Dátum poslednej úpravy: 7. 1. 2020
Chceme zabezpečiť, aby mali cestujúci a vodiči prístup k nástrojom, vďaka ktorým budú pri používaní našej služby v bezpečí. Aby sme ti pomohli získať pomoc v prípade núdze, môžeš cez aplikáciu Uber zavolať na tiesňovú linku a ak je takáto možnosť dostupná, budeme zdieľať tvoju polohu a iné podrobnosti o ceste s operátorom tiesňovej linky. Podrobnosti o ceste, ktoré budeme zdieľať, sú tvoja odhadovaná aktuálna poloha v čase hovoru na tiesňovú linku, značka, model, farba a ŠPZ auta, tvoje meno a telefónne číslo, tvoje miesto vyloženia a vyzdvihnutia a meno tvojho vodiča.
Je na tebe, či chceš s operátorom tiesňovej linky zdieľať informácie o svojej polohe a iné informácie o ceste. Zdieľanie polohy a informácií môžeš vypnúť prejdením na stránku Zdieľanie údajov v tiesňovej situácii v nastaveniach súkromia.
Poloha, ktorú budeme zdieľať s operátorom tiesňovej linky, je tvoja zemepisná šírka a dĺžka určená operačným systémom tvojho zariadenia v čase telefonátu. Polohové údaje zariadenia nemusia byť presné, najmä v husto osídlenom mestskom prostredí.
Keď sa rozhodneš zdieľať svoje údaje o polohe a ceste s operátorom tiesňovej linky, tieto informácie pošleme firme RapidSOS, ktorá poskytuje technologickú platformu umožňujúcu zdieľanie polohy a údajov z pripojených zariadení s operátorom tiesňovej linky. Platforma pre prípad núdze firmy RapidSOS je integrovaná s operátormi tiesňových liniek iba v niektorých oblastiach Spojených štátov, kde pôsobíme. Ak bude možné zdieľať údaje tvojej cesty s operátorom tiesňovej linky, uvidíš to uvedené v aplikácii Uber pred zatelefonovaním na linku. V niektorých prípadoch nebudú môcť telefonické centrum tiesňovej linky a firma RapidSOS spracovať všetky údaje o tvojej polohe a ceste, ale iba niektoré. Napríklad operátor tiesňovej linky môže mať prístup k tvojej odhadovanej aktuálnej polohe, ale nebude vidieť tvoje miesto vyzdvihnutia a vyloženia.
Aby sme ťa ochránili, Uber si ponechá informácie o polohe a ceste spolu s informáciami o časoch telefonátu na tiesňovú linku prostredníctvom aplikácie. Uber môže uchovávať tieto informácie tak dlho, ako to zákon povoľuje. Následne budú tieto informácie vymazané. Firma RapidSOS vymaže údaje o polohe a informácie, ktoré dostane od Uberu, do 180 dní, ale môže si zachovať zhrnutie, ktoré uvádza informácie o dĺžke a počte hovorov, ktoré spracováva. Akékoľvek súhrnné informácie, ktoré si firma RapidSOS ponechá, budú zbavené identity, aby neobsahovali žiadne informácie, ktoré by bolo možné použiť na spojenie s nejakou osobou. Uber a firma RapidSOS nikdy nebudú nahrávať ani počúvať tvoje hovory na tiesňovú linku, ani nebudú vytvárať prepisy týchto hovorov.
Vyber vyhovujúci jazyk
Informácie