Idioma: Català | Español | English

A l’Abril del 2014, vam llançar a Espanya uberPOP, una plataforma innovadora per compartir cotxe entre particulars acollida per milions de persones a tot el món. uberPOP permet als ciutadans posseir els seus propis vehicles i compartir-los amb altres usuaris, creant ciutats cada vegada més eficients. Desenes de milers d’espanyols i visitants han gaudit de viatges segurs, còmodes i assequibles i milers de conductors s’han registrat per estalviar-se els creixents costos mensuals dels seus vehicles, a més d’ajudar a reduir la conducció sota els efectes de l’alcohol i oferir viatges a comunitats desateses.

No obstant això, a principis d’aquest mes, l’Associació Madrilenya del Taxi va portar a Uber als tribunals per “competència deslleial”. Avui hem rebut l’auto judicial i, en compliment de l’ordre del Jutjat Mercantil i davant el respecte de la llei, hem suspès temporalment uberPOP a Espanya mentre avaluem l’auto judicial i avaluem noves opcions per oferir als espanyols accés a viatges segurs i còmodes.

Al llarg de la suspensió temporal d’uberPOP, col·laborarem també amb els polítics espanyols per desenvolupar el nou i necessitat marc regulatori que creï un espai just per Uber i l’economia col·laborativa – i afortunadament, líders espanyols ja han fet un pas endavant per la innovació econòmica. La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha deixat clar que les restriccions de transport actuals són contraries a la competència i restringeixen l’entrada de nous agents en el mercat – en perjudici dels consumidors. La CNMC també ha indicat la necessitat de regular l’economia col·laborativa a favor dels consumidors, tal com el Parlament Català ha indicat en una recent votació per establir les pautes que acollin eficaçment el “consum col·laboratiu”. També col·laborarem amb el grup de treball del govern d’Espanya per desenvolupar una regulació moderna pels nous serveis habilitats per la tecnologia.

ENVIA’NS EL TEU MISSATGE #YOAPOYOUBER

Protegir als incumbents d’altres competidors – com l’actual regulació del taxi a Espanya – restringeix les oportunitats econòmiques dels conductors, limita les opcions del consumidor i bloqueja la innovació. Seguirem treballant incansablement per desenvolupar un nou marc regulatori a Espanya que acolli la innovació i el progrés – tal com altres molts altres mercats ho han fet en els últims mesos.

Mentrestant, volem agrair-te el gran suport rebut per part de la comunitat d’Uber a Espanya. Pots ajudar-nos a difondre el nostre missatge sobre l’impacte d’Uber a Espanya – comparteix perquè ets un defensor d’Uber!

Comparteix amb nosaltres perquè tu ets defensor d’Uber! 

 

– El teu equip Uber Spain