Poslední změna: 26. 3. 2025
Podmínky delegovaného profilu pro uživatele Uberu
Jmenováním důvěryhodného kontaktu vyjádříte souhlas s tím, že:
- Důvěryhodný kontakt za vás může objednávat jízdy. Příslušné jízdné vám strhneme ze způsobu platby, který mu delegujete. Když o to požádáte, může za vás i měnit nebo rušit jízdy.
- Váš důvěryhodný kontakt má přístup k telefonnímu číslu zaregistrovanému na vašem účtu a podrobnostem o všech minulých, současných a naplánovaných jízdách, které za tebe objednal přes Uber. Do nich patří podrobnosti o vaší aktuální poloze během jízdy a účtenky za předchozí jízdy.
- Váš důvěryhodný kontakt bude zapojený do komunikace s řidičem ohledně jízd, které vám objednal.
- Důvěryhodný kontakt by váš způsob platby neměl používat k objednávání jízd pro sebe.
- Používání způsobu platby důvěryhodným kontaktem se řídí všeobecnými podmínkami příslušného poskytovatele způsobu platby. Za dodržování těchto všeobecných podmínek odpovídáte vy a přebíráte veškerá rizika související s delegováním používání daného způsobu platby.
- Za všechny platby, nákupy a transakce hrazené přes delegovaný způsob platby, včetně provedených důvěryhodným kontaktem, odpovídáte vy.
- Odpovídáte za chování důvěryhodného kontaktu v souvislosti s jízdami hrazenými delegovaným způsobem platby a berete na vědomí, že když se vy nebo váš důvěryhodný kontakt nebudete řídit všeobecnými pravidly Uberu uvedenými v dokumentech Podmínky používání a Pravidla pro komunitu, můžeme vám omezit účet.
- Důvěryhodný kontakt vám dovolil sdílet jeho osobní údaje s Uberem.
- Důvěryhodný kontakt vám nebude moct objednávat jízdy na určitých trzích nebo místech. Když se pokusí objednat na místě, které není k dispozici, v aplikaci Uber se mu zobrazí zpráva.
- Důvěryhodné kontakty můžete kdykoli odebrat v nastaveních svého profilu v aplikaci Uber.
Jako důvěryhodný kontakt (tj. osobní asistent nebo pečovatel) souhlasíte s tím, že:
- Můžete objednávat a spravovat jízdy za jiného uživatele („delegujícího“), který si vás určil jako důvěryhodný kontakt a umožnil vám používání svého způsobu platby. Jízdy můžete objednávat, měnit nebo rušit za delegujícího.
- Způsob platby delegujícího můžete používat jenom u jízd objednaných jménem delegujícího a s jeho vědomím a souhlasem. Používáním způsobu platby delegujícího za svoje jízdy porušíte tyhle podmínky a můžeme za to vám i delegujícímu zablokovat přístup do aplikace Uber.
- Najdete tam podrobnosti o všech minulých, současných a naplánovaných jízdách, které pro delegujícího přes Uber objednáte. Do nich patří podrobnosti o aktuální poloze dotyčného během jízdy a účtenky za předchozí jízdy.
- Nesmíte nikomu předávat žádné platební ani osobní údaje delegujícího.
- Když objednáte jízdu hrazenou přes způsob platby delegujícího, prohlašujete a garantujete, že vám delegát udělil plné oprávnění k objednání dané jízdy, včetně typu jízdy, místa vyzvednutí a vysazení a veškerých předvoleb jízdy.
- Jízdy z nouzových důvodů objednávat nesmíte.
- Vedle těchto podmínek pro důvěryhodné kontakty platí pro jízdy objednané delegáty i Podmínky používání a Pravidla pro komunitu. Když tyhle podmínky porušíte, můžeme vám zablokovat přístup k účtu.
- Na některých trzích nebo místech nemusí být možné objednávat jízdy. Když se pokusíte objednat na místě, kde to není možné, v aplikaci se vám zobrazí zpráva.
- V nastaveních svého profilu v aplikaci Uber můžete sebe jako důvěryhodný kontakt kdykoli odebrat.