Hoppa till huvudinnehållet
Uber
Uber

Geneva International Airport (GVA)

Vare sig du ska från Geneva Airport till centrum eller från centrum till Geneva Airport, kan du lita på att Uber tar dig dit.

Route de l'Aéroport 21, 1215 Le Grand-Saconnex, Switzerland
+41 22-717-71-11

Beställ en resa runt jorden

Tryck på en knapp och få transporter till och från fler än 500 stora flygplatser.

Ta dig runt som en lokalinvånare

Låt appen och din förare hantera detaljerna så att du slipper navigera i en okänd stad.

Känn dig hemma med Uber

Hitta dina favoritfunktioner, inklusive prissättning i realtid och kontantfria betalningar också när du befinner dig på en ny plats.

Resprisexemplen är beräkningar och återspeglar inte variationer som kan uppstå till följd av rabatter, trafikförseningar och andra faktorer. Fasta priser och minimiavgifter kan tillämpas. Faktiska priser kan variera.

 • UberX1-4

  Affordable, everyday rides

 • Black1-4

  Premium rides in luxury cars

 • Minibuss1-6

  High-end, spacious rides with professional drivers

Öppna din app för att beställa en resa

När du är redo att gå ut öppnar du din app för att beställa en resa. Välj det resealternativ som bäst passar storleken på din grupp och det bagageutrymme ni behöver.

Följ anvisningarna i appen

Du får anvisningar om en upphämtningspunkt direkt i appen. Skyltar kan också finnas på flygplatsen.

Möt upp din förare

Gå till den upphämtningsplats som specificeras i appen. Observera att denna utgång inte alltid är vid din närmsta utgång. Om du inte kan hitta din förare kan du kontakta hen via appen.

Wifi på Geneva Airport

Geneva Airport erbjuder kostnadsfri wifi till alla passagerare i 120 minuter. Du får en autentiseringskod via SMS eller självbetjäningsdiskar och loggar in. Du kan köpa ytterligare krediter om du överskrider 120-minutersperioden.

Parkering på Geneva Airport

Det finns flera parkeringsalternativ på flygplatsen GVA, inklusive långtidsparkering för längre resor och korttidsparkering för snabba avlämningar och upphämtningar.

Bagageförvaring på Geneva Airport

På GVA kan du förvara dina väskor på bagageförvaringen antingen i skåp eller vid disken. Dessa finns på Swiss Railways-tågstationen, cirka 250 meter från huvudterminalbyggnaden via en övertäckt gångväg.

Uber finns tillgängligt på Geneva Airport, så du kan få en bekväm och smidig resa vart du än ska.

Öppna Uber-appen när du beställt en resa för att hitta din upphämtningsplats.

Uber-resor till och från Geneva Airport kanske inte är särskilt långa, men kan påverkas av faktorer som tid och trafik. Öppna Uber-prisberäknaren för uppskattade respriser.

Upphämtningstider kan variera beroende på tidpunkten, hur många förare som finns på vägarna och andra faktorer.

Kör du med Uber?

Få reda på hur du kan förbättra flygplatsresor – var du kan hämta upp passagerare och vilka lokala lagar och förordningar som gäller.

Ska du till en annan flygplats?

Bli avlämnad och upphämtad vid mer än 500 flygplatser över hela världen.

Uber är det perfekta valet för resenärer som reser till eller från Geneva Airport. Geneva Airport är med fler än 17 miljoner passagerare varje år en av de mest trafikerade flygplatserna i Schweiz.

Den betjänas av de flesta europeiska flygbolagen och är det bästa alternativet för resor till Geneve med omnejd och många av de franska och schweiziska skidorterna och alpbyarna. Dessutom är Geneva International Airport belägen ungefär 4 kilometer nordväst om centrala Geneve vilket gör flygplatsen lätt att nå med kollektivtrafik, bil eller Uber. Bussarna tar ungefär 20 minuter beroende på trafiken, medan den korta tågresan från flygplatsen till centrum bara tar 6 minuter.

Terminaler på GVA

Geneva Airport har två huvudpassagerarterminaler: terminal 1 och terminal 2. Terminal 1 används mycket mer eftersom terminal 2 – flygplatsens ursprungliga terminal – bara används för charterresor under vinterhalvåret. Därför är faciliteterna också mer begränsade än för terminal 1, men flygplatsens tågstation finns där. Terminal 1 är uppdelad i fem delar: A, B, C, D och F.

Restauranger på GVA

Det finns ett brett utbud av restauranger på Geneva Airport, från bistroer och exklusiva restauranger till barer och tesalonger. På Geneva Airport finns alternativ för alla smaker, vare sig du föredrar världens mat eller vill äta något från det lokala köket.

Ta dig runt på flygplatsen GVA

Huvuddelen av flygplatsen kan nås till fots med undantag för terminal 2 som ligger avskild från resten av flygplatsen. De båda terminalerna kopplas samman med buss efter behov.

Saker att göra på flygplatsen GVA

Det finns ett brett shoppingutbud på Geneva Airport, med ett standardutbud av taxfreeinrättningar tillsammans med flera lokala och internationella butiker. Det finns också 2 VIP-tjänster som kunder kan utnyttja för att få loungetillgång och hjälp i säkerhetskontrollen. Wellness-tjänster finns tillgängliga på flygplatsen med både ett meditationsrum och ett särskilt duschrum. Dessutom kan resenärer utnyttja två lekytor för barn, särskilda företagszoner och mötesrum.

Valutaväxling på GVA

Det finns flera valutaväxlingskontor över hela flygplatsen, både i ankomst- och avgångshallarna. Uttagsautomater finns också tillgängliga på flygplatsen, och flera av den möjliggör uttag i olika valutor.

Hotell i närheten av flygplatsen GVA

Ungefär tio hotell är belägna i omedelbar närhet till Geneva International Airport, och dessa är perfekta för resenärer som väntar på anslutande flyg eller anländer sent på kvällen. Längre in i centrala Geneve finns ett brett utbud av hotell för alla budgetar. Det finns också transportmöjligheter till många skidorter och alpbyar i både omgivande Schweiz och Frankrike.

Intressanta platser i närheten av flygplatsen GVA

 • Jet d’Eau
 • Genevesjön
 • Mont Salève
 • Gamla stan
 • Saint-Pierre-katedralen

Du hittar mer information om flygplatsen GVA här.

Facebook
Instagram
Twitter