Please enable Javascript
Hoppa till huvudinnehållet

Cape Town International Airport (CPT)

Letar du efter ett alternativ till traditionell transfer eller taxi på Kapstadens flygplats? Vare sig du ska från Kapstadens flygplats till centrum eller från centrum till Kapstadens flygplats kan du ta dig dit du ska med Uber-appen som du redan känner till. Beställ en resa till och från CPT med en knapptryckning.

7490
+27 21-937-1200

search
Where from?
Navigate right up
search
Where to?

Beställ en resa över hela världen

Tryck på en knapp nu för att ordna transport till och från fler än 700 större flygplatser.

Ta dig runt som en lokalinvånare

Låt appen och din förare hantera detaljerna så att du slipper navigera i en okänd stad.

Känn dig som hemma med Uber

Hitta dina favoritfunktioner, inklusive prissättning i realtid och kontantfria betalningar, även när du befinner dig på en ny plats.

Olika sätt att resa i området

Upphämtning vid Cape Town International Airport (CPT)

Öppna appen för att beställa en resa

När du är redo kan du öppna Uber-appen för att beställa en resa till din destination. Välj det alternativ på CPT flygplats som bäst passar storleken på din grupp och det bagageutrymme ni behöver.

Följ anvisningarna i appen

Du får anvisningar om upphämtningspunkter på Kapstadens flygplats direkt i appen. Upphämtningsplatserna kan variera beroende på terminal. Skyltar för upphämtning för samåkning kan också finnas på Cape Town International Airport.

Möt upp din förare

Gå till den upphämtningsplats på CPT som anges i appen. Observera att denna plats inte nödvändigtvis är vid den utgång som är närmast dig. Din förares namn, registreringsnummer och bilfärg visas i appen. Verifiera bilen innan du kliver in. Om du inte kan hitta din förare kan du kontakta hen via appen.

Vanliga frågor från passagerare

 • Uber finns tillgängligt på Cape Town Airport, så du kan få en bekväm och smidig resa vart du än ska.

 • Öppna Uber-appen när du beställt en resa för att hitta din upphämtningsplats.

 • Uber-resor till och från Cape Town Airport kanske inte är särskilt långa, men kan påverkas av faktorer som tid och trafik. Öppna Uber-prisberäknaren för uppskattade respriser.

 • Upphämtningstider kan variera beroende på tidpunkten, hur många förare som finns på vägarna och andra faktorer.

Mer information

 • Kör du med Uber?

  Få reda på hur du kan förbättra flygplatsresor – var du kan hämta upp passagerare och vilka lokala lagar och förordningar som gäller.

 • Ska du till en annan flygplats?

  Bli avlämnad och upphämtad vid mer än 700 flygplatser över hela världen.

1/2

Cape Town Airport-terminaler

Uber är det perfekta valet för resenärer som reser till eller från flygplatsen CPT. Cape Town International Airport är den tredje största flygplatsen i Afrika med ungefär 10 miljoner passagerare varje år. CPT ligger ungefär 20 kilometer från centrala Kapstaden, vilket gör flygplatsen till ett perfekt alternativ för dem som reser från och till Kapstaden med omnejd. Eftersom det är den enda flygplatsen med passagerartjänster i området är CPT det bästa valet om man vill besöka Kapstaden. Dessutom är det lätt att komma dit med buss, taxi eller Uber, som alla står redo att köra resenärer till och från flygplatsen.

Terminaler på Cape Town Airport

Cape Town Airport har en huvudterminal som är uppdelad mellan inrikes- och utrikesflyg, och dessa delar ett gemensamt incheckningsområde. Utrikesterminalen ligger vid anläggningens norra del och inrikesterminalen vid den södra. Terminalen på Cape Town International Airport har tre våningar: markplan (ankomster), andra våningen (avgångar) och tredje våningen som inhyser flygplatsens restauranger. Flera flygbolag flyger från CPT, som till exempel:

 • Airlink
 • Austrian
 • CemAir
 • Emirates
 • Ethiopian
 • FlySafair
 • Joon
 • kulula.com
 • Lufthansa
 • Qatar
 • Thomas Cook

Restauranger på Cape Town International Airport

Det finns massor av restauranger att utforska på Cape Town Airport. Flygplatsen kan garanterat erbjuda något som stillar ditt sug, från barer och snabbmatställen till restauranger och caféer.

Ta dig runt på flygplatsen CPT

Eftersom Cape Town Airport bara har en huvudterminalbyggnad är det lätt att ta sig runt på egen hand.

Saker att göra på Cape Town Airport

Vare sig du söker globala varumärken eller lokala produkter är butikerna på Cape Town International Airport din destination om du söker en riktig sydafrikansk shoppingupplevelse. Shoppingen på CPT har något för alla smaker, från böcker och väskor till mousserande sydafrikanskt vin. Dessutom är Cape Town Airports taxfreebutiker perfekta för den som vill köpa souvenirer till nära och kära.

Lounger på Cape Town Airport

Det finns ett fantastiskt urval av lounger på Cape Town International Airport, så att du kan arbeta eller vila en stund före flygresan. Bidvest Premier Lounges som finns i utrikes- och inrikesterminalerna erbjuder bekväma sittmöjligheter, Wifi och förstklassig mat, medan SAA Voyager Platinum Lounge, SAA Baobab Premium Class Lounge och SLOW Lounge ger en lugn och skön fristad från flygplatsstressen.

Hotell i närheten av Cape Town Airport

Det finns två hotell inne på Cape Town International Airports område som är det perfekta valet för passagerare som anländer till flygplatsen tidigt på morgonen. Längre bort finns massor av hotell att välja bland i och runt Kapstaden, vare sig du söker budgetboende, en rustik stuga eller ett lyxhotell.

Intressanta platser i närheten av flygplatsen CPT

Om du måste vänta en längre period på ett anslutande flyg på Cape Town Airport kan du utforska många olika platser. Gör en utflykt och besök några av regionens mest imponerande landmärken, till exempel:

 • Boulders Penguin Colony
 • Robben Island
 • Taffelberget
 • Godahoppsudden

Du hittar mer information om Cape Town Airport här.

Facebook
Twitter

Denna sida innehåller information från webbplatser från tredje part som inte kontrolleras av Uber och ibland kan ändras eller uppdateras. Eventuell information som visas på denna sida som inte är direkt relaterad till Uber eller Ubers verksamhet ges endast i informationssyfte och ska inte åberopas eller tolkas som grund för några slags garantier, uttryckliga eller underförstådda, gällande informationen häri. Vissa krav och funktioner kan variera mellan olika länder, regioner och städer.