Doorgaan naar hoofdinhoud

Frauduleuze activiteiten

Ons platform is gebaseerd op het vertrouwen van de passagiers en chauffeurs die het gebruiken. Daarom zijn we altijd alert op fraude onder passagiers en chauffeurs die onze systemen proberen te misbruiken en de community als geheel benadelen.

Driver tapping driver app screen UI
Search

Via software spoort Uber accounts op waarmee iemand misschien fraude pleegt. Daarna beoordeelt een gespecialiseerd team elke kwestie handmatig voordat we besluiten of er echt sprake is van frauduleuze activiteiten.

Refresh

Uber behandelt alle kwesties zo eerlijk mogelijk in elk stadium, waaronder fraudedetectie, beoordeling van beslissingen en ontzegging van toegang tot de Uber-app.

Person

Uber gebruikt soms geautomatiseerde processen voor fraudedetectie, maar neemt beslissingen alleen nadat ze door medewerkers zijn beoordeeld. Geen enkel account wordt automatisch gedeactiveerd.

Door onder meer de volgende frauduleuze activiteiten kan uiteindelijk de toegang tot je account worden ontzegd:

Route

Je vergroot opzettelijk de tijd of afstand van een rit op een oneerlijke manier

(door bijvoorbeeld een veel langere route naar de bestemming van de passagier te nemen dan nodig is).

Compass (filled)

Je manipuleert gps-gegevens of gebruikt gps-apps voor neplocaties.

Exit

Je accepteert ritten die je niet van plan bent om te voltooien, waardoor passagiers ze noodgedwongen moeten annuleren.

Only authorized personnel allowed

Je maakt valse chauffeur- of passagiersaccounts aan om fraude te plegen.

Document

Je verstrekt onjuiste of onnauwkeurige gegevens over jezelf wanneer je een account opent.

Ride

Je rijdt in een auto die niet is goedgekeurd door Uber.

Report

Je declareert frauduleuze kosten, zoals schoonmaakkosten die je niet hebt gemaakt.

Theater location

Je accepteert of voltooit opzettelijk frauduleuze ritten.

We stellen je op de hoogte als we frauduleus gedrag in je account detecteren en leggen uit welke activiteit we hebben geconstateerd. Als je fraude pleegt, ook al is het maar één keer, kunnen we de toegang tot het platform permanent blokkeren. Normaal gesproken ontvang je twee waarschuwingen voordat dit gebeurt, maar dit hangt af van de ernst van de situatie. De reden voor de deactivering vermelden we altijd in het bericht.

Als je het niet eens bent met de deactivering, kun je contact met ons opnemen via de app. We bekijken de kwestie dan. Als we tijdens de beoordeling een geldige reden vinden, deactiveren we je account permanent. Je krijgt dan geen mogelijkheid meer om bezwaar te maken.

We blijven onze processen beoordelen zodat we zeker weten dat we eerlijk zijn tegen alle partijen. Deze richtlijnen kunnen van tijd tot tijd veranderen.