Hoppa till huvudinnehållet

Istanbul Atatürk Airport (IST)

Vare sig du ska från Atatürk Airport till Istanbul eller från Istanbul till Atatürk Airport, kan du lita på att Uber tar dig dit.

Yeşilköy, 34149 Bakırköy/Istanbul, Turkey
+90 212-463-30-00

Reservera en resa med Uber i förväg till Istanbul Atatürk Airport

Slutför dina planer i dag genom att reservera en resa med Uber till Istanbul Atatürk Airport. Beställ en resa upp till 30 dagar före flygresan, när som helst och vilken dag på året som helst.
Destination
Välj tid och datum

Press the down arrow key to interact with the calendar and select a date. Press the escape button to close the calendar.

Selected date is 2021/05/09.

Ett smartare sätt att resa

Uber hela världen!

Tryck på en knapp och få transporter till och från fler än 500 stora flygplatser.

Ta dig runt som en lokalinvånare

Låt appen och din förare hantera detaljerna så att du slipper navigera i en okänd stad.

Känn dig som hemma med Uber

Hitta dina favoritfunktioner, inklusive prissättning i realtid och kontantfria betalningar, även när du befinner dig på en ny plats.

Olika sätt att resa i området

 • Taxi Yellow

  1-4

  Taxi rides made easy

 • Taxi Turquoise

  1-4

  Premium taxi ride with comfortable vehicle

1/2

Så ordnar du en resa med Uber från flygplatsen

Öppna appen för att beställa en resa

När du är redo att gå ut öppnar du din app för att beställa en resa. Välj det resealternativ som bäst passar storleken på din grupp och det bagageutrymme ni behöver.

Följ anvisningarna i appen

Du får anvisningar om en upphämtningspunkt direkt i appen. Skyltar kan också finnas på flygplatsen.

Möt upp din förare

Gå till den upphämtningsplats som anges i appen. Observera att denna plats inte nödvändigtvis är vid den utgång som är närmast dig. Om du inte hittar din förare kan du kontakta hen via appen.

Tips för Istanbul Atatürk Airport

Wifi på Atatürk

Två timmars kostnadsfritt wifi erbjuds över Atatürk Airport. Du behöver en mobil som kan ta emot SMS i Turkiet för att kunna använda det, eller så kan du använda flygplatsens betalade wifiservice.

Parkering på Istanbul Atatürk Airport

Istanbul Atatürk Airport erbjuder flera parkeringsmöjligheter, både för snabba avlämningar och långtidsvistelser. Efter parkeringen tar du dig till Istanbul Atatürk med flygplatstransporten.

Bagageförvaring på Atatürk

Det finns bagageförvaring på både utrikes- och inrikesterminalerna så att passagerare som måste vänta länge på anslutande flyg kan förvara sina väskor och ta sig in till Istanbul.

Vanliga frågor från passagerare

 • Uber finns tillgängligt på Atatürk Airport, så du kan få en bekväm och smidig resa vart du än ska.

 • Öppna Uber-appen när du beställt en resa för att hitta din upphämtningsplats.

 • Uber-resor till och från Atatürk Airport kanske inte är särskilt långa, men kan påverkas av faktorer som tid och trafik. Öppna Uber-prisberäknaren för uppskattade respriser.

 • Upphämtningstider kan variera beroende på tidpunkten, hur många förare som finns på vägarna och andra faktorer.

Mer information

Ska du till en annan flygplats?

Bli avlämnad och upphämtad vid mer än 600 flygplatser över hela världen.

Information till besökare på Atatürk International Airport

Uber är perfekt för passagerare som anländer till eller åker från Istanbul Atatürk Airport. Istanbul Atatürk är Turkiets största flygplats i fråga om antalet passagerare och är den flygplats i världen som har näst flest nonstopdestinationer. Det tar ungefär 40 minuter att köra från centrala Istanbul till Atatürk Airport vilket gör denna flygplats till ett perfekt val för den som ska flyga till eller från Istanbul. För passagerare som inte har bil är det enkelt att nå Atatürk International Airport med tunnelbana, buss eller Uber.

Terminaler på Istanbul Atatürk

Atatürk Airport har två passagerarterminaler: inrikesterminalen och utrikesterminalen. Inrikesterminalen hanterar flyg till och från destinationer i Turkiet, medan utrikesterminalen hanterar internationella och interkontinentala flyg. De båda terminalerna är sammankopplade vilket gör inrikestransfer från Atatürk International Airport relativt enkel i jämförelse med andra lika stora flygplatser. Wifi finns tillgängligt i båda terminalerna och laddningsstationer finns också på olika ställen över hela flygplatsen.

Inrikesterminal

 • Turkish Airlines
 • Primeclass-lounge

Utrikesterminal

 • Air France
 • Emirates
 • Andra interkontinentala och internationella flyg
 • HSBC Premier Lounge

Mat på Istanbul Atatürk

Det finns många restaurangalternativ att utforska på Atatürk Airport, från nylagade turkiska specialiteter till snabbmat. Det finns ett brett utbud tillgängligt med något för alla, vare sig du vill ta dig an en rejäl buffé eller bara äta något snabbt.

Ta dig runt på Istanbul Atatürk

Inrikes- och utrikesterminalerna ligger nära varandra, så det är enkelt att röra sig mellan dem till fots eller med transportband – perfekt om du har bråttom.

Saker att göra på Atatürk

Den huvudsakliga underhållningen på Atatürk Airport är de fantastiska shoppingområdena, från en stor taxfreebutik till Old Bazaar där du kan hitta autentiska turkiska varor som kryddor, glas och smycken. Taxfreebutikerna på Atatürk Airport är perfekta om du behöver köpa souvenirer till nära och kära, med ett enormt urval av alkohol, kosmetika, parfym och konfekt tillgängligt. Bland andra aktiviteter kan nämnas spa- och massageanläggningar – perfekt om du behöver slappna av innan resan – och vissa premiumlounger erbjuder också dusch.

Hotell i närheten av Atatürk Airport

Det finns ett hotell på Atatürk International Airport och flera andra i den omedelbara närheten – perfekt för den som kommer till flygplatsen tidigt på morgonen. Vanliga företagsfaciliteter som mötesrum, restauranger och gym finns på dessa hotell, men det är säkrast att kontrollera ett hotells webbplats för att se om det har allt du behöver.

Intressanta platser i närheten av Atatürk

Det är knappast förvånande att det finns många historiska platser runt en flygplats i Istanbul, och exempelvis kan du i närheten av Atatürk hitta:

 • Blå moskén
 • Galata Tower
 • Grand Bazaar
 • Hagia Sophia
 • Topkapipalatset

Du hittar mer information om Istanbul Atatürk Airport här.

Denna sida innehåller information från webbplatser från tredje part som inte kontrolleras av Uber och ibland kan ändras eller uppdateras. Eventuell information som visas på denna sida som inte är direkt relaterad till Uber eller Ubers verksamhet ges endast i informationssyfte och ska inte åberopas eller tolkas som grund för några slags garantier, uttryckliga eller underförstådda, gällande informationen häri. Vissa krav och funktioner kan variera mellan olika länder, regioner och städer. Kampanjrabatten gäller bara nya användare. Denna kampanj kan inte kombineras med andra erbjudanden och gäller inte dricks. Begränsad tillgänglighet. Erbjudandet och villkoren kan ändras.