Doorgaan naar hoofdinhoud
Uber
Uber

San Francisco International Airport (SFO)

Je kunt op elk gewenst tijdstip een rit naar de luchthaven aanvragen, of je nu van SFO naar Napa gaat, of van Silicon Valley naar SFO.

San Francisco, CA 94128
+1 650-821-8211

Een slimmere manier van reizen

Overal ter wereld een rit aanvragen

Tik op een knop voor vliegveldvervoer op meer dan 500 belangrijke hubs.

Voel je thuis

Laat de details over aan de app en je chauffeur, zodat jij niet door een onbekende stad hoeft te dwalen.

Voel je thuis met Uber

Vind al je favoriete voorzieningen, waaronder realtime tarieven en contantloos betalen, ook als je ergens voor het eerst bent.

Uber-ritprijscalculator

Prijzen voor passagiers zijn geschatte voorbeelden. Hierbij is geen rekening gehouden met kortingen, oponthoud in het verkeer of andere factoren. Er kunnen vaste en minimumprijzen gelden. Werkelijke prijzen kunnen variëren.

Manieren om te rijden

 • UberX1-4

  Betaalbare, dagelijkse ritten

 • UberX garage pickup1-4

  Betaalbare, dagelijkse ritten

 • Comfort1-4

  Newer cars with extra legroom

 • Pool1-2

  Gedeelde ritten, laagste kosten

Een rit aanvragen vanaf SFO

Vraag een rit aan wanneer je klaar bent om te vertrekken

Kies een ritoptie die past bij het aantal personen waar je mee bent en de hoeveelheid bagage die je bij je hebt.

Als je een rit met UberPool of Express POOL aanvraagt vanaf Terminal 1-3, loop je over de loopbruggen naar Level 5 van de Domestic Garage. Vraag je rit pas aan zodra je in de garage bent.

Wacht op je chauffeur op de aangewezen ophaallocatie

Bij Terminals 1-3 word je door UberPool en Express POOL opgehaald op Level 5 van de Domestic Garage. Alle andere services halen je op aan de rand van de weg op het Departures Level (2de verdieping, binnenlandse vluchten).

Bij de internationale terminal word je altijd, dus ook door UberPool en Express POOL, opgehaald bij de 2de wegrand op de verdieping van de vertrekhal (3de verdieping, internationale vluchten).

Bevestig je locatie

Voer in bij welke terminal en welke deur je staat, zodat je chauffeur je snel kan vinden.

Als je door UberPool of Express POOL wilt worden opgehaald bij Terminals 1-3, kun je ook de letter van de sectie invoeren (B, D of F).

Kaart van SFO

Terminal 1-3 zijn voor binnenlandse vluchten en Gebieden A en G zijn voor internationale vluchten. Via drie garages heb je met AirTrain en een voetpad toegang tot de terminals.

Veelgestelde vragen van passagiers

Ja. Tik hier voor een lijst met luchthavens over de hele wereld waar je een Uber-rit kunt aanvragen.

De kosten van een Uber-rit naar (of van) SFO zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type rit dat je hebt aangevraagd, de geschatte lengte en duur van de rit, tol en de huidige vraag naar ritten.

Je kunt een schatting van de prijs bekijken voordat je een rit aanvraagt door hierboven in de ritprijscalculator van Uber je ophaallocatie en bestemming in te voeren. Als je vervolgens een rit aanvraagt, zie je de daadwerkelijke prijs in de app, gebaseerd op realtimefactoren.

Ophaallocaties zijn mogelijk afhankelijk van het type rit dat je aanvraagt en van de omvang van de luchthaven. Volg de instructies in de app om erachter te komen waar je Uber-chauffeur klaarstaat. Je kunt ook zoeken naar borden die je naar de zones voor gedeeld vervoer op de luchthaven brengen.

Als je de Uber-chauffeur niet kunt vinden, neem dan contact op via de app.

De luchthavencode SFO staat voor 'San Francisco'. De 'O' staat waarschijnlijk voor de laatste letter van de naam van de stad.

Meer informatie

Rijden met Uber?

Wil je bijvoorbeeld weten waar je passagiers moet ophalen en wat de lokale regels zijn? Ontdek hoe je ritten naar en vanaf de luchthaven nog beter kunt laten verlopen.

Ga je naar een andere luchthaven?

Laat je afzetten en ophalen op meer dan 500 luchthavens wereldwijd.

Bezoekersinformatie SFO

San Francisco International Airport (SFO) het grootste vliegveld van Noord-Californië. Het vliegveld ligt op ongeveer 24 kilometer ten zuiden van het stadscentrum van San Francisco en is makkelijk toegankelijk voor reizigers die van en naar San Francisco reizen. Het is ongeveer dertig minuten rijden vanuit het stadscentrum van SF bij ideale weg- en verkeersomstandigheden.

SFO Airport-terminals

SFO Airport is verdeeld in vier terminals: 1, 2, 3 en de San Francisco Airport International Terminal. Deze laatste terminal bestaat uit boardingzones A en G. San Francisco Airport-lounges zijn te vinden in alle terminals. Gebruik de onderstaande informatie om je reis te plannen.

SFO Terminal 1

 • Delta
 • Frontier
 • Southwest
 • Delta Sky Club

SFO Terminal 2

 • Alaska
 • American
 • American Airlines Admirals Club

SFO Terminal 3

 • United
 • American Express Centurion Lounge
 • United Club (3)

SFO Airport International Terminal

Boarding voor internationale vluchten op SFO Airport gebeurt in Zones A en G. SFO biedt rechtstreekse vluchten naar meer dan 45 internationale steden met 39 internationale luchtvaartmaatschappijen. De International Terminal heeft meer dan tien vliegveldlounges, waaronder de Air France-KLM Lounge en het Virgin Atlantic Clubhouse.

Eten op SFO

Meer dan zestig eetgelegenheden zoals bars, cafés en San Francisco Airport-restaurants met bediening bevinden zich verspreid over het vliegveld. Reizigers die willen eten voordat ze door de beveiliging gaan, kunnen terecht bij de Main Hall Food Court, in de buurt van boardingzone A in de International Terminal. Na de beveiliging kunnen passagiers snacks of een afhaalmaaltijd kopen in het winkelgebied van Terminal 2 in de buurt van boardingzone D. In Terminal 3 is nog een eetplein te vinden in de buurt van Gates 80-90.

Van A naar B op SFO

De SFO Airport-shuttle, AirTrain, is het gratis vervoermiddel voor reizigers en gaat naar alle terminals en terminalgarages. Voor Terminals 1, 2 of 3 is het AirTrain-station te vinden op de Mezzanine, Verdieping 3, tegenover de voetgangersbrug. Vanuit de San Francisco Airport International Terminal is de AirTrain toegankelijk op Verdieping 4. De twee lijnen, de Rode lijn en de Blauwe lijn, rijden 24 uur per dag, elke vier minuten. AirTrain gaat ook naar Bay Area Rapid Transit (BART), een openbaar vervoerssysteem voor de regio, bij de Garage G AirTrain/BART-stationshalte.

Activiteiten op SFO

Activiteiten en attracties op San Francisco Airport zijn onder andere een vliegveldmuseum en -bibliotheek, met tentoonstellingen verspreid over het hele vliegveld. Hier zijn kunst, luchtvaartgeschiedenis, lokale cultuur en wetenschappelijk te zien. Kinderen kunnen hun lol op in interactieve ontdekzones in Terminal 2 in boardingzone D en in Terminal 3 in boardingzones E en F. Spa’s vind je in elke SFO Airport-terminal.

Geld wisselen op SFO

De geldwisselkantoren en -automaten op SFO Airport bevinden zich in de International Terminal. Het hoofdkantoor ligt in de buurt van Deur 5.

Hotels in de buurt van SFO

Heb je een tussenstop, is je vlucht vertraagd en moet je de nacht blijven of heb je een onderkomen nodig voor een bezoekje in de buurt van SFO? Je vindt meer dan vijftig hotels en accommodaties in de buurt.

Bezienswaardigheden in de buurt van SFO

 • Alcatraz Island
 • Fisherman’s Wharf
 • Golden Gate Bridge
 • Wijngebied, Napa en Sonoma

Meer informatie over SFO vind je hier.

Facebook
Instagram
Twitter