Please enable Javascript
Прескочи към основното съдържание

Летище Dubai International Airport (DXB)

Търсите алтернатива на традиционния трансфер или такси от/до Летище Dubai Airport? Независимо дали пътувате от летище Dubai International Airport до центъра на града, или в обратната посока, можете да стигнете до желаната дестинация с вече познатото ви приложение на Uber. Заявете пътуване до и от DXB с едно докосване на бутон.


+971 4-224-5555

search
Where from?
Navigate right up
search
Where to?

Заявете пътуване навсякъде по света

С докосването на бутон можете да заявите превоз до и от над 700 големи летища в цял свят.

Ориентирайте се като местен

Приложението и шофьорът ви отговарят за подробностите по придвижването в непознат за вас град.

Пътувайте без притеснения с Uber

Открийте своите любими функционалности, включително ценообразуване в реално време и безкасово плащане, дори когато сте на ново място.

Начини да пътувате в района

Взимане от Летище Dubai International Airport (DXB)

Отворете приложението, за да заявите пътуване

Когато сте готови, отворете приложението на Uber, за да заявите пътуване до крайната си точка. Изберете вариант за трансфер до летище DXB според големината на групата и необходимото място за багаж.

Следвайте инструкциите в приложението

Ще получите инструкции за местата за взимане на Летище Dubai Airport директно в приложението. Възможно е местата за взимане да се различават в зависимост от терминала. В Летище Dubai International Airport също може да има обозначения за взимане за споделени пътувания.

Срещнете се с шофьора

Отидете на мястото за взимане от DXB, посочено в приложението. Имайте предвид, че това място невинаги е пред най-близкия до вас изход. В приложението ще са посочени името на шофьора, регистрационният номер и цветът на колата. Проверете превозното средство, преди да се качите. Ако не можете да откриете шофьора, свържете се с него чрез приложението.

Най-често задавани въпроси от пътници

 • Uber се предлага на летище Dubai International Airport, така че можете да получите комфортно и удобно пътуване, където и да отивате.

 • За да откриете мястото за взимане, проверете в приложението на Uber, след като заявите пътуване.

 • Дори разстоянието да не е много голямо, е възможно тарифите за пътуване с Uber до и от летище Dubai International Airport да бъдат повлияни от часа, натоварването по пътищата и други фактори. Вижте приблизителните суми за пътуване в инструмента за очаквани цени на Uber.

 • Времето за взимане може да е различно в зависимост от часа, колко шофьори има на пътя и други фактори.

Още информация

 • Шофирате с Uber?

  Научете как да направите пътуванията до и от летищата още по-удобни – от местата за взимане на пътници до спазването на местните правила и разпоредби.

 • Отивате на друго летище?

  Оставяне и взимане от над 700 летища в целия свят.

1/2

Информация за посетителите за терминалите на летище Dubai Airport

Uber е идеалният вариант за пристигащи или заминаващи от летище DXB. Най-натовареното летище на света, Dubai Airport предлага авангардни удобства на посетителите от цял свят. Dubai International Airport се намира в квартал Al Garhoud, на около 5 километра от центъра на града. Това е основното летище, обслужващо Дубай, и най-добрият избор и за посетителите на града, и за прехвърлящите се на друг полет.

Терминали на летище Dubai Airport

На летище Dubai Airport има 3 основни пътнически терминала: Терминал 1, Терминал 2 и Терминал 3. Използваният от повечето авиолинии Терминал 1 е най-натоварен. Терминал 2 обслужва най-вече регионалните полети.

Терминал 1 на летище DXB

 • Всички международни авиолинии

Терминал 2 на летище DXB

 • flydubai
 • Други регионални и международни авиолинии

Терминал 3 на летище DXB

 • Emirates
 • flydubai
 • Qantas

Ресторанти на летище Dubai Airport

Бързо похапване или изискани ястия? В ресторантите на летище Dubai Airport ще намерите всичко, от което имате нужда. В над 80-те заведения се предлага кухня от цял свят. Butler’s Chocolate Café е идеалното място за любителите на сладкото, а ако харесвате азиатската кухня, изберете Chowking Orient Restaurant.

Придвижване на летище DXB

Между Терминал 1 и Терминал 3 има денонощен автобус совалка. Метрото също е вариант за трансфер между терминалите.

Какво да правите на летище DXB

Безмитните магазини на летище Dubai Airport са идеалният избор за шопинг терапия. Там ще намерите богат избор от възможности, включително луксозни марки, местни уникати и принадлежности от първа необходимост при пътуване. Каквото и да търсите – бижута, сувенири, парфюми или дрехи, там ще го откриете със сигурност.

Душове на летище Dubai Airport

За всеки, който иска да се освежи след дълъг полет, между Изходи C18 и C22 и Изходи B13 и B19 на Терминал 3 има безплатни душове. Така сте свежи и готови за следващата част от пътуването си.

Съхранение на багаж на летище Dubai Airport

На Терминали 1 и 3 на летище Dubai International Airport се предлагат няколко варианта за краткосрочно съхранение на багаж. Срещу малка такса оставяте багажа си за период до 12 часа. На Терминал 2 не се предлага съхранение на багаж. За тежките и неудобни чанти има портиерски услуги, както и възможност за опаковане на багаж.

Обмяна на валута на летище DXB

Както се очаква от най-натовареното летище в света, на DXB разполагат с множество бюра за обмяна на валута. На всеки терминал има няколко обменни бюра, за да сте сигурни, че където и да отивате, в портфейла си имате правилната валута.

Хотели близо до летище Dubai Airport

В самите Терминали 1 и 3 на летище Dubai International Airport ще намерите и няколко хотела. Идеален вариант за кратките почивки между полетите. В непосредствена близост до летището има множество хотели, а с кратко пътуване с Uber до центъра на града за пътниците се откриват и други възможности за настаняване.

Интересни места близо до летище Dubai Airport

Ако имате престой на летище DXB и разполагате с повече от 6 часа, наоколо има множество забележителности, включително:

 • Бурж Халифа
 • Плажовете на Дубай
 • Фонтан на Дубай
 • Dubai Mall

Повече информация за летище Dubai Airport ще намерите тук.

Facebook
Instagram
Twitter

Тази страница съдържа информация от външни уеб сайтове, които не се управляват от Uber и е възможно периодично да се променят или актуализират. Информацията на тази страница, която не е пряко свързана с Uber или с дейността на компанията, се предоставя само с информативна цел и по никакъв начин не може да се счита за надеждна, нито да се тълкува или интерпретира като предоставяща гаранции от какъвто и да е вид, преки или косвени, по отношение на въпросната информация. Някои изисквания и функции се различават в зависимост от държавата, региона и града.