Doorgaan naar hoofdinhoud

San Francisco International Airport (sfo)

Zoek je een alternatief voor de San Francisco Airport-shuttle of taxi? Of je nu van SFO naar Napa gaat of van Silicon Valley naar SFO, kom overal met de Uber-app die je al kent. Vraag met één tik op de knop een rit aan van en naar SFO.

San Francisco, CA 94128
+1 650-821-8211

Reserveer vooraf een rit met Uber op San Francisco International Airport

Leg je plannen vandaag nog vast door een rit met Uber naar San Francisco International Airport te reserveren. Vraag tot dertig dagen voor je vlucht een rit aan, op elk moment van de dag en op elke dag van het jaar.
Bestemming
Datum en tijd kiezen

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2022/06/27.

Reserve is mogelijk niet beschikbaar voor jouw ophaallocatie

Een slimmere manier van reizen

Vraag overal ter wereld een rit aan

Tap a button now and get airport transportation at more than 600 major hubs.

Voel je gelijk thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij je niet door een onbekende stad hoeft te navigeren.

Voel je thuis via Uber

Gebruik al je favoriete functies, zoals realtime tarieven en contactloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Manieren om te rijden in het gebied

 • UberX

  1-4

  Betaalbare, dagelijkse ritten

 • UberXL

  1-6

  Betaalbare ritten voor groepen van maximaal 6 personen

 • Comfort

  1-4

  Nieuwere auto's met extra beenruimte

1/3

Ophalen bij San Francisco Airport (SFO)

Vraag een rit aan wanneer je klaar bent om te vertrekken

Kies een ritoptie die past bij het aantal personen waar je mee bent en de hoeveelheid bagage die je bij je hebt.

Als je een rit met UberX, UberPool of Express Pool aanvraagt vanaf Terminal 1 - 3, volg je de borden van de luchthaven naar Verdieping 5 van de parkeergarage.

Als je een rit met Uber Comfort, UberXL, Select, Black, Black SUV of een andere service vanaf de Internationale Terminal aanvraagt, kun je buiten bij de vertrekhal opgehaald worden.

Wacht op je chauffeur op de aangewezen ophaallocatie

Bij de Terminals 1 - 3 word je door UberX, UberXL, UberPool, Express Pool en Select opgehaald op Verdieping 5 van de parkeergarage voor binnenlandse vluchten (Domestic Garage). Alle andere services halen je buiten op bij de vertrekhal (tweede verdieping, binnenlandse vluchten).

Vanaf 20 november 2019 halen Comfort, XL en Select je buiten op. Deze services halen je daarna niet meer op bij Verdieping 5 van de parkeergarage.

Bij de internationale terminal word je altijd opgehaald bij de tweede stoeprand bij de vertrekhal (derde verdieping, internationale vluchten).

Bevestig je locatie

Als je een rit aanvraagt vanuit de Parkeergarage voor binnenlandse vluchten (Domestic Garage), kun je de letter van de sectie waar je staat intypen, zodat je chauffeur je gemakkelijker vindt. In Terminal 1 heb je sectie B1 - 3 en C1 - 3. In Terminal 2 heb je sectie D1 - 6 en E1 - 3 F. In Terminal 3 heb je sectie F1 - 6 en F/G 1 - 3.

Als je voor buiten een rit aanvraagt (alleen met Comfort, XL, Select, Black en Black SUV), kun je je terminal en deurnummer invoeren, zodat je chauffeur je gemakkelijker kan vinden.

Kaart van San Francisco Airport

Terminal 1-3 zijn voor binnenlandse vluchten en Gebieden A en G zijn voor internationale vluchten. Via drie garages heb je met AirTrain en een voetpad toegang tot de terminals.

Veelgestelde vragen van passagiers

 • Ja. Tik hier voor een lijst met vliegvelden wereldwijd waar je een rit via Uber kunt aanvragen.

 • De kosten van een rit via Uber naar (of van) SFO zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type rit dat je hebt aangevraagd, de geschatte lengte en duur van de rit, tol en de huidige vraag naar ritten.

  Je kunt een schatting van de prijs bekijken voordat je een rit aanvraagt door hierboven in de ritprijscalculator van Uber je ophaallocatie en bestemming in te voeren. Als je vervolgens een rit aanvraagt, zie je de daadwerkelijke prijs in de app, gebaseerd op realtimefactoren.

 • Ophaallocaties kunnen afhangen van het type rit dat je aanvraagt en van de omvang van het vliegveld. Volg de instructies in de app om je ophaallocatie te vinden. Je kunt ook borden zoeken die naar de ridesharing-zones van het vliegveld wijzen.

  Als je de Uber-chauffeur niet kunt vinden, neem dan contact op via de app.

 • De luchthavencode SFO staat voor 'San Francisco'. De 'O' staat waarschijnlijk voor de laatste letter van de naam van de stad.

Meer informatie

Rijden met Uber?

Wil je bijvoorbeeld weten waar je passagiers moet ophalen en wat de lokale regels zijn? Ontdek hoe je ritten naar en vanaf de luchthaven nog beter kunt laten verlopen.

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten op en ophalen bij meer dan 600 vliegvelden wereldwijd.

Bezoekersinformatie SFO

San Francisco International Airport (SFO) is het grootste vliegveld van Noord-Californië. Het vliegveld ligt op ongeveer 24 kilometer ten zuiden van het stadscentrum van San Francisco en is makkelijk toegankelijk voor reizigers die van en naar San Francisco reizen. Het is ongeveer een half uur rijden vanuit het stadscentrum van SF bij ideale weg- en verkeersomstandigheden.

SFO Airport-terminals

SFO Airport beschikt over vier terminals: 1, 2, 3 en de San Francisco Airport International Terminal. Deze laatste terminal bestaat uit boardingzones A en G. San Francisco Airport-lounges zijn te vinden in alle terminals. Gebruik de onderstaande informatie om je reis te plannen.

SFO Terminal 1

 • Delta
 • Frontier
 • Southwest
 • Delta Sky Club

SFO Terminal 2

 • Alaska
 • American
 • American Airlines Admirals Club

SFO Terminal 3

 • United
 • American Express Centurion Lounge
 • United Club (3)

SFO Airport International Terminal

Boarding voor internationale vluchten op SFO Airport gebeurt in Zones A en G. SFO biedt rechtstreekse vluchten naar meer dan 45 internationale steden met 39 internationale luchtvaartmaatschappijen. De International Terminal heeft meer dan tien vliegveldlounges, waaronder de Air France-KLM Lounge en het Virgin Atlantic Clubhouse.

Eten op SFO

Meer dan zestig eetgelegenheden zoals bars, cafés en San Francisco Airport-restaurants met bediening bevinden zich verspreid over het vliegveld. Reizigers die willen eten voordat ze door de beveiliging gaan, kunnen terecht bij de Main Hall Food Court, in de buurt van boardingzone A in de International Terminal. Na de beveiliging kunnen passagiers snacks of een afhaalmaaltijd kopen in het winkelgebied van Terminal 2 in de buurt van boardingzone D. In Terminal 3 is nog een eetplein te vinden in de buurt van Gates 80-90.

Van A naar B op SFO

De SFO Airport-shuttle, AirTrain, is het gratis vervoermiddel voor reizigers en gaat naar alle terminals en terminalgarages. Voor Terminals 1, 2 of 3 is het AirTrain-station te vinden op de Mezzanine, Niveau 3, tegenover de voetgangersbrug. Vanuit de San Francisco Airport International Terminal is de AirTrain toegankelijk op Niveau 4. De twee lijnen, de Rode lijn en de Blauwe lijn, rijden 24 uur per dag, elke vier minuten. AirTrain gaat ook naar Bay Area Rapid Transit (BART), een openbaar vervoerssysteem voor de regio, bij de Garage G AirTrain/BART-stationshalte.

Activiteiten op SFO

Activiteiten en attracties op San Francisco Airport zijn onder andere een vliegveldmuseum en -bibliotheek, met tentoonstellingen verspreid over het hele vliegveld. Hier zijn kunst, luchtvaartgeschiedenis, lokale cultuur en wetenswaardigheden uit de wereld van de wetenschap te zien. Kinderen kunnen hun lol op in interactieve ontdekzones in Terminal 2 in boardingzone D en in Terminal 3 in boardingzones E en F. Spa’s vind je in elke SFO Airport-terminal.

Geld wisselen op SFO

De geldwisselkantoren en -automaten op SFO Airport bevinden zich in de International Terminal. Het hoofdkantoor ligt in de buurt van Deur 5.

Hotels in de buurt van SFO

Heb je een tussenstop, is je vlucht vertraagd en moet je de nacht blijven of heb je een onderkomen nodig voor een bezoekje in de buurt van SFO? Je vindt meer dan vijftig hotels en accommodaties in de buurt.

Bezienswaardigheden in de buurt van SFO

 • Alcatraz Island
 • Fisherman’s Wharf
 • Golden Gate Bridge
 • Wijngebied, Napa en Sonoma

Facebook
Instagram
Twitter

Deze pagina bevat informatie van externe websites waarover Uber geen zeggenschap heeft en die regelmatig kunnen worden gewijzigd of bijgewerkt. Informatie op deze pagina die niet rechtstreeks verband houdt met Uber of zijn activiteiten, is alleen ter informatie bedoeld. Deze informatie mag niet zodanig worden gebruikt, geïnterpreteerd of uitgelegd dat er enige vorm van im- of expliciete garantie wordt gecreëerd. Bepaalde vereisten en voorzieningen verschillen per land, regio en stad. De promokorting is alleen geldig voor nieuwe gebruikers. Deze promotie mag niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en is niet van toepassing op fooien. Beperkte beschikbaarheid. De aanbieding en voorwaarden kunnen worden gewijzigd.