Прескочи към основното съдържание
Uber
Uber

Летище London City Airport (LCY)

Независимо дали пътувате от летище London City Airport до центъра на Лондон, или в обратната посока, можете да разчитате на Uber, за да стигнете.

Hartmann Road, London E16 2PX, United Kingdom
+44 20-7646-0000

Още по-интелигентен начин за пътуване

Заявете пътуване навсякъде по света

С докосване на 1 бутон получавате превоз до и от летището в над 500 основни центъра.

Придвижвайте се като местни

Оставете на приложението и на вашия шофьор да се занимават с подробностите по придвижването ви в непознатия за вас град.

Чувствайте се като у дома си с Uber

Открийте своите любими функционалности, включително ценообразуване в реално време и безналично плащане, дори когато сте на ново място.

Инструмент на Uber за очаквани цени

Примерните цени за пътници са прогнозни стойности и не отразяват възможните разлики поради отстъпки, закъснения заради натоварване на пътищата и други фактори. Възможно е да има фиксирани и минимални такси. Действителните цени може да са различни.

Начини да пътувате

 • UberX1-4

  Достъпни ежедневни пътувания

 • ИЗП. ДИРЕКТОР1-4

  Първокласни ежедневни пътувания

Как да пътувате с Uber от летището

Отворете приложението, за да заявите пътуване

Когато сте готови да излезете, отворете приложението, за да заявите пътуване. Изберете вариант според броя хора и нужното място за багаж.

Следвайте инструкциите в приложението

Ще получите указания за мястото за взимане директно в приложението. На летището също може да има знаци.

Срещнете се с шофьора

Отидете на зададеното място за взимане, посочено в приложението. Имайте предвид, че това място невинаги е до най-близкия изход. Ако не можете да откриете шофьора, свържете се чрез приложението.

Съвети за летище London City Airport

Wi-Fi на летище London City Airport

На летище LCY в сградата на терминала се предлага безплатна Wi-Fi връзка за всички пътници. Трябва само да се свържете към безплатната Wi-Fi мрежа и да потвърдите имейл адреса си.

Паркиране на летище London City Airport

На летище LCY има разнообразни варианти за паркиране, включително краткосрочни, дългосрочни и услуги за паркиране на автомобили. Паркингът е близо до основната сграда на терминала.

Гардероб за багаж на летище London City Airport

Пътуващите могат да използват надежден гардероб за багаж, като услугата се таксува на всеки 24 часа. За да използвате услугата за съхранение на багаж, трябва да регистрирате багажа си на гишето за информация и след това да отидете в помещението за съхранение.

Най-често задавани въпроси от пътници

Uber се предлага на летище LCY, така че можете да получите комфортно и удобно пътуване, където и да отивате.

За да откриете мястото за взимане, проверете в приложението на Uber, след като заявите пътуване.

Дори разстоянието да не е много голямо, е възможно тарифите за пътуване с Uber до и от летище London City Airport да бъдат повлияни от часа, натоварването по пътищата и други фактори. Възможно е към крайната цена на пътуването да се добавят също и таксите за паркиране и за летището.

Времето за взимане може да е различно в зависимост от часа, колко шофьори има на пътя и други фактори. След като заявите пътуване, проверете в приложението очакваното време за изчакване.

Още информация

Шофирате с Uber?

Научете как да направите пътуванията до и от летищата още по-удобни – от местата за взимане на пътници до спазването на местните правила и разпоредби.

Отивате на друго летище?

Оставяне и взимане от над 500 летища по света.

Терминали на летище London City Airport: информация за посетителите

Uber е идеалният вариант за пристигащи или заминаващи от летище London City Airport (LCY). Фокусът върху бизнес пътуванията до Европа и Ню Йорк Сити означава, че ежегодно през летище LCY преминават около 5 милиона пътници.

Терминал на летище LCY

Летище London City Airport е сравнително малко в сравнение с по-известните лондонски летища, като Heathrow, Gatwick и Stansted. Там има само един пътнически терминал, разделен на 2 етажа. На приземния етаж се намират гишетата за регистрация и няколко обекта за обслужване, а магазините, зоните за изчакване, салоните и повечето ресторанти са на горния. От летище LCY летят следните авиолинии:

 • Alitalia
 • British Airways
 • British Airways, като полетите се извършват от SUN-AIR
 • CityJet
 • Flybe
 • KLM
 • Lufthansa
 • Luxair
 • SWISS
 • TAP Air Portugal

Ресторанти на летище LCY

Летище London City Airport разполага с богата гама от ресторанти, кафенета и барове, където можете да се почерпите и преди проверката за сигурност, и след като я преминете. Прясно приготвени ястия? Бързо похапване в движение? Можете лесно и вкусно да хапнете преди полета.

Как да стигнете до летище LCY

Летище LCY Airport се намира на 10 километра източно от централен Лондон и само на 5 километра от Canary Wharf, което го прави едно от най-достъпните летища в града. За пристигащите и заминаващите на летище LCY има много варианти за транспорт, като централен Лондон е само на 30 минути. Влаковете на Docklands Light Railway (DLR) са основният вариант за обществен транспорт, като има и много автобуси, които обслужват летището. За пътуващите до лондонското летище LCY с кола се предлагат възможности за паркиране, като пътуването с Uber също е чудесен вариант. Ако възнамерявате да паркирате колата си на летището, препоръчваме да направите предварителна резервация.

Магазини на летище LCY

На летище LCY ще откриете широк асортимент: от принадлежности за пътуване, за които сте се сетили в последната минута, до луксозни сувенири. Безмитните в зона Заминаващи след проверката за сигурност на London City Airport са идеални за пазаруване преди дълъг полет, каквото и да търсите: от луксозни часовници до качествена козметика.

Обмяна на валута на летище LCY

На летище LCY има обекти за обмяна на валута, като можете да направите предварителна поръчка на валута или предплатени карти с валута дори само 4 часа преди да дойдете да ги вземете.

Хотели на летище LCY

В близост до летище LCY има над 10 хотела, които предлагат отличен избор от варианти за престой. Близостта на централен Лондон означава и голям избор от луксозни и икономични хотели, което е идеално за гости с професионални ангажименти, а много от хотелите предлагат и конферентни зали и бизнес центрове за пътуващите по работа.

Интересни места близо до летище LCY

Ако имате достатъчно време за разглеждане на забележителности преди полета, Летище LCY се намира до Canary Wharf, основният финансов район на Лондон, и предлага лесен достъп до останалата част от града. С отстоящия само няколко километра Гринуич, едни от най-интересните обекти в района са:

 • Cutty Sark
 • Парк Гринуич
 • Национален морски музей
 • Кралска обсерватория

Повече информация за летище LCY ще намерите тук.

Facebook
Instagram
Twitter