Partnersjåførkunngjøringer

Ubers heiagjeng i Norge: menneskene bak rattet

13. november 2017 / Norge

Det er hundrevis av partnersjåfører som har kjørt med UberPOP i Oslo. Hver og én har en unik historie å fortelle.

De er mødre, fedre, studenter, sykepleiere, lærere, gründere, freelansere, pensjonister og mer. Sammen har de muliggjort sikker, pålitelig og rimelig transport for over 280 000 brukere i Oslo som ønsket å komme seg fra A til B.
Bli kjent med noen av partnersjåførene fra Oslo og omegn. Se hva de har å si, og hvorfor de samkjørte med Uber-appen.

Møt Emmanuel: Far, gründer og elektroingeniør

Emmanuel fra Nigeria, har bodd i Norge i 7 år, og driver et eget rengjøringsfirma med 16 ansatte. Både til og fra jobb hver dag, bruker han Uber sin samkjøringsfunksjon som gir ham muligheten til å plukke opp de som skal samme vei som ham. “Når jeg skal hjem fra jobb om kvelden er det fint å samtidig kunne hjelpe noen andre som skal samme vei. Da kjører jeg ikke alene, og det synes jeg er hyggelig. Jeg bor utenfor byen og kjører inn til sentrum hver dag, det er alltid noen som trenger skyss inn til byen. Planen er å en dag kunne jobbe som elektroingeniør igjen.”

Møt Valentin: Du finner ham bak kamera når han ikke er bak rattet.

Valentin jobber som frilansfotograf, og bruker Uber til samkjøring for å bygge opp forretningene sine. “Når jeg skal på et fotooppdrag utenfor Oslo bruker jeg samkjørings-funksjonen til å hente opp mennesker langs veien, så vel som når jeg skal inn igjen til sentrum. Jeg må alltid kjøre bil til og fra oppdrag på grunn av alt utstyret jeg har med, og ved å dele bilen min med andre slipper jeg kjøre alene, og tjener samtidig penger som jeg bruker til å kjøpe meg nytt utstyr!”

Møt Toofan: Morgenfugl og selger

“Jeg jobber som salgskonsulent på Kolbotn, og er som regel alltid tidlig ute om morgenen. Da er det fint å kunne gå online i appen og hjelpe en annen med å komme seg av gårde i morgenrushet, før jeg kjører til kontoret. Jeg deler også gjerne bilen min på vei hjem fra jobb. Sist gang var jeg på Ullevål stadioen og skulle til Lillestrøm, og det passet perfekt for en som ønsket å reise fra Storo til Sinsen, akkurat samme vei som meg.”

Møt Mamoon: Miljøbevisst og liker ny teknologi

“Sist jeg skulle hente broren min på Gardermoen samkjørte jeg med en annen fra Grünerløkka til Galgeberg. Det var kult. Jeg samkjører ikke bare for pengene, men fordi det hjelper meg å bygge nettverk. Jeg møter så mange mennesker gjennom å dele bilen min, som jeg ikke ville møtt på andre måter. I løpet av noen måneder har dette gitt meg hele tre jobbtilbud, uten at jeg i det hele tatt har antydet at jeg ønsker jobb. Det er jo også veldig bra for miljøet, at jeg deler bilen min, og jeg har mange passasjerer om morgenen som sier de velger å la bilen stå igjen hjemme, fordi de har muligheten til å sitte på med meg isteden.”