Please enable Javascript
Hoppa till huvudinnehållet

Reservera en resa med Uber i förväg till Internationella flygplatsen i Istanbul

Slutför dina planer i dag genom att reservera en resa med Uber till Internationella flygplatsen i Istanbul. Beställ en resa upp till 30 dagar före flygresan, när som helst och vilken dag på året som helst.

Destination
Välj tid och datum

Date format is yyyy/MM/dd. Press the down arrow or enter key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2023/09/28.

10:30 AM
open

Funktionen ”Reservera” kanske inte är tillgänglig för denna upphämtningsplats

Beställ en resa över hela världen

Tryck på en knapp nu för att ordna transport till och från fler än 600 större flygplatser.

Ta dig runt som en lokalinvånare

Låt appen och din förare hantera detaljerna så att du slipper navigera i en okänd stad.

Känn dig som hemma med Uber

Hitta dina favoritfunktioner, inklusive prissättning i realtid och kontantfria betalningar, även när du befinner dig på en ny plats.

Olika sätt att resa i området

 • Courier

  1-4

  Skicka och ta emot paket

 • Large Taxi

  1-8

  Pris enligt mätare i taxi, betala kontant eller med kreditkort

 • CloneTaxiYellow

  1-4

  Pris enligt mätare i taxi, betala kontant eller med kreditkort

 • Gul taxi

  1-4

  Pris enligt mätare i taxi, betala kontant eller med kreditkort

 • Turquoise Taxi

  1-4

  Pris enligt mätare i taxi, betala kontant eller med kreditkort

1/5

Upphämtning vid Internationella flygplatsen i Istanbul (IST)

Öppna appen för att beställa en resa

När du är redo kan du öppna Uber-appen för att beställa en resa till din destination. Välj det alternativ på IST flygplats som bäst passar storleken på din grupp och det bagageutrymme ni behöver.

Följ anvisningarna i appen

Du får anvisningar om upphämtningspunkter på Istanbuls flygplats direkt i appen. Upphämtningsplatserna kan variera beroende på terminal. Skyltar för upphämtning för samåkning kan också finnas på Internationella flygplatsen i Istanbul.

Möt upp din förare

Gå till den upphämtningsplats på IST som anges i appen. Observera att denna plats inte nödvändigtvis är vid den utgång som är närmast dig. Din förares namn, registreringsnummer och bilfärg visas i appen. Verifiera bilen innan du kliver in. Om du inte kan hitta din förare kan du kontakta hen via appen.

Vanliga frågor från passagerare

 • Uber finns tillgängligt på Istanbuls flygplats, så du kan få en bekväm och smidig resa vart du än ska.

 • Öppna Uber-appen när du beställt en resa för att hitta din upphämtningsplats.

 • Uber-resor till och från Istanbuls flygplats kanske inte är särskilt långa, men kan påverkas av faktorer som tid och trafik. Öppna Uber-prisberäknaren för uppskattade resepriser.

 • Upphämtningstider kan variera beroende på tidpunkten, hur många förare som finns på vägarna och andra faktorer.

Mer information

 • Kör du med Uber?

  Få reda på hur du kan förbättra flygplatsresor – var du kan hämta upp passagerare och vilka lokala lagar och förordningar som gäller.

 • Ska du till en annan flygplats?

  Bli avlämnad och upphämtad vid mer än 600 flygplatser över hela världen.

1/2

Information till besökare på internationella flygplatsen i Istanbul.

Uber är perfekt för passagerare som anländer till eller åker från Istanbuls flygplats. IST är Turkiets största flygplats i fråga om antalet passagerare och är den flygplats i världen som har näst flest nonstopdestinationer. Det tar ungefär 40 minuter att köra från centrala Istanbul till IST flygplats vilket gör denna flygplats till ett perfekt val för den som ska flyga till eller från Istanbul. För passagerare som inte har bil är det enkelt att nå Istanbuls internationella flygplats med tunnelbana, buss eller Uber.

Terminaler på Istanbuls flygplats

Atatürks flygplats har två passagerarterminaler: inrikesterminalen och utrikesterminalen. Inrikesterminalen hanterar flyg till och från destinationer i Turkiet, medan utrikesterminalen hanterar internationella och interkontinentala flyg. De båda terminalerna är sammankopplade vilket gör inrikestransfer från Istanbuls internationella flygplats relativt enkel i jämförelse med andra lika stora flygplatser. Wifi finns tillgängligt i båda terminalerna och laddningsstationer finns också på olika ställen över hela flygplatsen.

Inrikesterminal

 • Turkish Airlines
 • Primeclass Lounge

Utrikesterminal

 • Air France
 • Emirates
 • Andra interkontinentala och internationella flyg
 • HSBC Premier Lounge

Mat på Istanbuls flygplats

Det finns många restaurangalternativ att utforska på Atatürks flygplats, från nylagade turkiska specialiteter till snabbmat. Det finns ett brett utbud tillgängligt med något för alla, vare sig du vill ta dig an en rejäl buffé eller bara äta något snabbt.

Ta dig runt på flygplatsen i Istanbul

Inrikes- och utrikesterminalerna ligger nära varandra, så det är enkelt att röra sig mellan dem till fots eller med transportband – perfekt om du har bråttom.

Saker att göra på Istanbuls flygplats

Den huvudsakliga underhållningen på Istanbuls flygplats är de fantastiska shoppingområdena, från en stor taxfreebutik till Old Bazaar där du kan hitta autentiska turkiska varor som kryddor, glas och smycken. Taxfreebutikerna på Istanbuls flygplats är perfekta om du behöver köpa souvenirer till nära och kära, med ett enormt urval av alkohol, kosmetika, parfym och konfekt tillgängligt. Bland andra aktiviteter kan nämnas spa- och massageanläggningar – perfekt om du behöver slappna av innan resan – och vissa premiumlounger erbjuder också dusch.

Hotell i närheten av Istanbuls flygplats

Det finns ett hotell på Istanbuls internationella flygplats och flera andra i närheten – perfekt för den som kommer till flygplatsen tidigt på morgonen. Vanliga företagsfaciliteter som mötesrum, restauranger och gym finns på dessa hotell, men det är säkrast att kontrollera ett hotells webbplats för att se om det har allt du behöver.

Intressanta platser i närheten av Istanbuls flygplats

Det är knappast förvånande att det finns många historiska platser runt en flygplats i Istanbul, exempelvis kan du hitta följande saker i närheten av Istanbul:

 • Blå moskén
 • Galata Tower
 • Grand Bazaar
 • Hagia Sofia
 • Topkapipalatset

Du hittar mer information om Istanbuls internationella flygplats här.

Denna sida innehåller information från webbplatser från tredje part som inte kontrolleras av Uber och ibland kan ändras eller uppdateras. Eventuell information som visas på denna sida som inte är direkt relaterad till Uber eller Ubers verksamhet ges endast i informationssyfte och ska inte åberopas eller tolkas som grund för några slags garantier, uttryckliga eller underförstådda, gällande informationen häri. Vissa krav och funktioner kan variera mellan olika länder, regioner och städer. Kampanjbesparingen gäller bara nya användare. Denna kampanj kan inte kombineras med andra erbjudanden och gäller inte dricks. Begränsad tillgång. Erbjudandet och villkoren kan ändras.