Hopp til hovedinnholdet

Sist endret: 26.3.2025

Vilkår for delegert profil til Uber-forbruker

Ved å utpeke en betrodd kontakt samtykker du i følgende:

  • Den betrodde kontakten din (dvs. en personlig assistent eller en omsorgsperson) kan bestille turer på dine vegne. Disse blir belastet til betalingsmåten du har gitt dem. Når du har bedt om det, kan de også endre eller kansellere turene på dine vegne.
  • Den betrodde kontakten din har tilgang til det registrerte telefonnummeret ditt og turopplysningene dine for alle tidligere, nåværende og planlagte turer vedkommende har bedt om på dine vegne i Uber. Dette inkluderer stedsinformasjon i sanntid og kvitteringer for disse tidligere turene.
  • Den betrodde kontakten din blir inkludert i kommunikasjonen med sjåføren på turer vedkommende har bedt om for deg.
  • Den betrodde kontakten skal ikke bruke betalingsmåten din til å bestille turer for seg selv.
  • Den betrodde kontaktens bruk av en betalingsmåte er underlagt vilkårene til den aktuelle leverandøren av betalingsmåtene. Du er ansvarlig for å overholde disse vilkårene og påtar deg all risiko knyttet til det å delegere bruk av en slik betalingsmåte.
  • Du er ansvarlig for alle betalinger, kjøp og transaksjoner som foretas ved bruk av den delegerte betalingsmåten, inkludert de som er startet av den betrodde kontakten din.
  • Du er ansvarlig for atferden til den betrodde kontakten din knyttet til turer som er bestilt ved bruk av den delegerte betalingsmåten, og du erkjenner at kontoen din kan bli påvirket hvis du eller den pålitelige kontakten din ikke følger Ubers generelle vilkår for bruk og retningslinjer for fellesskapet.
  • Du har tillatelse fra den betrodde kontakten din til å dele personopplysningene deres med Uber.
  • Den betrodde kontakten din kan ikke bestille turer for deg i visse markeder eller på visse steder. Vedkommende får se en melding i Uber-appen når personen prøver å bestille en tur på et sted som er utilgjengelig.
  • Du kan fjerne de betrodde kontaktene dine når som helst i profilinnstillingene i Uber-appen.

Som betrodd kontakt (dvs. personlig assistent eller omsorgsperson) samtykker du i følgende:

  • Du har lov til å bestille og administrere turer på vegne av en annen bruker («person du representerer») som har utnevnt deg som sin betrodde kontakt og delegert bruken av betalingsmåten deres til deg. Du kan bestille, endre eller avbryte turer på vegne av personen du representerer.
  • Du kan kun bruke betalingsmåten til personen du representerer, for turer som er bestilt på vegne av personen og med vedkommendes viten og samtykke. Hvis du bruker betalingsmåten til personen du representerer, til turer for deg selv, er dette et brudd på disse vilkårene, og det kan føre til at både du og vedkommende mister tilgangen til Uber-appen.
  • Du har tilgang til turinformasjon for alle tidligere, nåværende og planlagte turer som du har bestilt for personen du representerer, på Uber. Dette inkluderer stedsinformasjon til representanten i sanntid og kvitteringer for disse tidligere turene.
  • Du kan ikke dele betalingsinformasjon eller personopplysninger om personen du representerer, med andre.
  • Ved å bestille en tur med betalingsmåten til personen du representerer, erklærer og garanterer du at vedkommende har gitt deg fullstendig myndighet til å be om den bestemte turen, inkludert turtypen, hente- og ankomststed samt eventuelle preferanser for turen.
  • Du kan ikke bestille turer for nødstilfeller.
  • I tillegg til disse vilkårene for betrodd kontakt gjelder fortsatt Ubers generelle bruksvilkår og retningslinjer for fellesskapet for turer forespurt av representanter. Tilgangen til kontoen kan bli påvirket hvis du bryter disse vilkårene.
  • Du kan muligens ikke bestille turer i visse markeder eller på visse steder. Du får se en melding i appen når du prøver å bestille en tur på et sted som er utilgjengelig.
  • Du kan fjerne deg selv som en betrodd kontakt når som helst i profilinnstillingene i Uber-appen.