Please enable Javascript
Hoppa till huvudinnehållet

Frankfurt am Main Airport (FRA)

Letar du efter ett alternativ till traditionell transfer eller taxi på Frankfurt Airport? Vare sig du ska från Frankfurts flygplats till centrum eller från Kleinmarkthalle till Frankfurts flygplats kan du ta dig dit du ska med Uber-appen som du redan känner till. Beställ en resa till och från FRA med en knapptryckning.

Frankfurt, 60547
+49 180-6-3724636

search
Where from?
Navigate right up
search
Where to?

Request a ride around the world

Tryck på en knapp nu för att ordna transport till och från fler än 700 större flygplatser.

Ta dig runt som en lokalinvånare

Låt appen och din förare hantera detaljerna så att du slipper navigera i en okänd stad.

Känn dig som hemma med Uber

Hitta dina favoritfunktioner, inklusive prissättning i realtid och kontantfria betalningar, även när du befinner dig på en ny plats.

Ways to ride in the area

Pickup at Frankfurt am Main Airport (FRA)

Öppna appen för att beställa en resa

När du är redo kan du öppna Uber-appen för att beställa en resa till din destination. Välj det alternativ på FRA flygplats som bäst passar storleken på din grupp och det bagageutrymme ni behöver.

Följ anvisningarna i appen

Du får anvisningar om upphämtningspunkter på Frankfurt Airport direkt i appen. Upphämtningsplatserna kan variera beroende på terminal. Skyltar för upphämtning för samåkning kan också finnas på Frankfurt am Main Airport.

Möt upp din förare

Gå till den upphämtningsplats på FRA som anges i appen. Observera att denna plats inte nödvändigtvis är vid den utgång som är närmast dig. Din förares namn, registreringsnummer och bilfärg visas i appen. Verifiera bilen innan du kliver in. Om du inte kan hitta din förare kan du kontakta hen via appen.

Top questions from riders

 • Du kan använda Uber-appen på Frankfurts flygplats så att du smidigt och bekvämt kan ta dig vidare när du har landat.

 • Ubers upphämtningsplatser på flygplatser kan ändras. Kontrollera alltid Uber-appen när du beställt en resa för att hitta din upphämtningsplats.

 • Priset på resor till och från Frankfurts flygplats påverkas av tiden på dygnet, trafik och andra faktorer. Se i Uber-appen för information om resepriser.

 • När du beställer en resa visar appen en uppskattning av hur länge det kommer att dröja innan föraren når fram till upphämtningsplatsen.

More information

 • Kör du med Uber?

  Få reda på hur du kan förbättra flygplatsresor – var du kan hämta upp passagerare och vilka lokala lagar och förordningar som gäller.

 • Ska du till en annan flygplats?

  Bli avlämnad och upphämtad vid mer än 700 flygplatser över hela världen.

1/2

Information till besökare på Frankfurt Airport

Frankfurt am Main Airport slog upp sina portar 1936 och har sedan dess vuxit till att bli en av Tysklands största flygplatser med nästan 70 miljoner passagerare årligen. Flygplatsen är ett viktigt transportnav för Europa och utgör Tysklands största arbetsplats, där totalt ca 81 000 människor arbetar på 450 olika företag och organisationer. Flygplatsen ligger 12 km sydost om Frankfurt, vilket innebär att det tar ungefär 15 minuter att åka från centrum till flygplatsens avlämningsområde.

Terminaler på Frankfurt Airport

Frankfurt Airport har två terminaler, terminal 1 och terminal 2. Du tar dig enkelt mellan terminalerna med skyttelbuss eller SkyLine-tåg. Utrikes- och inrikesflygningar ankommer och avgår från båda terminalerna, så det är viktigt att du kontrollerar från vilken terminal ditt flyg avgår. Frankfurt Airport har också en särskild Lufthansa First Class-terminal endast för Lufthansas förstaklasspassagerare.

Restauranger på Frankfurt Airport

Oavsett om du är sugen på gourmetfrukost, en lättare lunch eller à la carte-middag kan du vara förvissad om att Frankfurts flygplats uppfyller dina önskemål. Ett stort antal matställen serverar allt från enklare tilltugg och snacks till utsökta måltider för den som har gott om tid. Utöver det traditionella utbudet som smörgåsar, soppor, sallader, varma och kalla drycker, smoothies, juice och bakverk kan passagerarna också njuta av ett urval av världens olika kök, bland annat italiensk och asiatisk mat, såväl som traditionella tyska rätter, förstås! Det finns också vegetariska och glutenfria alternativ.

Butiker på Frankfurt Airport

Frankfurt Airport (FRA) har mycket att erbjuda resenärer som föredrar att koppla av med lite shoppingterapi. Det finns en taxfree-butik som säljer förstklassiga märkesvaror till låga priser, bland annat parfym, aftershave, skönhetsprodukter, solglasögon, modeaccessoarer, sötsaker, öl, vin och sprit. Här finns också ett antal butiker som säljer lyxmode, skor, elektronik, smycken, tidningar, tidskrifter, böcker, apoteksprodukter och diverse sistaminutentillbehör för resan. Givetvis kan man också handla souvenirer såsom traditionella tyska livsmedel och kaviar.

Lounger på Frankfurt Airport

Frankfurt Airport har ett stort antal lounger, varav vissa endast är öppna för affärsklassresenärer och medlemmar i lojalitetsprogram. Några av loungerna är dock öppna för alla passagerare mot en avgift. Loungerna erbjuder WiFi, bekväma sittplatser, varm och kall mat och dryck. Här kan du koppla av, titta på tv och läsa tidningar innan du stiger ombord.

Tjänster på Frankfurt Airport

Tack vare Frankfurt Airports breda utbud av tjänster och faciliteter kan alla passagerare njuta av en smidig reseupplevelse. Det finns arbetsplatser för affärsresenärer eller för de som vill passa på att surfa på webben medan de väntar på sitt flyg. För familjer som reser med små barn finns lekutrymmen i båda terminalerna och särskilda rum för blöjbyten och amning. För passagerare som har längre väntetider finns det flera Movie Worlds-biografer i terminal 1 som visar storfilmer, dokumentärer och populära tv-serier.

Hotell på Frankfurt Airport

Frankfurt Airport har ett flertal hotell i alla prisklasser. Några av dem ligger på kort gångavstånd från terminalerna. Dessutom finns många fler övernattningsalternativ i flygplatsens omgivningar, i synnerhet i Rüsselsheim och Langen. Eftersom centrala Frankfurt ligger på nära avstånd kan passagerare som inte ska flyga förrän nästa dag även utnyttja det stora utbudet av hotell och övernattningsrum där.

Sevärdheter i närheten av Frankfurt Airport

Frankfurt är ett stort finanscentrum och är därmed ett vanligt resmål för affärsresenärer, men staden har även mycket att erbjuda turister i form av konst, arkitektur och museer. Att se och göra i Frankfurt:

 • Kaiserdom (kejsarkatedralen)
 • Kleinmarkthalle (saluhallen)
 • Naturmuseum Senckenberg (naturhistoriskt museum)
 • Römerberg-torget
 • Städel Museum (konstmuseum)

För mer information om Frankfurt Airport (FRA), klicka här.

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube

This page contains information from third-party websites that are not under the control of Uber and that may be periodically changed or updated. Any information included on this page that is not directly related to Uber or its operations is for informational purposes only and in no way shall be relied upon, or interpreted or construed to create any warranties of any kind, either express or implied, regarding the information contained herein. Certain requirements and features vary by country, region, and city.