Langkau ke kandungan utama

Beritahu kami lokasi anda

Sila masukkan nama bandar terdekat anda untuk membantu kami memaparkan maklumat yang betul untuk kawasan anda

Kami Berasa Kesal Melihat Anda Pergi!

Ikut arahan di bawah untuk berhenti menerima komunikasi daripada Uber.

hentikan langganan

e-mel

Masukkan e-mel anda di bawah sekiranya anda tidak mahu menerima e-mel daripada Uber.

Anda juga boleh mengklik ‘Hentikan Langganan’ di bahagian bawah mana-mana e-mel.​ Sila ambil perhatian bahawa anda tidak boleh menghentikan langganan e-mel transaksi, termasuk resit perjalanan dan respons daripada pasukan sokongan.

Jika anda ingin menerima semula komunikasi e-mel, hubungi Sokongan melalui halaman Bantuan.

SMS

Masukkan nombor telefon anda di bawah jika anda tidak ingin menerima SMS daripada Uber.

Di sesetengah pasaran, anda juga boleh membalas STOP kepada mana-mana mesej teks untuk berhenti menerima mesej SMS. Anda boleh melanggan semula dengan membalas START kepada mana-mana mesej teks. Anda juga boleh melanggan semula dengan menghubungi Sokongan melalui halaman Bantuan.

Sila ambil perhatian bahawa, anda hanya akan dihentikan langganan daripada SMS komunikasi pemasaran. SMS mungkin tetap akan digunakan untuk mesej transaksi seperti Kemas Kini Akaun dan Perjalanan, yang penting bagi pengalaman anda. Kadar mesej dan data mungkin dikenakan.

Pemberitahuan Tolak

Jika anda ingin menarik diri daripada Pemberitahuan tolak, anda boleh berbuat demikian melalui peranti mudah alih dengan mengikut arahan di bawah. Anda boleh mengikut serta semula pada peranti anda pada bila-bila masa.

Untuk Peranti iOS:

  1. Ketik “Tetapan” daripada skrin utama
  2. Tatal ke bawah untuk memilih apl Uber
  3. Ketik “Pemberitahuan”
  4. Matikan “Benarkan Pemberitahuan”

Untuk Peranti Android:

  1. Ketik “Tetapan” daripada skrin utama
  2. Ketik “Apl dan Pemberitahuan”
  3. Pilih apl Uber
  4. Pilih untuk mematikan “Benarkan Pemberitahuan” untuk mematikan semua pemberitahuan atau matikan “Diskaun dan Berita” atau “Kemas Kini Akaun dan Perjalanan”
Sila ambil perhatian bahawa bagi “Kemas Kini Akaun dan Perjalanan”, anda mesti memilih antara Pemberitahuan Tolak atau mesej teks SMS. Mesej ini tidak boleh dimatikan kerana mesej ini penting bagi pengalaman anda. Jika anda menukar tetapan ini, kemas kini akan mengambil masa selama beberapa minit.