
1. TAXE
Următoarele beneficii se aplică atât pentru întreprinderi, cât și pentru persoane fizice (PFA sau nu):
A. Prelungirea termenului pentru plata impozitelor locale din 31 martie până la 30 iunie (impozit pe clădiri, terenuri, mijloace de transport). Accesează aici pentru mai multe informații.
B. Fără taxe sau penalități de întârziere pentru obligațiile fiscale datorate și neachitate în perioada 21 martie – 21 aprilie
2. CREDITE/ ÎMPRUMUTURI (documentul legislativ aici)
Beneficiarii Ordonanței 37/2020 sunt atat persoane fizice cât și entități juridice. Firmele trebuie să aibă:
1. operațiunile suspendate total sau parțial ca urmare a măsurilor: COVID sau
2. trebuie să dețină un certificat de urgență care să ateste că veniturile au scăzut cu cel puțin 25% în martie 2020, comparativ cu veniturile medii din ianuarie și februarie
Măsura suspendării se aplică tuturor tipurilor de credite, acordate de instituțiile de credit/ sau alte instituții financiare nebancare, inclusiv sucursalele din România ale instituțiilor din străinătate, precum: creditele de consum, creditele ipotecare, inclusiv creditele acordate prin programul „Prima Casa”, contractele de leasing financiar, overdraft, creditele de investiție sau alte forme de creditare.
Cei ce se califică nu trebuie să aibă nici o restanță la plățile anterioare în momentul depunerii documentelor. Cererile trebuie făcute în următoarele 45 de zile.
3. SALARII (vezi informarea aici)
A. O firmă își poate trimite angajații în șomaj tehnic (cu 75% din salariul lor, maximum 75% din salariul mediu, fără a depăși 75% din salariu mediu stabilit pentru 2020). Costurile vor fi susținute de companie, dar vor fi returnate de guvern în perioada de 15 zile.
B. Dacă ești un PFA, poți de asemenea un total de 4071 RON brut pe luna. Apasă aici să aplici.
ALTELE: Dacă firma ta este afectată direct sau indirect de COVID-19, poți aplica pentru un certificat de situaţii de urgenţă aici. Informații în plus poți găsi despre aceste certificate aici. Cu acest certificat poți:
1- să amâni plata chiriei, utilităților și a altor contracte.
2- poți invoca forța majoră pentru contractele aflate în derulare, după ce ai dovedit, prin orice mijloace, dovada negocierii, pentru a se adapta la condițiile excepționale
Postat de Uber Romania