Gå til hovedindhold

Sidst ændret: 26.3.2025

Ubers vilkår for forbrugerstedfortræderprofil

Ved at udpege en kontakt, der er tillid til, accepterer du, at:

  • Den kontakt, du har tillid til, (dvs. en personlig assistent eller en omsorgsperson) kan anmode om ture på dine vegne, som vil blive opkrævet via den betalingsmetode, du har uddelegeret til vedkommende. Når der er blevet anmodet om en tur, kan vedkommende også ændre eller annullere turene på dine vegne.
  • Den kontakt, du har tillid til, har adgang til din kontos registrerede telefonnummer og turoplysninger for alle tidligere, aktuelle og planlagte ture, vedkommende har anmodet om på Uber på dine vegne. Dette omfatter oplysninger om din turplacering i realtid og kvitteringer for disse tidligere ture.
  • Den kontakt, du har tillid til, vil blive inkluderet i kommunikationen med chaufføren på ture, vedkommende har anmodet om på dine vegne.
  • Den kontakt, du har tillid til, må ikke bruge din betalingsmetode til at anmode om rejser til sig selv.
  • Når den kontakt, du har tillid til, bruger en betalingsmetode, er dette underlagt vilkårene og betingelserne for den relevante udbyder af betalingsmetoden. Du er ansvarlig for at overholde sådanne vilkår og betingelser og påtager dig alle risici i forbindelse med uddelegering af brugen af en sådan betalingsmetode.
  • Du er ansvarlig for alle betalinger, køb og transaktioner, der foretages ved hjælp af den delegerede betalingsmetode – herunder dem, der iværksættes af den kontakt, du har tillid til.
  • Du er ansvarlig for den adfærd, den kontakt, du har tillid til, udviser i forbindelse med alle ture, der anmodes om via den uddelegerede betalingsmetode. Du anerkender også, at din konto kan blive påvirket, hvis du eller den kontakt, du har tillid til, ikke følger Ubers generelle brugsvilkår og retningslinjer for fællesskabet.
  • Du har tilladelse fra den kontakt, du har tillid til, til at dele vedkommendes personlige oplysninger med Uber.
  • Den kontakt, du har tillid til, kan ikke anmode om ture til dig på visse markeder eller placeringer. Den kontakt, du har tillid til, får vist en besked i Uber-appen, når vedkommende forsøger at anmode om en placering, der ikke er tilgængelig.
  • Du kan til enhver tid fjerne den eller de kontakter, du har tilid til, i dine profilindstillinger i Uber-appen.

Som en kontakt, der er tillid til (dvs. en personlig assistent eller en omsorgsperson), accepterer du, at:

  • Du får tilladelse til at anmode om og administrere ture på vegne af en anden bruger ("den uddelegerende"), som har udpeget dig som en kontakt, vedkommende har tillid til, og har uddelegeret brugen af sin betalingsmetode til dig. Du kan anmode om, ændre eller annullere ture på vegne af den uddelegerende.
  • Du må kun bruge den uddelegerendes betalingsmetode til ture, der anmodes om på vegne af den uddelegerende og med vedkommendes viden og samtykke. Hvis du bruger den uddelegerendes betalingsmetode til ture til dig selv, er det en overtrædelse af disse vilkår og kan resultere i tab af adgang til Uber-appen for både dig og den uddelegerende.
  • Du får adgang til turoplysninger for alle tidligere, aktuelle og planlagte ture, du har anmodet om på Uber på den uddelegerendes vegne. Dette omfatter oplysninger om vedkommendes turplacering i realtid og kvitteringer for disse tidligere ture.
  • Du må ikke dele den uddelegerendes betalingsoplysninger eller personlige oplysninger med andre.
  • Når du anmoder om en tur med den uddelegerendes betalingsmetode, erklærer og garanterer du, at den uddelegerende har givet dig fuld tilladelse til at anmode om den pågældende tur – herunder turtypen, afhentnings- og afleveringssted og eventuelle præferencer på turen.
  • Du må ikke anmode om ture i nødsituationer.
  • Ud over disse vilkår for kontakter, der er tillid til, gælder Ubers generelle brugsvilkår og retningslinjer for fællesskabet stadig for ture, der er anmodet om af stedfortrædere. Din kontoadgang kan blive påvirket, hvis du overtræder disse vilkår.
  • Du kan muligvis ikke anmode om ture på visse markeder eller placeringer. Du får vist en besked i appen, når du forsøger at anmode om en placering, der ikke er tilgængelig.
  • Du kan til enhver tid fjerne dig selv som en kontakt, der er tillid til, i dine profilindstillinger i Uber-appen.