Please enable Javascript
Hoppa till huvudinnehållet

Reservera en resa med Uber i förväg till Geneva International Airport

Slutför dina planer i dag genom att reservera en resa med Uber till Geneva International Airport. Beställ en resa upp till 90 dagar före flygresan, när som helst och vilken dag på året som helst.

Destination
Välj tid och datum

Date format is yyyy/MM/dd. Press the down arrow or enter key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2023/11/28.

10:26 PM
open

Funktionen ”Reservera” kanske inte är tillgänglig för denna upphämtningsplats

Beställ en resa över hela världen

Tryck på en knapp nu för att ordna transport till och från fler än 700 större flygplatser.

Ta dig runt som en lokalinvånare

Låt appen och din förare hantera detaljerna så att du slipper navigera i en okänd stad.

Känn dig som hemma med Uber

Hitta dina favoritfunktioner, inklusive prissättning i realtid och kontantfria betalningar, även när du befinner dig på en ny plats.

Olika sätt att resa i området

Upphämtning vid Geneva International Airport (GVA)

Öppna appen för att beställa en resa

När du är redo kan du öppna Uber-appen för att beställa en resa till din destination. Välj det alternativ på GVA flygplats som bäst passar storleken på din grupp och det bagageutrymme ni behöver.

Följ anvisningarna i appen

Du får anvisningar om upphämtningspunkter på Geneva Airport direkt i appen. Upphämtningsplatserna kan variera beroende på terminal. Skyltar för upphämtning för samåkning kan också finnas på Geneva International Airport.

Möt upp din förare

Gå till den upphämtningsplats på GVA som anges i appen. Observera att denna plats inte nödvändigtvis är vid den utgång som är närmast dig. Din förares namn, registreringsnummer och bilfärg visas i appen. Verifiera bilen innan du kliver in. Om du inte kan hitta din förare kan du kontakta hen via appen.

Vanliga frågor från passagerare

 • Uber finns tillgängligt på Geneva Airport, så du kan få en bekväm och smidig resa vart du än ska.

 • Öppna Uber-appen när du beställt en resa för att hitta din upphämtningsplats.

 • Uber-resor till och från Geneva Airport kanske inte är särskilt långa, men kan påverkas av faktorer som tid och trafik. Öppna Uber-prisberäknaren för uppskattade respriser.

 • Upphämtningstider kan variera beroende på tidpunkten, hur många förare som finns på vägarna och andra faktorer.

Mer information

 • Kör du med Uber?

  Få reda på hur du kan förbättra flygplatsresor – var du kan hämta upp passagerare och vilka lokala lagar och förordningar som gäller.

 • Ska du till en annan flygplats?

  Bli avlämnad och upphämtad vid mer än 700 flygplatser över hela världen.

1/2

Upptäck aktiviteter i Geneva Airport-terminalerna

Uber är det perfekta valet för resenärer som reser till eller från Geneva Airport. Geneva Airport är med fler än 17 miljoner passagerare varje år en av de mest trafikerade flygplatserna i Schweiz.

Den betjänas av de flesta europeiska flygbolagen och är det bästa alternativet för resor till Geneve med omnejd och många av de franska och schweiziska skidorterna och alpbyarna. Dessutom är Geneva International Airport belägen ungefär 4 kilometer nordväst om centrala Geneve vilket gör flygplatsen lätt att nå med kollektivtrafik, bil eller Uber. Bussarna tar ungefär 20 minuter beroende på trafiken, medan den korta tågresan från flygplatsen till centrum bara tar 6 minuter.

Terminaler på GVA

Geneva Airport har två huvudpassagerarterminaler: terminal 1 och terminal 2. Terminal 1 används mycket mer eftersom terminal 2 – flygplatsens ursprungliga terminal – bara används för charterresor under vinterhalvåret. Därför är faciliteterna också mer begränsade än för terminal 1, men flygplatsens tågstation finns där. Terminal 1 är uppdelad i fem delar: A, B, C, D och F.

Restauranger på GVA

Det finns ett brett utbud av restauranger på Geneva Airport, från bistroer och exklusiva restauranger till barer och tesalonger. På Geneva Airport finns alternativ för alla smaker, vare sig du föredrar världens mat eller vill äta något från det lokala köket.

Ta dig runt på flygplatsen GVA

Huvuddelen av flygplatsen kan nås till fots med undantag för terminal 2 som ligger avskild från resten av flygplatsen. De båda terminalerna kopplas samman med buss efter behov.

Saker att göra på flygplatsen GVA

Det finns ett brett shoppingutbud på Geneva Airport, med ett standardutbud av taxfreeinrättningar tillsammans med flera lokala och internationella butiker. Det finns också 2 VIP-tjänster som kunder kan utnyttja för att få loungetillgång och hjälp i säkerhetskontrollen. Wellness-tjänster finns tillgängliga på flygplatsen med både ett meditationsrum och ett särskilt duschrum. Dessutom kan resenärer utnyttja två lekytor för barn, särskilda företagszoner och mötesrum.

Valutaväxling på GVA

Det finns flera valutaväxlingskontor över hela flygplatsen, både i ankomst- och avgångshallarna. Uttagsautomater finns också tillgängliga på flygplatsen, och flera av den möjliggör uttag i olika valutor.

Hotell i närheten av flygplatsen GVA

Ungefär tio hotell är belägna i omedelbar närhet till Geneva International Airport, och dessa är perfekta för resenärer som väntar på anslutande flyg eller anländer sent på kvällen. Längre in i centrala Geneve finns ett brett utbud av hotell för alla budgetar. Det finns också transportmöjligheter till många skidorter och alpbyar i både omgivande Schweiz och Frankrike.

Intressanta platser i närheten av flygplatsen GVA

 • Jet d’Eau
 • Genevesjön
 • Mont Salève
 • Gamla stan
 • Saint-Pierre-katedralen

Du hittar mer information om flygplatsen GVA här.

Facebook
Instagram
Twitter

Denna sida innehåller information från webbplatser från tredje part som inte kontrolleras av Uber och ibland kan ändras eller uppdateras. Eventuell information som visas på denna sida som inte är direkt relaterad till Uber eller Ubers verksamhet ges endast i informationssyfte och ska inte åberopas eller tolkas som grund för några slags garantier, uttryckliga eller underförstådda, gällande informationen häri. Vissa krav och funktioner kan variera mellan olika länder, regioner och städer.