Hoppa till huvudinnehållet
Uber
Uber

London Stansted Airport (STN)

Vare sig du ska från Stansted Airport till London eller från London till Stansted Airport, kan du lita på att Uber tar dig dit.

Bassingbourn Road, Stansted CM24 1QW, United Kingdom
+44 808-169-7031

Beställ en resa runt jorden

Tryck på en knapp och få transporter till och från fler än 500 stora flygplatser.

Ta dig runt som en lokalinvånare

Låt appen och din förare hantera detaljerna så att du slipper navigera i en okänd stad.

Känn dig hemma med Uber

Hitta dina favoritfunktioner, inklusive prissättning i realtid och kontantfria betalningar också när du befinner dig på en ny plats.

Resprisexemplen är beräkningar och återspeglar inte variationer som kan uppstå till följd av rabatter, trafikförseningar och andra faktorer. Fasta priser och minimiavgifter kan tillämpas. Faktiska priser kan variera.

 • UberX1-4

  Prisvärda vardagsresor

 • EXEC1-4

  Försklassiga resor, vardagsresor

Öppna din app för att beställa en resa

När du är redo att gå ut öppnar du din app för att beställa en resa. Välj det resealternativ som bäst passar storleken på din grupp och det bagageutrymme ni behöver.

Följ anvisningarna i appen

Du får anvisningar om en upphämtningspunkt direkt i appen. Skyltar kan också finnas på flygplatsen.

Möt upp din förare

Gå till den upphämtningsplats som specificeras i appen. Observera att denna utgång inte alltid är vid din närmsta utgång. Om du inte kan hitta din förare kan du kontakta hen via appen.

Wifi på Stansted Airport

Du får fyra timmars gratis wifi på Stansted Airport per dag och registrerad enhet. Du kan köpa ytterligare användning i 24-timmarspaket eller 6- och 12-månaderspaket för personer som reser ofta.

Parkering på Stansted Airport

Ett antal parkeringsalternativ finns tillgängliga på London Stansted Airport, inklusive för korta, medellånga och långa vistelser. Den närliggande JetParks-parkeringen erbjuder ett billigare alternativ.

Valutaväxling på Stansted Airport

Uttagsautomater finns tillgängliga både före och efter säkerhetskontrollen på London Stansted Airport och erbjuder GBP, EUR och USD. Det finns sju Moneycorp-växlingskontor på London Stansted Airport i avgångs- och ankomsthallar.

Uber finns tillgängligt på flygplatsen STN, så du kan få en bekväm och smidig resa vart du än ska.

Uber-resor till och från Stansted Airport kanske inte är särskilt långa, men kan påverkas av faktorer som tid och trafik. Parkerings- och flygplatsavgifter kan också tillkomma ditt slutgiltiga respris.

Öppna Uber-appen när du beställt en resa för att hitta din upphämtningsplats.

Upphämtningstider kan påverkas av faktorer som tidpunkten och hur många förare som är på vägarna. När du beställt din resa ges en beräknad väntetid i appen.

Kör du med Uber?

Få reda på hur du kan förbättra flygplatsresor – var du kan hämta upp passagerare och vilka lokala lagar och förordningar som gäller.

Ska du till en annan flygplats?

Bli avlämnad och upphämtad vid mer än 500 flygplatser över hela världen.

Uber är det perfekta valet för resenärer som reser till eller från flygplatsen STN. London Stansted Airport betjänar fler än 27 miljoner passagerare varje år och är Londons viktigaste flygplats för resor till och från europeiska länder. Det är den tredje mest trafikerade flygplatsen i London och den fjärde mest trafikerade flygplatsen i Storbritannien. London Stansted ligger i Stansted Mountfitchet, Essex, ungefär 55 kilometer nordöst om London, vilket tar cirka en och en halv timme i bil beroende på trafikförhållandena. Universitetsstaden Cambridge ligger också i närheten, drygt 45 kilometer norr om Stansted.

Stansted-terminalen

Det finns bara en terminal på London Stansted Airport med totalt 88 avgångsgater. Stansted betjänar fler än 30 flygbolag, som till exempel:

 • Air Corsica
 • Air Moldova
 • Aurigny
 • British Airways
 • easyJet
 • Emirates
 • Eurowings
 • Flybe
 • Jet2.com
 • Pegasus
 • Ryanair
 • Thomas Cook
 • TUI

Restauranger på Stansted Airport

Det finns massor av mat- och dryckesalternativ på London Stansted Airport. Både på flyg- och landsidan finns ett stort utbud som tillgodoser alla smaker, från snabbmat till lokala klassiker.

Ta dig runt på London Stansted Airport

STN är en liten flygplats som är lätt att promenera på, så du behöver inte oroa dig över interna transporter eller tåg för att komma till din gate.

Saker att göra på Stansted

Du hittar världens främsta varumärken inom mode, kosmetika, accessoarer, teknik, sprit och mer i de många butikerna på Stansted Airport. Alla butiker finns efter incheckningen på avgångssidan, medan ankomstsidan har en taxfreebutik efter bagageutlämningen samt mindre livsmedelsbutiker i huvudterminalen. Stansted Airport har också klicka-och-hämta-möjligheter med vilka du kan beställa produkter innan du kommer till flygplatsen som sedan är redo att hämtas upp när du anländer.

Utrymmen för bön och andakt på Stansted Airport

Det finns utrymmen för bön och andakt mitt emot incheckningszon A samt efter att du passerat säkerhetskontrollen, nära Escape-loungen i huvudavgångshallen. Bönerum är öppna dygnet runt för alla, oavsett religion.

Hotell i närheten av London Stansted Airport

Många hotellen runt London Stansted Airport finns bara minuter bort från terminalen, så du kan slappna av innan ditt viktiga flyg. Kanske avgår ditt flyg tidigt på morgonen, och du vill bo i närheten så att du kan få lite mer sömn, eller så måste du vänta över natten på anslutande flyg och vill hålla dig i närheten av flygplatsen. Stansted har många alternativ som tillgodoser dina behov, och om du bokar direkt genom flygplatsen kan du spara upp till 40 procent. Många av hotellen i närheten har också mötesrum, vilket också gäller United Business Centre som finns en kort bilresa från terminalen. Eftersom Stansted ligger nära London finns också massor av boendealternativ inom några timmar från flygplatsen.

Intressanta platser i närheten av Stansted

 • Hatfield Forest
 • House on the Hill Toy Museum
 • Mountfitchet Castle

Du hittar mer information om flygplatsen STN här.

Facebook
Instagram
Twitter