Hoppa till huvudinnehållet
Uber
Uber

Cape Town International Airport (CPT)

Vare sig du ska från Cape Town Airport till centrum eller från centrum till Cape Town Airport, kan du lita på att Uber tar dig dit.

Matroosfontein, Cape Town, 7490, South Africa
+27 21-937-1200

Beställ en resa runt jorden

Tryck på en knapp och få transporter till och från fler än 500 stora flygplatser.

Ta dig runt som en lokalinvånare

Låt appen och din förare hantera detaljerna så att du slipper navigera i en okänd stad.

Känn dig hemma med Uber

Hitta dina favoritfunktioner, inklusive prissättning i realtid och kontantfria betalningar också när du befinner dig på en ny plats.

Resprisexemplen är beräkningar och återspeglar inte variationer som kan uppstå till följd av rabatter, trafikförseningar och andra faktorer. Fasta priser och minimiavgifter kan tillämpas. Faktiska priser kan variera.

 • UberX1-4

  Affordable, everyday rides

 • UberXL1-6

  Prisvärda resor för upp till 6 personer

 • Black1-4

  Premium rides in luxury cars

Öppna din app för att beställa en resa

När du är redo kan du öppna din app för att beställa en resa. Välj det resealternativ som bäst passar storleken på din grupp och det bagageutrymme ni behöver.

Följ anvisningarna i appen

Du får anvisningar om en upphämtningspunkt direkt i appen. Skyltar kan också finnas på flygplatsen.

Möt upp din förare

Gå till den upphämtningsplats som specificeras i appen. Observera att denna utgång inte alltid är vid din närmsta utgång. Om du inte kan hitta din förare kan du kontakta hen via appen.

Wifi på Cape Town Airport

Cape Town International Airport erbjuder kostnadsfri wifi för passagerare på flygplatsens boardingytor. Du får 4 timmar eller 1 GB kostnadsfri wifi vilket sedan kan utökas efter behov mot betalning.

Parkering på Cape Town Airport

Cape Town Airport har många olika parkeringsalternativ, inklusive kort- och långtidsparkering, parkering för avlämning och upphämtning samt parkeringsservice.

Bagageförvaring på Cape Town Airport

Oavsett hur stort ditt bagage är kan du förvara det mot en mindre avgift på bagageförvaringen i ankomsthallen för inrikesflyg i huvudterminalen på CPT.

Uber finns tillgängligt på Cape Town Airport, så du kan få en bekväm och smidig resa vart du än ska.

Öppna Uber-appen när du beställt en resa för att hitta din upphämtningsplats.

Uber-resor till och från Cape Town Airport kanske inte är särskilt långa, men kan påverkas av faktorer som tid och trafik. Öppna Uber-prisberäknaren för uppskattade respriser.

Upphämtningstider kan variera beroende på tidpunkten, hur många förare som finns på vägarna och andra faktorer.

Kör du med Uber?

Få reda på hur du kan förbättra flygplatsresor – var du kan hämta upp passagerare och vilka lokala lagar och förordningar som gäller.

Ska du till en annan flygplats?

Bli avlämnad och upphämtad vid mer än 500 flygplatser över hela världen.

Uber är det perfekta valet för resenärer som reser till eller från flygplatsen CPT. Cape Town International Airport är den tredje största flygplatsen i Afrika med ungefär 10 miljoner passagerare varje år. CPT ligger ungefär 20 kilometer från centrala Kapstaden, vilket gör flygplatsen till ett perfekt alternativ för dem som reser från och till Kapstaden med omnejd. Eftersom det är den enda flygplatsen med passagerartjänster i området är CPT det bästa valet om man vill besöka Kapstaden. Dessutom är det lätt att komma dit med buss, taxi eller Uber, som alla står redo att köra resenärer till och från flygplatsen.

Terminaler på Cape Town Airport

Cape Town Airport har en huvudterminal som är uppdelad mellan inrikes- och utrikesflyg, och dessa delar ett gemensamt incheckningsområde. Utrikesterminalen ligger vid anläggningens norra del och inrikesterminalen vid den södra. Terminalen på Cape Town International Airport har tre våningar: markplan (ankomster), andra våningen (avgångar) och tredje våningen som inhyser flygplatsens restauranger. Flera flygbolag flyger från CPT, som till exempel:

 • Airlink
 • Austrian
 • CemAir
 • Emirates
 • Ethiopian
 • FlySafair
 • Joon
 • kulula.com
 • Lufthansa
 • Qatar
 • Thomas Cook

Restauranger på Cape Town International Airport

Det finns massor av restauranger att utforska på Cape Town Airport. Flygplatsen kan garanterat erbjuda något som stillar ditt sug, från barer och snabbmatställen till restauranger och caféer.

Ta dig runt på flygplatsen CPT

Eftersom Cape Town Airport bara har en huvudterminalbyggnad är det lätt att ta sig runt på egen hand.

Saker att göra på Cape Town Airport

Vare sig du söker globala varumärken eller lokala produkter är butikerna på Cape Town International Airport din destination om du söker en riktig sydafrikansk shoppingupplevelse. Shoppingen på CPT har något för alla smaker, från böcker och väskor till mousserande sydafrikanskt vin. Dessutom är Cape Town Airports taxfreebutiker perfekta för den som vill köpa souvenirer till nära och kära.

Lounger på Cape Town Airport

Det finns ett fantastiskt urval av lounger på Cape Town International Airport, så att du kan arbeta eller vila en stund före flygresan. Bidvest Premier Lounges som finns i utrikes- och inrikesterminalerna erbjuder bekväma sittmöjligheter, Wifi och förstklassig mat, medan SAA Voyager Platinum Lounge, SAA Baobab Premium Class Lounge och SLOW Lounge ger en lugn och skön fristad från flygplatsstressen.

Hotell i närheten av Cape Town Airport

Det finns två hotell inne på Cape Town International Airports område som är det perfekta valet för passagerare som anländer till flygplatsen tidigt på morgonen. Längre bort finns massor av hotell att välja bland i och runt Kapstaden, vare sig du söker budgetboende, en rustik stuga eller ett lyxhotell.

Intressanta platser i närheten av flygplatsen CPT

Om du måste vänta en längre period på ett anslutande flyg på Cape Town Airport kan du utforska många olika platser. Gör en utflykt och besök några av regionens mest imponerande landmärken, till exempel:

 • Boulders Penguin Colony
 • Robben Island
 • Taffelberget
 • Godahoppsudden

Du hittar mer information om Cape Town Airport här.

Facebook
Twitter