Please enable Javascript
Doorgaan naar hoofdinhoud

Istanbul International Airport (IST)

Zoek je een alternatief voor de Istanbul Airport-shuttle of taxi? Met de vertrouwde Uber-app kom je altijd op bestemming aan, of je nu van IST Airport naar Istanbul gaat of van de stad naar Istanbul International Airport. Vraag met één tik op de knop een rit van of naar IST aan.

34283
+90 4441442

search
Where from?
Navigate right up
search
Where to?

Vraag overal ter wereld een rit aan

Met 1 handeling heb je toegang tot luchthavenvervoer op meer dan 700 belangrijke locaties.

Voel je gelijk thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij je niet door een onbekende stad hoeft te navigeren.

Voel je thuis met Uber

Gebruik al je favoriete functies, zoals realtime tarieven en contactloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Manieren om te rijden in het gebied

Ophalen bij Istanbul International Airport (IST)

Open je app om een rit aan te vragen

Zodra je er klaar voor bent, open je de Uber-app om een rit naar je bestemming aan te vragen. Kies de optie voor vervoer naar de luchthaven IST die past bij het aantal personen waar je mee reist en de hoeveelheid bagage die je bij je hebt.

Volg de aanwijzingen in de app

Je krijgt direct in de app een routebeschrijving naar Istanbul Airport-ophaalpunten. Ophaallocaties kunnen per terminal verschillen. Ophaalborden voor het delen van ritten (rideshare) vind je mogelijk ook op Istanbul International Airport.

Ga naar je chauffeur

Ga naar de IST-ophaallocatie die je via de app is toegewezen. Houd er rekening mee dat deze locatie niet altijd bij de dichtstbijzijnde uitgang is. De naam van de chauffeur, het kenteken en de kleur van de auto worden weergegeven in de app. Controleer dit voordat je instapt. Als je de Uber-chauffeur niet kunt vinden, kun je contact opnemen via de app.

Veelgestelde vragen van passagiers

 • Uber is beschikbaar op Istanbul Airport, zodat je altijd een handige, comfortabele rit kunt krijgen, waar je ook maar heen wilt.

 • Je vindt je ophaallocatie in de Uber-app nadat je een rit hebt aangevraagd.

 • Ook voor tamelijk korte ritten kunnen de Uber-tarieven van en naar Istanbul Airport variëren, afhankelijk van onder andere het tijdstip en de verkeersdrukte. Kijk in de Uber-ritprijscalculator om een beeld te krijgen van de ritprijzen.

 • Hoelang het duurt voor je wordt opgehaald, is onder andere afhankelijk van het tijdstip en het aantal Uber-partners op de weg.

Meer informatie

 • Rijden via Uber?

  Wil je bijvoorbeeld weten waar je passagiers moet ophalen en wat de lokale regels zijn? Ontdek hoe je ritten naar en vanaf de luchthaven nog beter kunt laten verlopen.

 • Ga je naar een ander vliegveld?

  Laat je afzetten op en ophalen bij meer dan 700 vliegvelden wereldwijd.

1/2

Bezoekersinformatie Istanbul International Airport

Uber is ideaal voor reizigers die aankomen op of vertrekken van Istanbul Airport. Qua passagiersaantallen is IST de grootste luchthaven van Turkije. Bovendien heeft deze luchthaven het op een na hoogste aantal non-stopbestemmingen ter wereld. De rit vanuit het centrum naar IST Airport duurt ongeveer veertig minuten, waarmee deze luchthaven een goede keuze is voor iedereen die van of naar Istanboel vliegt. Wie geen auto heeft, kan Istanbul International Airport gemakkelijk bereiken met de metro, de bus of een Uber.

Istanbul Airport-terminals

Atatürk Airport heeft twee passagiersterminals: de binnenlandse terminal en de internationale terminal. Zoals je mag verwachten, is de binnenlandse terminal bestemd voor vluchten binnen Turkije en de internationale terminal voor internationale en intercontinentale vluchten. De twee terminals staan met elkaar in verbinding, zodat overstappen op Istanbul International Airport relatief eenvoudig is in vergelijking met sommige andere luchthavens van deze grootte. In beide terminals is wifi beschikbaar en verspreid over de hele luchthaven vind je bovendien oplaadstations voor je mobiele telefoon.

Binnenlandse terminal

 • Turkish Airlines
 • Primeclass Lounge

Internationale terminal

 • Air France
 • Emirates
 • Andere intercontinentale en internationale vluchten
 • HSBC Premier Lounge

Eten op Istanbul Airport

Van verse, traditionele Turkse kost tot fastfood, je vindt het allemaal bij de vele verschillende restaurants op IST Airport. Of je nu een uitgebreide buffet wilt of liever een snelle hap hebt, er is een overvloed aan mogelijkheden beschikbaar, zodat iedereen wel iets naar zijn smaak vindt.

Van A naar B op Istanbul Airport

De binnenlandse en de internationale terminal bevinden zich vlak bij elkaar, zodat je via loopbanden snel van de ene naar de andere kunt gaan. Handig als je haast hebt!

Activiteiten op Istanbul Airport

De belangrijkste attractie van Istanbul Airport wordt gevormd door de uitstekende winkelgebieden, variërend van een grote taxfreewinkel tot de Old Bazaar, waar je authentieke Turkse producten kunt vinden, zoals specerijen, glaswerk en sieraden. De taxfreewinkels op Istanbul Airport zijn de ideale plek om nog even een souvenir voor je vrienden en familie te vinden binnen het enorme assortiment aan alcohol, cosmetica, parfums en zoetigheden dat hier verkrijgbaar is. Ook worden wellness- en massageservices aangeboden (perfect om te ontspannen voor je vlucht), terwijl enkele van de meer luxe lounges ook een douchegelegenheid bieden.

Hotels in de buurt van Istanbul Airport

Op Istanbul International Airport vind je één hotel, met een groter aanbod in de directe omgeving. Handig als je in de vroege uurtjes op het vliegveld aankomt. Het gebruikelijke aanbod aan zakelijke faciliteiten, vergaderruimten, restaurants en fitnessruimten is voorhanden in deze hotels, maar je kunt het beste nog even op de website van het desbetreffende hotel checken of alles wat je nodig hebt, aanwezig is.

Bezienswaardigheden in de buurt van Istanbul Airport

Zoals je kunt verwachten van een vliegveld in Istanboel, bevinden zich rond IST diverse historische bezienswaardigheden, waaronder:

 • De Blauwe Moskee
 • Galatatoren
 • De Grote Bazaar
 • Hagia Sofia
 • Topkapipaleis

Meer informatie over Istanbul International Airport vind je hier.

Deze pagina bevat informatie van externe websites waarover Uber geen zeggenschap heeft en die regelmatig kunnen worden gewijzigd of bijgewerkt. Informatie op deze pagina die niet rechtstreeks verband houdt met Uber of activiteiten van Uber, is alleen ter informatie bedoeld. Deze informatie mag niet zodanig worden gebruikt, geïnterpreteerd of uitgelegd dat er enige vorm van impliciete of expliciete garantie wordt gecreëerd. Bepaalde vereisten en functies verschillen per land, regio en stad.