trevlig torsdag!