Zacznij zamawiać z Uber Eats

Zamów teraz
Ride

Udostępnienie statusu przejazdu przyjaciołom: funkcja bezpieczeństwa Uber stworzona z myślą o najbliższych

15 listopada 2022 r. / Polska

Podróżuj bez obaw

Wystarczy kilka kliknięć, by udostępnić status przejazdu rodzinie i przyjaciołom. Nie muszą mieć nawet zainstalowanej aplikacji Uber. Po prostu wyślij link do znajomych i będą mogli obserwować, gdzie jesteś. Ta funkcja zapewnia poczucie bezpieczeństwa – i Tobie, i Twoim bliskim.

Gdzie znaleźć przycisk Udostępnij mój przejazd:

  • Opcja ta pojawia się podczas przejazdu
  • Kliknij ikonkę z niebieską tarczą bezpieczeństwa na mapie
  • Następnie wybierz Udostępnij mój przejazd

Gdy już znajdziesz przycisk Udostępnij mój przejazd, możesz udostępnić informacje różnym osobom. Sprawdź, co będzie najlepsze w Twoim przypadku.

Udostępnianie informacji zaufanej osobie:

  • Wykonaj wszystkie kroki w funkcji Udostępnij mój przejazd, a następnie kliknij Udostępnij mój przejazd
  • Wybierz imię zaufanej osoby
  • Następnie kliknij Udostępnij i ciesz się spokojem ducha.

Udostępnianie informacji któremukolwiek z kontaktów:

  • Najpierw wybierz Udostępnij mój przejazd, a następnie Udostępnij mój przejazd
  • Kliknij Dodaj i wybierz jeden ze swoich kontaktów z telefonu
  • Wybierz Udostępnij i pozwól obserwować swój przejazd od początku aż do końca.

Dostępna jest jeszcze jedna opcja. Możesz po prostu skopiować link i wysłać go SMS-em, Messengerem lub za pomocą innego komunikatora. Po wybraniu Udostępnij mój przejazd po prostu kliknij Skopiuj link i Udostępnij, by dać innym znać, gdzie jesteś. 

To naprawdę prosty środek bezpieczeństwa, dzięki któremu Ty i Twoi bliscy poczujecie się pewniej podczas każdej podróży z Uber.