Senast ändrat: 2025-03-26
Villkor för Uber-konsumentprofiler för ombud
Genom att utse en betrodd kontakt godkänner du att:
- Din betrodda kontakt (dvs. en personlig assistent eller en vårdgivare) kan beställa resor för din räkning, vilket kommer att debiteras till den betalningsmetod du delegerat till dem. När resorna har beställts kan hen också ändra eller avboka dem för din räkning.
- Din betrodda kontakt kan komma åt det registrerade telefonnumret i ditt konto och reseinformation för alla tidigare, nuvarande och schemalagda resor som hen har beställt för din räkning på Uber. Här ingår information om din reseplats i realtid och kvitton för tidigare resor.
- Din betrodda kontakt deltar i din kommunikation med föraren om resor som hen har beställt åt dig.
- Din betrodda kontakt ska inte använda din betalningsmetod för att beställa resor till sig själv.
- Din betrodda kontakts användning av en betalningsmetod omfattas av de allmänna villkoren för leverantören av aktuell betalningsmetod. Du ansvarar för att efterleva sådana allmänna villkor och påtar dig alla risker kopplade till delegering av användning av sådana betalningsmetoder.
- Du kommer att ansvara för alla betalningar, inköp och transaktioner som görs med hjälp av den delegerade betalningsmetoden, inklusive de som initieras av din betrodda kontakt.
- Du ansvarar för din betrodda kontakts uppförande i samband med resor som beställs med den delegerade betalningsmetoden och du är införstådd med att ditt konto kan påverkas om du eller din betrodda kontakt inte följer Ubers allmänna användarvillkor och community-riktlinjer.
- Du har tillstånd från din betrodda kontakt att dela dennes personuppgifter med Uber.
- Din betrodda kontakt kommer inte att kunna beställa resor åt dig på vissa marknader eller platser. Hen ser ett meddelande i Uber-appen när hen försöker beställa på en plats som inte är tillgänglig.
- Du kan ta bort betrodda kontakter när som helst i profilinställningarna i Uber-appen.
Som betrodd kontakt (dvs. personlig assistent eller vårdgivare) samtycker du till att:
- Du får beställa och hantera resor för en annan användares räkning (”överlåtaren”) som har utsett dig till sin betrodda kontakt och delegerat användningen av betalningsmetoden till dig. Du kommer att kunna beställa, ändra eller avboka resor för överlåtarens räkning.
- Du får endast använda överlåtarens betalningsmetod för resor som beställs för hens räkning och med överlåtarens vetskap och samtycke. Att använda överlåtarens betalningsmetod för resor åt dig själv är ett brott mot dessa villkor och kan leda till att både du och överlämnaren förlorar åtkomsten till Uber-appen.
- Du kan få tillgång till reseinformation för alla tidigare, nuvarande och schemalagda resor som du beställt åt överlåtaren på Uber. Detta inkluderar information om reseplatsen i realtid och kvitton för tidigare resor.
- Du får inte dela någon betalningsinformation eller personuppgifter om överlåtaren med någon annan.
- Genom att beställa en resa med överlåtarens betalningsmetod intygar och garanterar du att din överlåtare har gett dig fullständig befogenhet att beställa den specifika resan, inklusive resetyp, upphämtnings- och avlämningsplats och eventuella preferenser under resan.
- Du kan inte beställa resor i nödsituationer.
- Utöver dessa villkor för betrodda kontakter gäller fortfarande Ubers allmänna användarvillkor och community-riktlinjer för resor som beställs av ombud. Åtkomsten till kontot kan påverkas om du bryter mot dessa villkor.
- Det kan hända att du inte kan beställa resor på vissa marknader eller platser. Du ser ett meddelande i appen när du försöker beställa på en plats som inte är tillgänglig.
- Du kan när som helst ta bort dig själv som betrodd kontakt i profilinställningarna i Uber-appen.